63 kişiden oluşan sahibinin sesi korosu! - Orhan Birgit

Yanılmak ta insan için demişler.! Ben de Başbakan terörün çözüme ulaşması için oluşturulacak "Akil Adamlar Komisyonu" için "Bilge Kişiler" tanımlaması yaparak peşin kredi açmış olduğumu görünce yanıldığımı anladım.
Öyle bir komisyon kurulacaksa, bunun yöntemi saygın sivil toplum örgütlerine baş vurarak temsilci belirlemelerini istemekten geçmeliydi. Ne ki, kendisini ülkenin en birinci akili sayan Erdoğan bu 63 ismi belirlemekle de yetinmedi! Her komisyonun başkanını, başkan vekilini hatta yazmanını da belirleyerek Dolmabahçe Sarayı’nda topladı.
Oval Masa etrafında oturanlar, öncelikle yöntem üstünde söz alarak, 7 komisyon için kimin başkan, kimin başkan yardımcısı ve sekreterlik yapacağını kendilerinin belirlemesi gerektiğini söyleyemeyecek kadar,Tek Adamın buyurduklarına "evet "diyecek kişilermiş!
Tam 55 dakika süren açış konuşmasını televizyonlardan izleyenler, biz sade yurttaşlara Açılım'ın erdemlerini anlatacak bu akillere verdiği öğütlerin bir bölümünü öğrenmiş olduk!
Çünkü daha sonra işin seremoni tarafı bitti. Kapalı kapılar arkasında tam dört buçuk saatlik görüşme kısmı başladı.
Neler konuşulduğunu , bu 63 akiller diye ilan ettiği 63 kişinin yanı sıra "Kardeşim" dediği  MİT Müsteşarı Fidan biliyor. Kapalı kapılar arkasından dün bazı gazetelere sızan konuşmasında, "Kardeşim Fidanı teslim etmedim. Bütün siyasi riskini aldım. Teslim olmaması için bütün adımları attım.  Bunu da açıkça söylüyorum." sözlerinin altındaki şifreyi çözerseniz, bu 60 birader ve 3 hemşiresine de üstlendikleri görev için güvence vermek gereğini  duyduğunu  görürsünüz.
Parlamenter demokratik yöntemle yönetilen bir ülkenin Başbakanı için gizli güvenlik örgütünün başkanlığını yapmakta
olan bir bürokrata ,öteki kamu görevlilerinden  ayrı bir  yer verilerek kardeş ilan edilmesi, hayli anlamlı olmalıdır.
Başbakan Yardımcısı  Beşir Atalay'ın sözde bilgilendirmek için telefonla aradığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, kendisine anlatılanların gazete haberleri ile sınırlı olduğunu söylüyor.
Anlaşılıyor ki AKP-BDB Koalisyonu, Ana muhalefetle düpedüz dalga geçmek istiyor! Erdoğan galiba bu 63 isimden oluşan koroda  bulunan Tarhan Erdem'in hâlâ CHP Genel Sekreteri olduğunu sanıyor!
"Annem benim genelevde piyano çaldığımı bilmiyor" diyen ünlü reklamcı Segula'nın toprağı bol olsun!.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget