Eminağaoğlu: 'ÖGM’lerdeki tüm davalardan bütün avukatlar çekilmelidir'

Eminağaoğlu, ÖGM’ler için sonuç alıcı hukuksal eylemin, tüm avukatların ÖGM’lerdeki tüm savalardan çekilmesi olduğunu vurguladı.
AKP iktidarı tarafından kuruldukları 2005 yılından bugüne kadar, adil yargılanma koşulları etkin biçimde sağlanamadığı için eleştiri konusu olan Özel Görevli Mahkemeler hakkında son açıklama Ömer Faruk Eminağaoğlu’ndan geldi.
Ergenekon Davası, Savcıların Esasa İlişkin Mütalaayı mahkemeye sunması ile karar aşamasına geldi. Bugün Silivri’de görülecek dava öncesinde sanıklara destek için binlerce kişi bir araya gelirken, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ÖGM’lerle ilgili bir açıklama yaptı.
Eminağaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, Özel Görevli Mahkemelerdeki (ÖGM) davaların sonuçlanmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti. Eminağaoğlu, bu nedenle ÖGM’lerdeki tüm davalardan bütün avukatların çekilmesi gerektiğini vurguladı. Eminağaoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi:
“Alt sınırı beş yılı geçen hapis cezası içeren suçların yargılamalarında avukat bulundurulması zorunlu olduğu için, böylece ÖGM’ler bu davaları istedikleri gibi bitiremeyeceklerdir.
Avukatlar istifa edince ÖGM’lerin bulunduğu yerdeki barolar da avukat görevlendirmemelidir. Böyle bir tavır ve eylem, ÖGM’lerin sonunu getirecektir. Yargılamalar yürümeyeceğinden, ÖGM’ler kaldırılacak. Davalar genel mahkemelere gönderilmek durumunda kalınacaktır.”
Avukatları ve baroları bu şekilde açık ve somut eylemde bulunmaya çağıran Eminağaoğlu, ÖGM’lerdeki yargılamaların hukuk içinde başlamadığını ve hukuk içinde yürümediğini belirtti. “Artık söz değil, eylem zamanı” diyen Eminağaoğlu, avukatları ve baroları somut adımlar atmaya davet etti.
(soL- Haber Merkezi)
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget