Başbakan sansüründe doruk noktası: Cansız mankenler müstehcen bulundu!

Cansız mankenlerin bazılarının kafası, kolları ve bacakları kesilirken, üzerlerine teni göstermeyen kumaşlar giydirildi.

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki cansız mankenler, Başbakan Erdoğan’ın gelişi öncesinde müstehcen bulunarak kaldırıldı. Cansız mankenlerin bazılarının kafası, kolları ve bacakları kesilirken, üzerlerine teni göstermeyen kumaşlar giydirildi.
“Türkiye İnovasyon Haftası”nda Başbakan’ın gelişi öncesi cansız mankenler aşırı müstehcen oldukları gerekçesiyle kaldırıldı.
Serkan Ayazoğlu’nun Taraf gazetesinde yer alan haberine göre, Başbakan’ın gelişi öncesi fuarda sergilenen moda ürünleri ve çıplak, cansız mankenler, aşırı müstehcen oldukları gerekçesiyle kaldırılırken, ürünlerin sergilendiği bazı cansız mankenlerde ise Başbakan’ın huzuruna çıkarmadan önce değişiklik yapıldı. Mankenin kafası, kolları ve bacakları kesilirken üzerilerine teni göstermeyen kumaş giydirildi.
Talimatı TİM Başkanı verdi
İstanbul Kongre Merkezi’nde 6-8 aralıkta Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye e-doruk-noktas-cansz-mankenler-mustehcen-bulunduİnovasyon Haftası fuarında çeşitli moda eserleri sergilendi. Sergilenen eserlerden biri de Ece Akhravi’nin deri kemer koleksiyonu idi. Çıplak cansız mankenler üzerinde sergilenen ürünler TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından çok müstehcen bulundu ve ziyaretinden hemen önce, Başbakan’ın huzuruna çıkmaya uygun hale getirildi. Mankeni hazırlayan sanatçı ise durumdan haberdar edilmedi.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin “kadın olduğu pek belli olmayan mankenler” üzerinde sergilenmez ise ürünlerin kaldırılacağı talimatını vermesiyle, ürünlerin sergilendiği cansız mankenler kafasız, tahta kollu ve bacaksız mankenlerle değiştirildi.

Sol
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget