Başbakan’ın İnadı - Deniz Kavukçuoğlu

Başbakan ODTÜ’ye ilişkin inadından vazgeçmiyor. En son TRT1, TRT Haber ve TRT Türk’te ortak yayımlanan “Enine Boyuna Özel” programında Taha Özhan, Mustafa Karaalioğlu, İsmet Berkan ve Hatem Ete’nin sorularını yanıtlarken ODTÜ yönetimini eleştirmekten geri duramadı, yanlışını sürdürdü.
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile yaptığı görüşme inadını kıramamış. Hâlâ ODTÜ yönetimine öğrencilere soruşturma açılması konusunda telkinler veriyor, konuyla ne ilgisi varsa “türbanlı kızları disipline veriyorlardı” diyor. Bununla da yetinmeyip, kimi üniversite rektörleri tarafından kendisine verilen desteği az buluyor, geriye kalan rektörleri ODTÜ’ye karşı açıklama yapmaya çağırıyor. “Eli öpülesi hocalarımızdan tavır koymalarını beklerim. Bunu ilim adına beklerim. İlim adına koymazlarsa asıl o zaman yazık olur” diyor.
***
Başbakan bundan çıkarları olan birileri tarafından yanıltılmış, yanlış konuşmaya, yanlış davranmaya yönlendirilmiş. Örneğin, molotofkokteyllerinden, yakılan araç lastiklerinden, sapanla atılan çelik bilyelerden söz ediyor. Oysa bunlardan hiçbiri öğrenciler tarafından kullanılmamış, elde tek bir delil/kanıt yok. Ateşe verilen bir çöp bidonu var, o kadar. Ha, üzerlerine yüzlerce biber gazı bombası atılan öğrencilerin elleri armut mu toplamış? Hayır! Bombaların boş metal kapsüllerini, çevreden topladıkları taşları onlar da polislere atmışlar.Kesinlikle hoş bir durum olmadığı açıktır; şiddet içeren her olay gibi bu olayın da onaylanır bir yanı yoktur. Öte yandan bu çatışmayı başlatanın, eline verilmiş biber gazlarını, plastik mermileri, sis bombalarını gelişigüzel kullanmayı, orantısız güç kullanmayı alışkanlık haline getirmiş polisin olduğu da bir gerçektir.
***
Başbakan bir de ODTÜ yerleşkesine “dışarıdan gelen” öğrencilere takılmış, eleştiriyor. Oysa üniversitelerin özerk yapılara sahip olduğu tüm demokratik ülkelerde bu son derece doğaldır. Her öğrenci istediği her üniversitede “dışarıdan” gelip konuk öğrenci olarak derslere de girer, etkinliklere de, eylemlere de katılır. Bunun yanlış neresindedir?Ha, “Burası Türkiye’dir!” deyip ülkemize özel bir gerekçeyle kendinizi avutabilir, aklınızın basmadığını eleştirebilir, yanlışınızda direnebilirsiniz. Ne var ki bu ancak sokaktaki insana yakışan bir davranıştır.Türkiye’yi yapay gündemlerle germeye, bu gerginlikleri yaymaya kimsenin hakkı yoktur. Başbakan’ın da!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget