Bunlar ‘barış’ molotofu mu? - Mehmet Faraç

PKK’lıların; 2009’da, İstanbul Esenler’de, belediye otobüsünde yolculuk yapan Serap Eser‘i yakarak öldürmesinin yarattığı şok halen milyonların hafızasını tırmalıyor...
Önceki akşam televizyon bültenlerinde çığlığa dönüşen bir başka görüntünün figüranları ise gözüdönmüş zavallılardı!..
Yüzleri maskeli bir avuç saldırgan, önce sopa ve baltalarla bir marketin camlarını parçalıyor ardından içeriye molotof kokteyleri atarak işyerini cehennem yerine çeviriyordu...
Öfke ve intikam duygusunun yarattığı çılgınlık, benzinin mavi alevinde kan ve korkunun kaosuna dönüşüyordu!..
Çünkü o an içeride masum çocuklar ve kadınlar alışveriş yapıyordu... Görüntüler hem dehşet vericiydi hem de utanç!..
Masum insanlar bir anda alev alan marketten canlarını zor kurtarırken, maskeli eşkiyalar bölgeden hızla uzaklaşıyordu!..
Benzeri daha önce yaşanan görüntülerdeki vahşetin bu seferki adresi Mersin‘di... Polis yetkilileri saldırganların “PKK’lılar” olduğunu belirlemiş...
İnsanlık adına çok yazık!.. Bir yandan “açılım” ve “diyalog” diye çığlık atan, diğer yandan “barış” sözcüğünü dillerinden düşürmeyenlerin gözü dönmüş şekilde masum insanlara can pazarı yaşatması kime hizmet ediyor acaba?..
Var mı bu insani soruyu yanıtlayacak hızlı bir “devrimciiiii”!!!!!
Sarıgül niçin susuyor?..
30 Kasım günü bu köşede, “Sarıgül Amerika’ya niçin gitti?..” başlığı altında  şunları sormuştuk:
“İstanbul’un siyasi kulislerinde, Sarıgül’ün Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’le görüşmesi de konuşuluyor.
Son dönemde ABD’ye iki kez gittiği öne sürülen bir belediye başkanı, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin liderliğine bile oynamaya kalkışıyorsa (!), bu gezinin gerekçesi toplumun önemli bir kesimi için çok yaşamsaldır... O halde Sarıgül’e iki soru sormakta yarar var; ‘ABD’ye gittiğinizde Gülen’le görüştünüz mü?.. Bu ziyaretin ‘asıl’ amacı neydi?’ Bir belediye başkanının; bir ayağı TDH’de diğeri Yaşar Nuri Öztürk’ün eski partisindeyken, bir kolunu cemaatlere kaptırıp diğer kolunu CHP’nin içine uzatması ne anlama geliyor?..”
Gelen mail ve telefonlardan anlıyorum ki, önemli bir okur kitlesi bu soruların yanıtını bekliyor. Oysa Sarıgül tam 8 gündür bu sorulara yanıt vermek yerine susmayı tercih ediyor!..
Sarıgül şöyle mi düşünüyor acaba; “Gülen’le görüştüm desem Şişli halkına ve CHP’lilere ne diyeceğim?.. Görüşmedim desem karşı taraf bozulacak!..”
Sarıgül’ün şu günlerde tek derdi Kılıçdaroğlu’nun en yakınındakilerle ve eski bakanlarla toplantılar yaparak CHP’nin İstanbul adayı olmak!.. Oysa İstanbul’daki siyasi kanaat önderleri aynı ihtimalleri sıralıyor:
- “Kılıçdaroğlu onu aday yaparak partide sıkıntı yaratmayacak...” Çünkü AKP’nin “dosya pususunda” olması böyle bir adaylıkta CHP’yi çok ağır yaralayacak!..
- “Sarıgül aday yapılırsa kesinlikle kazanamayacak...” Seçim kazanamayınca da, mağlup bir siyasetçi olarak CHP’ye lider olma iddiasında bile bulunamayacak!..
Anlayacağınız Sarıgül’e “iyisi mi Şişli’de otur burayı bırakma” demiş olmalılar!.. Hem Sarıgül’ü Sarıgül yapan Şişli’nin zenginliği değil mi?..
Hizbullah reklamları!..
Takıyeye bakar mısınız; “Hüda- Par” adıyla kurulacak partinin Hizbullah terör örgütüyle sözde ilgisi yokmuş!..
O halde partinin adı niçin tıpkı Hizbullah’ta olduğu “Allah’ın Partisi” anlamına geliyor acaba?..
Kurulacak partinin Hizbullah’la ilgisi yoksa niçin Said Şahin adlı eski Hizbullahçı partinin sözcüsü gibi konuşuyor?.. Hüseyin Yılmaz adlı Hizbullahçıların avukatı hangi amaçla partinin propagandasını yapıyor?..
Üstelik Hizbullah’ın yayın organları niçin Hüda Par propagandası yürütüyor?..
Ve de “Hüda Par”ın Hizbullah’la ilgisi yoksa bir dönem sokaklarda katliam yapan asıl örgüt ne yapacak?.. Örneğin bu örgütün İlim, Menzil, Selam, Vahdet ve Vasat gibi fraksiyonları “Hüda Par”dan ayrı mı hareket edecek?..
Habertürk‘te önceki akşam yayımlanan “Türkiye’nin Nabzı “adlı programa sözverildiği üzere bağlanabilseydim, bunları ve benzeri onlarca soruyu gündeme getirecektim...
Ne ilginçtir ki, programı yapanlar adımı gün ortasından itibaren duyurmalarına rağmen hatta programın girişinde bile anons etmelerine rağmen nedense beni ekrana bağlamaktan vazgeçtiler!..
Üstelik programa bağlamayacaklarını bana ve izleycilere de bildirmeyerek saygısızlık da yaptılar...
O yüzden önceki akşam Habertürk’ü açanlar, “Hüda Par”ın  rejimi hedefi alacağını söyleyen eski bir Hizbullahçı ile Hizbullah avukatının iki saat süren tek taraflı propagandasını izlediler!..
Acaba Habertürk grubunun duyarlı yöneticisi Kenan Tekdağ‘ın tüm bu yaşananlardan haberi var mıdır?..
Söylemez’in isyanı!..
Madem sansür konusuna geldik devam edelim... Pazartesi akşamı Ulusal Kanal’da “Alternatif” programını izliyorum.. Sabahattin Önkibar’ın konuğu eski bakanlardan Ufuk Söylemez ekrandan isyan ediyordu...
Söylemez haklı olarak kendisinin de katıldığı ve 96 kez yapılan  Milli Anayasa Forumları’nın medyada yer almamasından yakınıyordu...
Sakın yanlış anlamayın; onun yakınmasının nedeni yandaş ve candaş medya değildi!.. İşbirlikçi medyadan da sözetmiyordu...
Adını verdiği üç gazete kamuoyunda ne ilginçtir ki, “Atatürkçü” olarak bilinen mevkutelerdi!.. İşte o gazetelerin görmediği forumlar, onbinlerce yurttaş tarafından izlenmişti...
Üstelik o forumlara Hüsamettin Cindoruk, İsa Gök, Kamer Genç, Ferit İlsever, Şahin Mengü, Ufuk Söylemez, Gürkut Acar, Refik Eryılmaz ve Ümit Kocasakal gibi önemli siyaset ve hukuk adamları da katılmıştı...
Söyler misiniz; “Atatürk’te birleştik” sloganıyla yapılan yüz kadar toplantıyı Atatürkçü geçinenler niye görmezler acaba?.. Ufuk Söylemez de işte Ulusal Kanal’da buna isyan ederken şöyle diyordu:
“Nedir sizin Atatürkçülere, vatanseverlere, cumhuriyetçilere bu kıskançlığınız ve düşmanlığınız? Atatürk cumhuriyetine sahip çıkan demokratik halk hareketinin haber değeri yok mudur? Toplantıları sansür edenlerin niyetinden şüphemiz var!”
İlahi Ufuk Bey; güvendiğiniz dağlara karların çoktaaan yağması bir tarafa; söyler misiniz, kendi yazarını bile utanmadan sansür edenler sizlere neler yapmaz ki?..

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget