Sporcunun zeki, çevik ve dindarı!

Sporcunun zeki, çevik ve dindarı!
Sporda aranan rol model bulundu: Yarışa aptes alıp çıkan ve birinciliği namaz kılarak kutlayan motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu. Spor Toto’nun internet sitesinde yer alan “Dindar Genç, Rol Model, KNN 54” başlıklı yazıda, İtalya’daki yarış başlamadan önce aptes alan Sofuoğlu’nun “Başbakanımızın ve onu tanıyan herkesin gönlündeki teveccühü sonuna kadar hak ettiği” belirtildi. Spor Toto, Dünya Supersport Şampiyonası’nda şampiyon olan motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nu “dindar genç, rol modeli” olarak tanımladı. Kuruma göre, Sofuoğlu bu sıfatı aptes alıp yarışa çıkmakla ve birincilik kürsüsünde şampanya patlatmak yerine pite girip namaz kılarak kazandı.
Spor Toto’nun resmi internet sitesinde yer alan “Dindar Genç, Rol Model, KNN 54” başlıklı yazıda, İtalya’daki İmola Yarış Pisti’ndeki bir serbest antrenmanla başlayan yarış süreci anlatıldı. Yazıda şöyle devam edildi“3. sırada yerde 54 yazıyor ama Kenan yok… Kenan, yarışın başlamasına 5-6 dakika kaldığını biliyor. Takımın, ailesinin, ağabeylerinin endişeli bakışları arasında aptes alıp tulumunu giyiyor. Koltuk değneklerine sarılıp motorun başına geliyor. Dudakları kıpırdıyor. Bir an olsun unutmadığı, ne aklından ne yüreğinden çıkarmadığı Rabbini zikrediyor.”
Tüm kırmızı ışıkların sönmesiyle pistten tüm İtalya’yı saran bir uğultu yükseldiği belirtilen yazının devamında şu ifadeler kullanılıyor: “Yarışmak elbette önemli, kazanmak elbette güzel ama daha güzeli, daha değerlisi yediği ekmeğin, üzerindeki emeğin, kendisine duyulan güvenin hakkını vermeye çalışmak. İşte Kenan böyle bir inanç fotoğrafının en net karesi. Kenan böyle bir azmin kulakları okşayan bestesi ve Kenan, Başbakanımızın işaret ettiği, özlediği, örnek gösterdiği gençliğin, olması gereken rol modeli. Birincilik kürsüsünde şampanya patlatmak yerine Ay-Yıldızlı bayrağına sarılan, dünyanın dört bir yanındaki yarış pistlerinde örnek gösterilen, ‘Türk yarışçı’ diye anılan, yarış bitip pite girdiğinde seccadesini serip alnını secdeye koyan KNN, başta Başbakanımızın ve onu tanıyan herkesin gönlündeki teveccühü sonuna kadar hak ediyor.”

baskentkulisi

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget