Ayran Meselesi - Güray Öz

Başbakan milli içkimiz ayrandır dedi. Güldüler. Gülmeyin. Sayın Başbakan ciddidir. Söylediklerini kimi zaman şaka ile karışık söyler ama sonunda gerçekleşir. Bu da öyle. Belki şimdi değil, ama kısa bir süre sonra, projedeki yerine, zamanına göre, rakı gidecek ayran gelecektir.
Peki niye şimdi dile getirdi öyleyse?
Tansiyon yükseldi de ondan.
Peki ya tuzlu ayran tansiyonu iyice yükseltirse.
***
Şu PKK ile görüşmeler, Kandil’de basın toplantıları, PKK liderlerinin gelecekteki büyük, demokratik, Türklü, Kürtlü, Araplı federasyonu, hani Öcalanın tarif ettiği çimentosu İslam olan demokratik devlet formülünü açık etmeleri, silahlı mı silahsız mı meseleleri, akil arkadaşların gördükleri hüsnü kabulün yetersiz kalması, paratoner görevini layıkıyla yerine getiremeyeceklerinin anlaşılması, AKP içinde mırıldanmaların artması, Yasin Akdoğan’ın açıklamalarının tansiyonu düşürmeye yetmemesi ister istemez ayranı gündeme getirmeyi zorunlu kıldı.
***
Aslında Başbakan haklıdır. Ayran Türklerin milli içkisidir. Kımızdır aslında, ama onu şimdi dile getirmek pek de yerinde olmaz. Devir değişmiş, kımız Orta Asya’da kalmış, at sütü yerini inek sütüne bırakmış, ayranın milli içki olarak tescil edilmesi, zinhar milli olması mümkün ve dinen caiz olmayan rakı yerine geçirilmesinin ve milletin sağlığının korunmasının zamanı gelmiştir.
Bu işler kararlı bir şekilde verilen kararların arkasında durmakla olur.
Tıpkı TC meselesi gibi.
***
Şaka bir yana içkinin tümden hayatımızdan çıkartılmasının zamanı gelmektedir. Ulus yerine, ümmeti pek güzel ifade eden ve muhterem Erbakan zamanından bu yana anlamı derinleşmiş bulunan millet nasıl ikame edildiyse, haram ve helal meselelerinin de artık gündemdeki yerlerini almaları gerektiği ne zamandır düşünülüyordu. Sonra anlaşıldı ki, bu millet bu işi gönül rızasıyla yapmayacak, e... o zaman kararları birinin vermesi gerekir elbette. Gerçi başkan olunca bu işler zaten kolaylaşacaktı ama şimdi tansiyon yükseldi madem, ayran meselesini gündeme getirip irade beyan etmekte mahzur yoktur.
Bilirler onlar, başbakan dediyse olur, olacaktır.
***
Tansiyonun bu şekilde yükselmesi memleketin hayrına değildir. Bu nedenle ayran meselesinin gündeme getirilmesi ve şu PKK’lilerin abuk subuk konuşmalarının tartışılması ve ortalığın karıştırılması, velveleye verilmesi yerine içki meselesinin tartışılması evladır. Zaten de AKP ve cemi cemaatin bu içki meselesinde ne kadar ciddi olduğunu da cümle âlem bilir.
Yasaklanacaktı, şimdi süreç biraz hızlandırılmış oldu sadece.
***
İnsanlar laik olmazlar bildiğiniz gibi, onlar dindar, dini bütün olurlar. Olursa devlet laik olur, o da millet isterse.
Peki devletin rakı içmesi caiz midir? Değildir.
Bundan sonra receptionlardada dış görünümü bakımından şu menhus içkiye benzeyen milli içkimizin içilmesi hem zevahiri kurtaracak, hem de dini bütün kardeşlerimiz derin bir ohh! çekerek, ayranlarını yudumlayabileceklerdir.
Sayın Başbakan’ın, kendisinin de ifade ettiği gibi, gündem yaratmakta üstüne yoktur. Bu kez işler biraz zor, konu karışık ve gündemi değiştirmek uğraştıracak gibi de olsa, içki yasağının ve ayranın yükselteceği tansiyon birebir gelecek, milli bir heyecan dalgası saracaktır elbette necip milletimizi!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget