Esad’ı devirmeye az kaldı… Ha gayret - Gürbüz Evren

İmralı’da yürütülen pazarlıkların hakemi ABD, “kim ne derse desin Büyük Kürdistan’ı şöyle ya da böyle kuracağım havalarında” süreci yürütüyor. Planların Türkiye’yi ilgilendiren tarafı tıkır tıkır işliyor. Ama öncelik Esad’ı devirmekte. Bu nedenle ABD’nin hem PKK’ya hem de Türkiye’ye aynı anda ihtiyacı var.
PKK’nın şimdilik Türkiye’yi rahat bırakmasını, özellikle de Suriye kökenli teröristlerin ülkelerine dönerek PYD bayrağı altında Esad’ı devirmek için mücadele etmesini istiyorlar. Eli bir süreliğine rahatlayan AKP iktidarının da, orduyu Suriye’ye doğru yönlendirmesi de ABD’nin diğer beklentisi.

Artık binden fazla PKK’lı Suriye’de. Ordumuz da, baharda normal yer değiştirme adı altında sınırlara doğru hareketliliğe başladı. Bunların aynı günlerde gerçekleşmesi tesadüf herhalde.

Suriye’de kimyasal silah kullanıldı iddiaları uzun süredir canlı tutuluyordu. Hedef, Irak’ta Saddam’a uygulanan senaryonun aynen Suriye’de Esad’a uygulanması. Bu da oldu gibi, zira ABD başkanı Obama, son 1 ayda Esad’ı 3 kez kimyasal silah konusunda uyardı. Son uyarısı ise az önce geldi. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair ellerinde kanıt bulunduğunu belirten Obama, "Olay tekrarlanırsa oyun değişikliğine neden olur" uyarısında bulundu.

Zamanlamalara dikkat, Türkiye’de PKK’nın çekilmesi konuşuluyor, kamuoyu bununla, olmadı ayran muhabbetiyle meşgul.
PKK’lı binden fazla terörist Suriye’ye geçiyor. Esad’a karşı savaşacak yeni güç hazır.
Türkiye’de ordu, özellikle zırhlı birlikler sınır bölgelerine doğru hareketlilik içinde.
Obama da, kimyasal silah kullanıldığına dair ellerinde kanıt bulunduğunu belirterek, "Olay tekrarlanırsa oyun değişikliğine neden olur" uyarısında bulunarak, müdahalenin işaretlerini veriyor.
Ve Başbakan Erdoğan 16 Mayıs’ta ABD’ye gidip Obama ile görüşecek.

Hazırlıklar hemen hemen tamam gibi. Esad’ın işini bitirmek için ABD emperyalizminin, hayatta bir araya gelmez denilen güçleri bir araya getirme çabalarına lütfen bir bakın.

Bu oyunu bozarsa ancak bu toprakların insanı bozar. Bu gerçekleri görenler ve gösterenler ise “Densiz ve Çapulcu” olmaya devam eder.

Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget