40 yıl sonra zafer ilanı… PKK “Çekilme” için neden Mayıs ayının ilk haftasını seçti?

Apo, 40 yıl sonra, yine aynı tarihte, “Çekilme” adı altında aslında Zafer kazandıklarını, istedikleri hedefe ulaştıklarını, Orduyu yendiklerini, Türkiye Cumhuriyeti’ni dize getirdiklerini

40 yıl sonra zafer ilanı… PKK “Çekilme” için neden Mayıs ayının ilk haftasını seçti?
Terör örgütü PKK’nın ağzına uyan medyanın ve siyasilerimizin de “Çekilme” dediği konu, 2 aya yakın bir süredir gündemdeydi. Uzattıkça uzattılar. Oysa Apo, konu gündeme geldiğinde “çekilin lan” deseydi, bu iş anında biterdi.

Ama Apo, İmralı’daki müzakereleri istediği gibi yönlendiriyor. Bu nedenle de çekilme işini uzattı da uzattı. Çünkü kafasında sembol bir tarihe ulaşmak vardı. Bu nedenle bekledi ve Mayıs’ın ilk haftasını özel olarak seçti… Neden?

Çünkü Mayıs’ın ilk haftası Apoculuğun, solculuk ve devrimcilik maskesi arkasına saklanarak yeni Kürtçülüğü başlattığı tarihtir.… Yani PKK kurulmadan önce, Apoculuk hayata geçirilmiştir.

Öcalan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenciyken, “Kürdistan bir sömürgedir” fikrini ortaya atmış, buna destek verenlerle gruplaşmaya gitmişti.

Abdullah Öcalan’ın, 1 Mayıs 1973′de, Ankara Çubuk Barajı’nda, 6 arkadaşıyla yaptığı toplantıda, Apocular hareketinin başlatılması kararı alınmıştır.

Aynı hafta, 5 ya da 6 Mayıs’ta, Çubuk Barajı’ndaki toplantıya katılanların öncülük ettiği bir grup, Tuzluçayır Lisesi’ndeki İstiklal marşı töreni sırasında, okul bahçesinin arka bölümünde sloganlar atarak, Apocular hareketini kamuoyuna ilan etmiş, “Artık Kürdistan’ı kurmaya gidiyoruz” açıklaması yapmıştı.

Apo, 40 yıl sonra, yine aynı tarihte, “Çekilme” adı altında aslında Zafer kazandıklarını, istedikleri hedefe ulaştıklarını, Orduyu yendiklerini, Türkiye Cumhuriyeti’ni dize getirdiklerini ve Kürdistan’ı kurduklarını ilan ediyor. Gerilla dedikleri PKK güçleri, işi garantiye almanın verdiği rahatlıkla, bu tarihte, yani Mayıs’ın ilk haftasında, Irak’ın kuzeyindeki Zap, Hakurk, Dohuk, Mahmur, Avaşin, Mesina ve Barzan gibi, uzaklıkları sınıra 5 ile 30 km mesafede olan kamplarına zafer kazanmış ordu havalarında yerleşecekler. Şimdi anladınız mı hesabın aslını….

Dönüştürülmüş, yandaş ve zevzek medya gülleri anlattıklarımı, konuşmak, röportaj yapmak için binbir takla attıkları Apo ve terör örgütünün diğer başlarından zamanla öğrenir, yazı dizisi halinde size aktarırlar…

Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget