Allah Adaletinizi Versin! - Müyesser Yıldız

Yaklaşık 2 yıldır Silivri’de yatan Gazeteci-Yazar Soner Yalçın’ın tahliyesine doğru dürüst sevinemeden kara haber geldi.

4 yıldır Silivri’de olan Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu’nun durumunu geçen hafta anlatmıştım. Karaciğer kanseri, üstüne oğlunu kaybetti. Ruhen çöktü, sağlığı daha da bozuldu. Nihayet 10 gün kadar önce Avcılar Murat Kölük Hastanesi’ne yatırıldı.

İşte Soner Yalçın’ı almaya giderken, Hilmioğlu’nun durumuyla ilgili haberi aldık. Tahmin ettiğim gibi, meğer hastaneye tedavi değil, tetkikler için yatırılmış. Tetkikler bitmiş ve muhtemelen bugün yeniden Silivri’ye gönderilecek.

Sağlığı düzelmiş mi, hayır. Aksine bağırsaklarında da kanser riski var. Buna rağmen, “düzgün bir programla” Silivri’de tedavisinin sürmesi kararlaştırılmış.

Anlaşıldı; Ölüm raddesine gelmeden, Silivri’den çıkış yok!..

*   *   *

Hanefi Avcı: Bir kitap yazdı, hayatı kaydı.

Önce Devrimci Karargah diye ne idüğü belirsiz bir örgüte yardım-yataklıktan tutuklandı. KCK’da olduğu gibi iki numaralı isminin MİT mensubu olduğu öne sürüldü. O kişi başta olmak üzere örgütün lideri ve birçok üyesi tahliye edildi. Ama Hanefi Avcı bu davadan hala tutuklu. Bu öyle bir örgüt ve dava ki, “örgütdaşı” diğer sanıklar Avcı ile duruşma salonuna girmiyor, onu her defasında protesto ediyor.

Hanefi Avcı sonra Odatv davasının da sanığı oldu, ikinci tutuklanma kararı çıktı. Sözümona Haliç’te Yaşayan Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat isimli kitabını bizim “talimat ve yardımlarımızla” yazmış. Talimatı verdiği öne sürülen Soner Yalçın, yardım ettiği öne sürülen bizler tahliye olduk, ama o yatıyor. Kitap piyasada satılıyor, ama yazarı tutuklu!..

Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Yargıtay’daki rüşvet davasında delillerin kanunsuz toplandığı gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Odatv davasında bırakın delillerin kanunsuz toplanmasını, insanların tamamen sahte delillerle tutuklandığı ispatlandı. Hanefi Avcı 1 yıldır duruşma salonunda adeta bir bilirkişi gibi o sahte delillerin nasıl hazırlanıp, bilgisayarlarımıza yüklendiğini anlattı. Ama nafile, “tutukluluğun devamı”na!..

Kaçma, delilleri karartma ihtimali var mı? Bizzat Mahkeme, “yok” dedi, ama Avcı 21 Mart’taki duruşmaya kadar yeniden Silivri’ye gönderildi.

Hanefi Avcı dün Odatv davasında hakim karşısına çıktı. Bugün saat 10’da da Devrimci Karargah davası görülecek. Tahliye edilse, bu ipotekten kurtulsa bile çıkış yok, çünkü Odatv’den ipotekli!..

İşte memleketimden “adalet” manzaraları.

Not: Bugün de Hanefi Avcı için Çağlayan’dayım.

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler...


Müyesser YILDIZ
28 Aralık 2012

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget