Tekzip metni - Mustafa Mutlu

Mustafa Mutlu tarafından kaleme alınan ve 25. 07. 2012 tarihli Vatan Gazetesi’nde yayımlanan “Ahmet Bey’in İlginç Öyküsü” başlıklı yazınızda müvekkilim Ahmet Kahraman hakkında gerçek dışı ve yanlış bilgilendirici iddialar nedeniyle müvekkilimin kişilik hakları ihlal edilmiştir.
Müvekkilim Ahmet Kahraman 30 yıldan fazla Hâkim ve Savcı olarak hizmet vermiş olup Adalet eski Bakanı ve Müsteşarıdır.
Müvekkilimin “özel hayatı” nedeniyle eşinden boşandığı ve emekli olduğu yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Müvekkilim boşanmamış olup, halen devam eden mutlu bir evliliği vardır. Bu iddia müvekkilimi yıpratma ve mensup olduğu camiada itibarsızlaştırma amaçlı özel bir operasyonun parçasıdır. Bu iddiayı servis edenler ve yayılmasına aracı olanlar insanlıktan nasibi almamış haysiyet yoksunu varlıklardır.
Müvekkilim hayatı boyunca bulunduğu tüm görev ve makamlarda, yaptığı işlerde, özel hayatında çalışkanlığı, mesleki yeteneği, liyakati, üstün ahlaki meziyetleriyle temayüz etmiş çok iyi bir hukuk ve devlet adamıdır. Müvekkilim bulunduğu bütün makamlara gösterdiği dirayetli yöneticiliği ve üstün meziyetleri nedeniyle atanmıştır.
HSYK üyeleri yazıda iddia edildiği gibi müvekkilim tarafından değil, Arnayasa’da öngörülen şekilde binlerce hâkim ve savcının oyları ve Cumhurbaşkanı’nın atamaları ile oluşmuştur.
Müvekkilimin kamu görevinden emekli olmasından önce de çeşitli kurumlarda yönetim kurullarında başarıyla görev ifa etmiştir. Emekli olduktan sonra Halkbank A.Ş. Yönetim kurulu üyeliğine getirilmesi de Halkbank Genel Kurulunun takdiridir. Böyle bir atama garantisi alınması da fiilen ve hukuken mümkün değildir. Kaldı ki müvekkilimin bu atamayla ilgili herhangi bir talebi de olmamıştır.
Müvekkilim yazıda iddia edildiği gibi Halkbank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili de değildir. Mevzuat tarafından belirlenen diğer sekiz yönetim kurulu üyesi gibi maaş almaktadır.
Anılan yazarın ve işbirliği yaptığı kimselerin iddiaları çirkin bir iftiradan ibaret olup, şahsi kin, garez, kötü niyet ürünü olup, temel ahlak ilkelerini çiğnediği açıktır.
Müvekkilim bu tür iftira ve hakaretler ile haklı itibarı elinden alınacak bir şahıs değildir. Görevini başı dik ve yine gereği gibi yapmaya devam edecektir.
Gerçeğe aykırı yazı nedeniyle okuyucularından özür dileyerek gerçekleri düzeltilmiş şekliyle yansıtmak Basın Kanunu’nun 14. maddesi gereğince gazetenizin görevidir.
Gazetenizden, haber verirken basın ahlak kurallarına özenle uymasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.
Ahmet Kahraman
Vekili
Av. Mesut Yıldız

*****
TEKZİP HAKKINDA AÇIKLAMA

Eski Adalet Bakanı ve Müsteşarı Ahmet Kahraman hakkında altı ay önce yazdığım yazıya, Avukatı Mesut Yıldız’ın mahkeme aracılığıyla gönderdiği tekzibi yukarıda yayınladım.
Hemen belirtmeliyim ki bu tekzip, sadece şahsıma hakaret ederek, gerçekleri örtme telaşıyla kaleme alınmış bir metinden ibaret...
Bana o yazımı birilerinin yazdırdığı iddia ediliyor ki, bunu yapabilecek güç daha anasından doğmadı. Ama hayatları birilerinden talimat almakla geçenlerin, “gazeteci bağımsızlığını” anlamaları mümkün değil.
“Bu iddiayı servis edenler ve yayılmasına aracı olanlar insanlıktan nasibi almamış haysiyet yoksunu varlıklardır” iddiasını ise, bana bu “servisin yapıldığını” kanıtlayamamaları durumunda, hakaret sahiplerine misliyle iade ediyorum.
Ahmet Kahraman, Halkbank’a yönetici olacağını, bu atama yapılmadan ve Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan yeni ayrıldığı günlerde, gazetecilere bizzat söyledi ve bu sözler o günlerde yayınlanan çok sayıda gazetede yer aldı,
Kaldı ki üç ay sonra da bu atama gerçekleşti.
Benim yaptığım, üç ay sonra yapılacak bu atama için, bakanlıktan ayrıldığı günlerde, kendisine bir garanti verilip verilmediğini sorgulamaktır ki; bu en doğal gazetecilik görevidir.
Ahmet Kahraman’ın özel hayatıyla ilgili meselelere gelince:
O yazımda, özel hayata duyduğum saygı gereği bu konuya olabildiğince girmemeye çalışmış ve kendimi bir somut durumu belirtmekle sınırlamıştım.
Bu saatten sonra artık konuyla ilgili bulduğum her belgeyi sizin önünüze getirmekte hak sahibiyim.
Bir zamanlar Adalet Bakanlığı’nın bir ve iki numaralı koltuklarında oturmuş bir kişinin, hiç hakaret içermeyen bir yazıya mahkeme kararıyla, hakaret dolu sözde “tekzip” göndermesini ve bugünkü yazı hakkımın bu şekilde engellenmiş olmasını da takdirlerinize bırakıyorum.
Mustafa Mutlu

*****
GÜNÜN SORUSU

Sorum size:
Mahkeme aracılığıyla gönderildiği için yayınlamak zorunda kaldığım ve “Ahmet Kahraman’a övgüler”den ibaret olan yukarıdaki tekzip metnini inandırıcı buldunuz mu?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget