Ulusalcıları Göm, Ulusu Parçala! - Ümit Zileli

Bu cehalet falan değil...
Söyleneni yanlış anlamak, yanlış değerlendirmek hiç değil!.. Bu düpedüz, bilinçli, kötü niyetli, kapkara bir kampanya...- Ulusalcılığı gömme, giderek ulus devleti yok etme organizasyonu!..
Aslında hiç de şaşırtıcı değil; işaret fişeğini, geçen yıl Ahmet Davutoğlu çakmıştı. Ne dediğini anımsayalım:- Ulusalcılıkla mücadele zamanı gelmiştir!..
Tabii, okyanus ötesindeki muhteremin yıllar önce, tam da Ergenekon süreci öncesi buyurduğu ulusalcı dalgayı aşmalıyız” talimatını da yabana atmayın!.. Yıllar içinde Silivri, Hasdal, Maltepe cezaevlerine doldurulan yurtseverler, yaratılan “korku imparatorluğu” ve Kürt açılımıda “organizasyonun” kilometre taşları...
Şimdi, büyük efendinin talimatıyla yaratılmaya çalışılan “Türk-Kürt Federasyonu”, Suriye ve ardından İran fetihleri(!) için olmazsa olmaz bir son darbeye ihtiyaç var; zaten Tayyip Bey de daha geçen hafta medyadaki “kurşun askerlere” emrini hem de kamuoyu önünde aççık ve seççik iletmişti:- Ulusalcılar önümüzü kesemez!..


***

Bu kez İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in üzerinden hedef tahtasına oturttular ulusalcılığı... Ne demişti Güler TBMM’deki konuşmasında:
-Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit gördüremezsiniz...
Yandaş ve bağımlı medyada akıl almaz bir ırkçı-faşistsaldırı başlatıldı. Hiç kuşkusuz Prof. Güler olmasaydı kesinlikle bir başka konuya ya da kişiye “çengel” atılarak aynı yaygara kopartılacaktı!.. Tıpkı daha önce Onur Öymen’e, Süheyl Batum’a yaptıkları “linç kampanyası” gibi!..
Öncelikle şunu söyleyelim; Birgül Ayman Güler’in sözleri sonuna kadar doğrudur, bilimseldir ve ırkçılıkla uzaktan yakından ilgisi de yoktur... Tabii ki Türk ulusu bir etnik kimlik değil, bir milletin adıdır. İçinde Türk milliyetini (etnik yapısını)) barındırdığı gibi Kürt, Boşnak, Arap, Abhaz, Çerkez vb.. birçok milliyeti barındırmaktadır... Ve bu milliyetlerin tamamı bir ortak iradeyle, bir kurtuluş savaşı vererek, kaderlerini birleştirerek bir ulus devletin kuruluşuna iştirak etmişler ve milletin parçası olmuşlardır. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti, bu milletin adı da Türk milletidir... Kürt milliyeti de bu milletin ayrılmaz bir parçasıdır. - Bu, tarihten kazınması olanaksız gerçek, efendilerin talimatıyla ve de birtakım ulus düşmanı muhteremin kampanyasıyla örtülemez!..
CHP içindeki muhteremlere gelinceee... Zilleri takıpaman da ulusalcıları tasfiye ediyoruzdiye gerdan bükmeden önce, bir aynaya, iki CHP’nin tabanına baksınlar ve en önemlisi üçüncü olarak da “CHP Parti Programı”nın milliyetçilik (ulusalcılık) maddesini okusunlar, ezberlesinler:
- Orada CHP’nin, tarihten gelen, büyük devrimciden gelen sorumluluk ve iradesi mıh gibi çakılı duruyor!..
Yel kayadan ne alır?..
Önce Edirne, sonra Bodrum, ardından İzmir...
Akıl ötesi bir saldırıyla CHP’li belediyeler ablukaya alınıyor!.. Aylarca süren zulüm, yandaş mevkutelerde sıçratılmaya çalışılan mide bulandırıcı ve de komik(!) kalem pislikleri!.. Bir türlü ele geçiremedikleri kaleleri, arkadan dolanarak çökertme çabaları...
Şimdi de Eskişehir’e bulaştılar... Daha doğrusu bir abideye!.. Eskişehir’i Anadolu bozkırının ortasında bir “vaha”ya dönüştüren Yılmaz Büyükerşen’e!.. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildikten sonra Eskişehir’in üstüne adeta bir sihirli değnek dokundu... Bugün diğer kentlerden otobüslerle adeta insan seli akıyor bu kente; 10 yılda inanılmaz değişimi görmek, tatmak için... Soruşturma haberini duyunca aradım, “iki kez bizzat İçişleri bakanı emriyle soruşturulup, temize çıkmış bir konunun bu kez yargı yoluyla pişirilmeye çalışıldığını” anlattı Büyükerşen, hem de üç başka ilden getirilen özel ekiplerle!.. Üzülmüş, kırılmış ve öfkelenmişti. “Boşver sevgili başkan” dedim:- Yel kayadan ne alır?..
NOT: Yazıyı bitirdim, bu kez Antalya’da saldırıya geçtiklerini öğrendim. Mustafa Akaydın Hoca’nın ifadesini almışlar. Doğal, düşünsenize Antalya’nın rantını elden kaçırdılar, kahroldular tabii!..

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget