Bu sözler kimin için: adi, şerefsiz, alçak...

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 21 Mart 2011 tarihinde “Nevruz Bayramı” adı altında yasadışı gösteri yapıldı. Gösteriyi dağıtmak isteyen dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Murat Çetiner, Milletvekili Sebahat Tuncel tarafından tokatlandı. O günlerde emniyet mensupları arasında “tokatlanan amir, milletvekiline hemen karşılık vermeliydi” diyenler de, Çetiner’in karşılık vermemekle doğrusunu yaptığını söyleyenler de oldu. Tabii ki, bırakın milletvekilini, emniyet mensubunun bir bayanı tokatlanmasını toplum hoş karşılamaz…

Murat Çetiner, yasadışı gösterilerin yaygın bir biçimde yapıldığı ilde görev yapıyor. Orada 4. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti, bu yıl da 3. sınıf emniyet müdürlüğüne terfisi bekleniyor. Görev süresi dolmasına rağmen, gönüllü olarak Şırnak’ta kalmaya devam ediyor.

Tokat atılması ve hakarete uğramasından sonra Murat Çetiner, milletvekili Tuncel hakkında tazminat davası açtı. Mahkeme, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’i 25 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Yargıtay onaylarsa, Çetiner alacağı parayı Şırnak’ta şehit düşen polislerin, korucuların çocuklarının eğitimi için harcayacak.

“Ne yapıyorsun alçak”

Milletvekili Sebahat Tuncel ile Emniyet Amiri Murat Çetiner arasında ki konuşmanın kayıtları Şırnak C.Savcılığı tarafından bilirkişiye çözdürüldü. Hazırlanan 2011/39 sayılı fezleke, Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM Başkanlığı’na gönderilmişti. Milletvekili Tuncel ile Emniyet Amiri Murat Çetiner arasındaki konuşma hayli ilginç. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın polis balosuna davet ettiği milletvekiline ait fezlekede yer alan karşılıklı konuşmayı okuyalım:

Milletvekili Sebahat Tuncel: Ne yapıyorsun alçak. Ne yaptınız insanlara (kısa süreli arbede yaşanıyor) Terbiyesiz ne yapıyorsun?
Emniyet Amiri Murat Çetiner: Hayır, ikaz ettim ben.
- Ne ikaz ettin. Terbiyesizlik yapmayın, defolun gidin buradan.
- Sizi ikaz ettim dinlemediniz. Niye dinlemiyorsunuz?
- Kes sesini. Siz bir milletvekiline nasıl böyle davranıyorsunuz?
- Gayet iyi davranıyorum, doğru davranıyorum ben size. İkaz ettim, ‘yapmayın’ dedim.

Sizin kadar adi…

- Ne ikaz ettiniz, biz kitlemizi kontrol ediyoruz.
- Taş geldi.
- Sizin kadar adi, sizin kadar bu halkın kötülüğünü isteyen…
- Kötü söz sahibinindir. Hayır, kabul etmiyorum.
- Terbiyesizlik yaptınız.
- Hayır
- Bütün insanlar yaralandı. Çok mu memnunsunuz?
- Taş attınız.
- Kim taş attı, terbiyesizlik yapmayın yani.
- Tamam dinlemiyorum, muhatap olmuyorum artık sizinle.
- Siz bunun hesabını vereceksiniz
- Tamam veririz.
- Halka yaptığınız yetmedi mi, hadi gelin vurun öldürün, işte buradayım.
- Hayır niye öldürelim, taş attınız, saldırdınız müsaade etmedik.

Şerefsizlik yapanlar…Terbiyesiz

- Hayır halk adına yapıyorum. Hadi gelin ne yapacaksınız yapın.
- Bende halk adına buradayım.
- Halk adına değil, siz birilerinin şeyini yapıyorsunuz. Terbiyesiz.
- Hayır
- Hadi vurun bakın tekim.
- Hayır ber şey yapmıyoruz, hayır.
- Tekim burada.
- Siz bana vurdunuz, siz bana tokat attınız. Milletvekili milletine tokat attı.
- Terbiyesiz, insanlar yaralı. İnsanların üzerine, bebeklerin üzerine gaz sıktınız ya, insan biraz tahammül gösterir ya.
- 50 defa ikaz ettik sizi.
- Dürüstlük insanı arkasından vurmak değildir. Bu halka bunu yapamazsınız.
- Biz halkımızı çok seviyoruz.

Şerefsiz

- Tabi tabi, gaz bombasıyla seviyorsunuz.
- ……
- Bu kadar şerefsizlik yapanlar. Şerefsiz.
- Kötü söz sahibinindir.
- Kötü söz sizindir. Çünkü şerefsizlik yapanlar …
- Kötü söz sahibinindir
- Terbiyesiz
- İade ediyorum size.

İşte bu konuşmalar arasında, milletvekili Tuncel’in, tokadı patlıyor. İşin bir ilginç yönü de, Tuncel’in cezaevinde bulunduğu dönemde milletvekili seçilmesiydi. Elimdeki mahkeme kararına göre, Tuncel milletvekili seçildiği için kaçmayacağı gerekçe gösterilip üstelik aynı mahkeme tarafından tahliye edilmişti. Aralarında CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, MHP’li Engin Alan ile BDP’den seçilen 5 milletvekili ise “kaçacak” diye tutulmaya devam ediyor. O yüzden, tutuklu milletvekillerinden bazılarının “Bir Sebahat Tuncel olamadık” diye sitemleri eksik olmuyor…

Uykuya yatırılan fezlekeler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emniyet mensubunu tokatlayan milletvekilinin de, teröristlerle Şemdinli kırsalında kucaklaşan vekillerin de dokunulmazlıklarının kaldırılacağından söz ediyordu. Bırakın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını, bunu gündeme getiren MHP’li milletvekillerini hedef aldılar, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin dokunulmazlığının kaldırılmasından söz eder oldular.

Tokatlanan emniyet mensubuna, BDP milletvekilinin ne söylediğini belki merak etmişlerdir diye TBMM’de bulunan fezlekedeki bilgileri aktardım… Bir bölümü AKP milletvekillerine ait 952 dokunulmazlık dosyası AKP tarafından uyutuluyor. Açıkçası kimsenin de dokunulmazlığının kaldırılacağı yok…

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget