'Hürriyet'in cahili - Rıza Zelyut

1983'te çalışmaya başladığım Hürriyet Gazetesi; o sıralarda Türkiye'nin amiral gemisi idi. Politikayı bile belirleyen bir ağırlığı vardı. Bugün geldiğimiz noktada; Hürriyet, o özelliğini yitirdi.
Bunda; gazetenin bağlı olduğu grupla iktidar arasındaki kötü veya iyi ilişkilerin etkisi elbette var.
Bir başka etki de bu büyük gazetenin artık sıradanlaştığıdır. Düşünün ki Hürriyet'te uzun yıllar; 'hilafet ile saltanatı bile birbirinden ayıramayan' tipler köşe yazısı yazdılar. Hem de okura ders verir havalarda.
Bu gazetede hala 'Türk yoktu, onu imal ettiler!' diyen bir cahil, köşe yazarı olarak çalışıyor.
Babasının malı sandığı o köşeden Türk milletine hakaret ediyor. Geçen gün yazdığına göre, bu ülkede Türk sorunu varmış.
Duydu ya; 'Türk sorunu' sözünü, kuyruğuna yapışmış. Ama çarpıtarak... Bu uydurukçuya göre; Türkler, 'Türkler üstün, Kürtler ise aşağı!' diyormuş, bunu da uyguluyormuş.

AÇIKLAMAZSA...
Bu saçıyla birlikte izanını da kaybetmiş sözde yazara soruyorum: Bu ülkede bugün kim Türklerin üstün Kürtlerin aşağı olduğunu söyledi? Açıkla...
1930'larda Avrupa'da insanların toplu ölüm odalarında yok edilirken. Amerika'da Zenciler diri diri yakılırken... Türk milleti; büyük Kürtçü ayaklanmalara karşın Kürtlere düşman olmadı. Eğer bu iftiranı Birgül Ayman Güler'in açıklamasına dayandırıyorsan; orada söylenen hiç de böyle değildir.
Bu devletin kurucu kimliğinin adı olan Türk milletinin adını anmak neden ırkçılık-faşizm oluyor?
Geçen gün MHP Lideri Devlet Bahçeli; TBMM'de İstiklal Marşı'mızdan alıntı yaptı. Orada; 'ırkım' denildiğini vurguladı. Yine Necip Fazıl Kısakürek'in yaptığı Türk tarifini aktardı.
Ne oluyor Mehmet Akif de Necip Fazıl da milli kimliğe işaret ettiler diye  Kürtleri mi aşağılamış oluyorlar?

ÜST KİMLİK
Hürriyet'in cahili anlamaz ama anlatalım: Bir devlet içinde üst kimlik ve alt kimlik vardır. Üst kimlik; devleti kuran 'kurucu kimlik'tir.  Her milli devletin içinde alt kimliği oluşturan etnik gruplar bulunur. Bu farklılıklar; üst kimlik çevresinde bir arada, uyum içinde yaşarlar.
Kürtler de bu ülkedeki Araplar, Çerkezler, Lazlar, Boşnaklar, Arnavutlar gibi alt kimliğimizin saygın, eşit parçalarından birisidir.
İnsanlar; ister üst kimlikten ister alt kimlikten olsun hem yasa önünde hem de vicdanen eşittir, aynı derecede saygındır. Hiçbir Türk, çıkıp da 'Ben Kürtt'en üstünüm; Kürt benden aşağıdır!' demedi; demez, diyemez.  Böyle diyen, alçaktır.
Ama Türkiye Cumhuriyeti kimliği içindeki bir etnik grup çıkar da kendi farklılığını ayrılık haline getirmeye çabalarsa; bu amaçla terör yaratırsa buna akıl sahibi herkes karşı çıkar.
Kürtçü Kürdistancı  ayrılıkçılığa karşı gelmek için Türk olmaya da gerek yoktur. Bu, Türkiye'de barış içinde yaşamak ve büyük devlet olmak için yapmamız gereken temel görevdir. Zaten milletimizin yüzde 95'i böyle davranmaktadır. Kimse; PKK'nın yaptığını Kürt vatandaşlarımızın sırtına yıkmaya kalkışmadı; kalkışmayacaktır.
Ama bir de gerçek var: O koskocaman Osmanlı Devleti de 'Şark Sorunu var!' diyen Batılı sömürgeciler tarafından parçalanmıştı.
Şimdi Şark sorununun adını Kürt Sorunu yapıp aynı yöntemle Türkiye'yi parçalamaya çabalıyorlar.
Bunu söylemek, sorun değil; görevdir.
Batı sömürgecilerinin içimize soğuk savaş elemanı olarak soktuğu... Gazetelerde köşe; televizyonlarda program verdiği... Cebine para koyduğu  işbirlikçilerin inadına söylemeye devam edeceğiz.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget