Teröriste Uçak Servisi! - Müyesser Yıldız

Oslo mutabakatının satır aralarında vardı. Ama “O tutanaklar doğru değil, kes-yapıştır”  vs. denince tereddüt hasıl oldu. Zaten böylesi bir “açılım”  akıl kârı değildi!..

Kandil’e giden gazetecilerden bazıları iki kişilik sarı, kenarları kırmızı kanepeye sırayla oturup, teröristbaşı Murat Kara-yılan’dan manşetlik demeç koparmayı başarınca(!), bu dehşet “açılım”  da netliğe kavuştu.

Devletin bilgisi dahilinde teröristler için Kandil’den, Avrupa’ya özel uçak kaldırılmış!..   

İşte Kara-yılan’ın ağzından bu olayın detayları:

Devletle bizim aramızda aracı olan, uluslararası ve tanınan bir kurum. Bunların bizimle iletişime geçmesi, ilk görüşmemiz 2005’de oldu. 2006’da da ilişkiler sistematik oldu... Karşı tarafla da görüşüyorlar. Türkiye’de önce Başbakan’la görüşmüşler. Başbakan onları MİT’e yönlendirmiş. Demiş, ‘O benim temsilcim’. 2006’dan, Emre Taner’in müsteşarlığı döneminden bahsediyorum. Bu sonradan 2008 Eylül ayında karşılıklı görüşmeye dönüştü. Başlangıçta onlar arada mekik dokuyordu. Mesajlar iletiyorlardı. 2008’de onlar bizim bir heyetimizi alıp götürdü. Biz oradan baktık bayağı yetkileri var. Özel uçak kaldırabiliyorlar. O zaman Oslo’da görüşme oldu...”

Şimdi soralım:

O özel uçak kimindir?

Gerçekten özel mi, yoksa devletin uçağı mıydı?

Özel veya değil, devletin izni veya bilgisi dahilinde uçakla terörist taşımak nasıl bir “açılım”dır?

Uçakla terörist taşıtmak devletin istihbarat biriminin görevleri arasında mıdır?

Uçakla terörist taşıtanlar, MİT ve Dışişleri görevlileri değil de askerler olsaydı, “Ergenekoncu” diye içeri atılmaz mıydı?

Böyle bir imkâna kavuşturulmuş olan Kara-yılan haliyle bugün şunu isteyebiliyor:

“İmralı’ya bizden bir heyet gidebilmeli ve geri gelebilmeli. Madem anlaşacaksak, anlaşıyorsak, köklü bir sorunu çözüyorsak, bunun olanakları yaratılmalı. Nasıl ki buradan özel uçakla Oslo’ya gidilip gelindiyse, her tarafta aranan insanlar gayet tabii oraya da gidilip gelebilmeli... Buna gerçekten ihtiyaç var.”

Madem muhabbetin seviyesi budur; Neden “PKK’lılar askere görünmeden Türkiye’den nasıl çıkacak? Çıkış ne kadar sürecek?”  diye dertlenip, formül arıyorlar ki?

Nasıl askere görünmeden Kandil’den Oslo’ya terörist götürüp getirdilerse, kursunlar bir PKK filosu taşısınlar!.. Uçuş güvenliğini de NATO jetleri sağladı mı tamamdır!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler
Müyesser YILDIZ
27 Nisan 2013

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget