CHP: Herkesi 'adalet için'13 Aralık'ta Silivri'ye çağırıyoruz

'Susmayalım'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan sanıkların, Türk halkından, karşılaştıkları adaletsizliğe karşı tepki göstermelerini beklediğini söyledi. Tezcan, "13 Aralık'ta, adaleti çiğneyen, adaleti adalet organı eliyle yok etmeye çalışan bu anlayışa karşı bütün yurttaşlarımızı Silivri'ye bekliyoruz"dedi.
Tezcan, CHP Cezaevleri Komisyonu Sözcüsü Malatya Milletvekili Veli Agbaba başkanlığında kendisinin de içinde bulunduğu 16 kişilik heyetin, Silivri Ceza İnfaz Kurumlan Yerleşkesi'ne önceki gün gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan ve Tufan Köse ile istanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.
Hiçbir dönemde adalet duygusunun bu denli örselenmediğini vurgulayan Tezcan, "Biz tutsak sanıklar için herhangi bir ayrıcalık talebinde bulunmuyoruz.. 21. yüzyılın adaletsizliğine itirazı dile getiriyoruz" diye konuştu. Tezcan, dava süreci boyunca 44'ü gizli olmak üzere toplam 200'ün üstünde tanık dinlendiğini, tanık beyanlarının tartışılmasına imkân verilmediğini söyledi.

Suskun toplum yaratıldı
Tezcan şunları kaydetti: "Davada siyasetin emir ve talimatıyla iş tutan yargıya karşı savunmasız, hakkını savunmaktan yoksun sanıklar kümesi yaratma noktasına gelindi. Bugüne kadar darbelerle hesaplamıyoruz adı altında kamuoyunu uyutan ve ülkede sivil darbe yapan bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. AKP'suskun bir toplum' yaratmaya çalışıyor."

'Engizisyona direnelim"
Tezcan, 'Sanıklar, Türk halkından bu karşılaştıkları adaletsizliğe, tepki göstermelerini bekliyor. Hukukun, adaletin çiğnendiği bu süreçte yeniden engisizyon yargılamalarına halkın izin vermemesini istiyor" dedi.

Sanıklar kaygılı
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, ''Sanıklar dava sürecinin hızlandırılması konusunda ne düşünüyor?" sorusuna karşılık, "Sanıklara savunma hakkı sınırlandı demek doğru değildir. Sanıklara savunma hakkı tanınmadı. Mahkemenin, daha önce verdiği delillerin toplanması gibi kararlardan vazgeçerek, savunmanın istediği tanıklar dinlenmeden doğrudan esas hakkındaki savunmaya geçmeyi istemesi, sanıklardaki haklı kuşkuyu pekiştirdi. Sanıklar. 'Fermanımız Önceden verilmiş, iddianame düzenlenirken esas hakkında mütalaa da, hüküm de hazırlanmış' kaygılarını taşıyor" dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget