Habertürk ne yapıyor? - Rıza Zelyut

Türkiye'nin baş derdi terör sorunu. Bu yıkıcı sorunu güzel göstermek için ona Kürt Sorunu diyenlere bakmayın; sorun; Kürtçülerin en az 100 senelik Kürdistan sevdasından kaynaklanan Kürtçülük Sorunu'dur.
Sevr Antlaşması'nın 62., 63., 64. maddelerine Batılı sömürgecilerin soktuğu Kürt Devleti'ni kurmak amacıyla Doğu'da sürekli isyanlar oldu. Bu isyanların bölücü-etnik- yüzünü görmeyip  Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlamak da bir moda haline geldi.
1979'da Abdullah Öcalan ve arkadaşlarınca kurulan PKK'nın ilk ve en önemli hedefi de 'Bağımsız Kürdistan' idi.
PKK, bu amaca ulaşmak için de 'Silahlı mücadele' yolunu seçti.
Kır gerillası biçiminde örgütlendi.
2005'ten itibaren ise, demokratikleşme adına atılan adımları ustaca kullanarak; 'Şehir Gerillası'nı devreye soktular. KCK; PKK'nın şehir gerillası kolu olarak çalışmaya başladı.
Ve müthiş bir gelişme gösterdi. MİT temsilcisinin Oslo'da söylediği gibi Türkiye'nin büyük şehirlerini bombalarla doldurdular.
Örgütün sadece karakollara değil şehirdeki hedeflere de saldırması sonucunda hükümet tedbir almak gereğini hissetti ve KCK operasyonu başlatıldı.
Ama bizim Türkiye'de gerilla mücadelesinin ne olduğundan habersiz haberciler; ekranlarda şehir gerillasını demokratik örgüt imiş gibi göstererek iktidarın kolunu kanadını kırmaya çabalıyorlar.

MEDYA ARKASINDA
Başbakan Erdoğan; en sonunda bu ihanet tavrını görüp bunları ikide bir uyardı. Ama ne hikmetse; patronlar medyasına bağlı kanallarda bu PKK-KCK destekçiliği el altından sürdürülüyor.
Dün tesadüfen 11.00 sularında Haber Türk kanalına takıldım. Sunucu kızımız,  Fehmi Koru ile konuşuyordu.
Konu da Cengiz Çandar ile son zamanların hayali darbe imalatçısı Tarhan Erdem'in yazılarıydı.
Tarhan Bey; öyle coşmuş ki  KCK operasyonlarını yapanların AKP iktidarını yıkmak isteyenler olduğunu söylemeye çalışıyor.  Abdullah Öcalan'ın habercibaşısı Çandar'ın ne dediğini zaten tahmin edersiniz.
İşte Haber Türk; bu iki ismi temel alarak; Türkiye'de kamuoyu yaratmaya uğraşıyor. Sunucu kız; PKK'ya moral verecek görüşleri bir de Fehmi Koru'ya söyletmeye çabalıyor.
Bu tutuma bir de Haber Türk'te program yapan bazı mahdumların (!) cehalet fışkıran iftiralarını ekleyin. Papağan gibi şöyle diyorlar: '1930 dönemi Türk demokrasisi 2. Meşrutiyet'ten bile geridir.'
Bu cumhuriyet düşmanlığında başı çekenlerin PKK'lılar olduğunu hatırlarsanız; ittifakı anlarsınız. PKK'lılar; sözde demokrat tarikatçiler; Batı işbirlikçisi liberaller el eledirler. İşte bu üçlü ittfak Haber Türk'te' demokratlık' oyunu oynuyor.

SORUN SUNUCU DEĞİL
Bunu, Haber Türk'ün patronunun istediğini hiç sanmam. Bu tutum; o sunucunun kendi tavrı da değildir. Kanalı yönetenler; öyle komut vermişlerdir.
Bu tür yayınlar; PKK'yı moral yönünden çok kuvvetlendiriyor.
Bilinmelidir ki terör sorunu bir eğitim ve moral sorunudur.
Açıktır ki bugün haber kanalları; PKK'nın eğitim üssü gibi kullanılıyor.
Başta Haber Türk olmak üzere; büyük haber kanallarının yönetim zihniyetinin  değişmesi gerekir.
Yoksa terörle mücadelede bu hükümet de başarılı olamayacaktır.
Benim iddiam da şudur: Tarhan Erdem'in dedikleri yapılırsa, KCK'nın defteri dürülmezse... Terör yaygınlaşır; azgınlaşır; AKP yıkılıp gider. Asıl darbeci zihniyet; onun satırları arasında gizlenmiştir.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget