80 bin Suriyeli mülteci nerede?

Suriyelilerin bir kısmı kamplarda. Diğerleri ise izini kaybettirdi! Suç işleyeni bile var. 
İç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan yüzbinlerce Suriye'linin bir kısmı kamplarda. Diğerleri ise izini kaybettirdi! Suç işleyeni bile var. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bu ihtimali kabul etti!

Suriye'den Türkiye'ye sığınan ve kamplarda barınanların dışında, Türkiye'nin değişik yörelerinde 80 bin civarında Suriyeli daha bulunduğu belirlendi. Bir kısmı kaçak, bir kısmı pasaportla giriş yapan Suriyeliler'in yanı sıra, Suriyeli gibi Türkiye'ye değişik ülkelerden de çok sayıda kişinin girdiği anlaşıldı.

CHP'liler skandalı ortaya çıkardı


Sınır illerindeki gelişmeleri yakından takip eden CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklamalarına göre Türkiye'ye yaklaşık 140 bin Suriyeli mültecinin sığındığının belirtildiğini kaydetti.

'Başka kaçaklar var'


Hükümete konuyla ilgili soru önergesi veren CHP'li Şeker şöyle devam etti: ''Suriye'den pasaportuyla gelen, kamplarda kalmayan insanlar var. Tespitlerimize göre Gaziantep'te bu durumda olan 1500 aile var. Bunlar kimlerdir? Ne kadar süre kalacaklar? Bu süre zarfında herhangi bir suç işlemişler midir? Bununla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Bunların Suriye dışından gelen insanlar olduğuyla da ilgili duyumlar var. Bununla da ilgili bir çalışmanız var mıdır?''

Pasaportla girenler kayıp!


Soruyu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şöyle cevapladı: ''140 bin sığınmacı ülkemizde. Tahminimiz, şu anda 80 bin civarında da pasaportuyla gelen, değişik illerimizde kalanlar var. Gaziantep'te ve diğer sınır illerimizde vardır. Bunlarla ilgili tespitler, takipler var.''

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget