Türk Halkı Lütfen Uyan - Kemal Baytaş

Türk halkı lütfen uyan
Atatürk, dinci yobazların korkulu rüyası oluyor. Atatürk ruhu ve devrimleri yaşadıkça bunların foyalarının meydana çıkacağı korkusuyla kuduruyor, çareyi Atatürk'e saldırmakla buluyorlar.
Yunanistan, İspanya gibi ülkelerde kedi köpek eti yendiği ikinci Dünya Savaşı yıllarında Türkiye'de ekmeğin karneyle verilmesini bile İsmet İnönü'ye hayasızca saldırı malzemesi yapıyorlar.
Onuncu Yıl Marşı'nı ağızlama almıyor- Türk kelimesini telaffuz etmiyorlar.
Atatürk döneminde siyaset ve devlet adamları arasında bir tek suistimal ve yolsuzluk olayına tanık olunmuyor. O dönemin dürüstlüğü bile bunları kompleksten çıldırtıyor.
Bunların temel iş ve işlevleri din simsarlığı ve Atatürk'ün partisine saldırmak oluyor.
Yarım asırdır CHP dinsizdir, CHP statükocudur. CHP iş ve proje üretemez gibi utanmazlıklarla halkı aldatıp afyonluyorlar, CHP tüm bunları sırça köşkten izliyor.
CHP liderleri, kurmayları. il, üçe örgütleri, kadın ve gençlik kollarıyla her türlü araç, gereç ve tüm imkanları seferber ederek köy-kasaba demeden vatandaşın ayağına gidip gerçekleri anlatmayı, bunların maskelerini İndirmeyi beceremiyorlar.
Rejimin emniyet sübaplarını bir bir yok ettiler Askeri çökerttiler. Yargı sizlere ömür. Basını TC resmi gazetesi yaptılar.
Türkiye hiçbir zaman bu kadar sahipsiz kalmamıştı.
* * *
Bu konularda Gazi Üniversitesi iktisadi ve İdari ilimler Fakültesi öğretim üyesi değerli Prof. Dr. Haydar Çakmak ve ekibinin Türkiye' de yeni bir yöntemle yaptığı siyasi partilerin gerçek oy potansiyelini belirleyen bilimsel araştırmayı özellikle CHP ve MHP'nin çok iyi inceleyip değerlendirmeleri gerekiyor.
Haydar Çakmak Türkiye'de ilk defa (çağdaş teknik ve olanaklar kullanarak EGÜJM SAPTAMA, MEYİL YÖNLENDİRME METODU) ile siyasi erk'çe "kamuoyunu etkileme ve yönlendirmenin" hangi dereceye kadar mümkün olduğunu görmek için farklı zamanlarda iki anket şeklinde uygulanan bir bilimsel yöntem gerçekleştirivor.
Bu yöntemle CHP ve MHP'nin aldıkları oylardan yaklaşık iki katı oy alma kabiliyet ve potansiyelinde oldukları saptanıyor.
Ankette yer alan "ülke sorunları için siyasilerin sağcı veya solcu olması benim için önemli" değildir diyenlerin-oranı yüzde 87'ye ulaşıyor.
Bu durum Türkiye'de CHP nin en çok yüzde 30. MHP'nin de yüzde 20 oyu vardır savının doğru olmadığını gösteriyor
Oyumu değiştirmem için ilk sırada "Manevi Konular Gelir "diyerek' in oranı %4'te kalırken. "Ekonomik ve Hizmet Konulan Gelir" diyenlerin oranı yüzde 91 'e ulaşıyor.
Siyasi partiler için en önemli özelliğinin "ülke için hazırladığı plan ve projeleridir"' diyenlerin oranı yüzde 8l'e varıyor.
Beni en çok rahatsız eden "yolsuzluk ve adaletsizliktir" diyenlerin oranı yüzde 69 iken, beni en çok rahatsız eden "dini değerlerin yeterince dikkate alınmaması" diyenlerin oranı yüzde 16da kalıyor.
Siyasi partilerin liderlerinin dışındaki kadrolar çok önemlidir diyenlerin oranı yüzde 89 iken önemsizdir diyenlerin oranı yüzde biri bile bulmuyor.
Türkiye için Önemli ancak daha Önce hiçbir partinin düşünmediği birkaç projeyi CD ve fotoğraflarla birlikte gösterilerek, bu projeleri Halk Partisi gerçekleştirme vadinde bulunursa oyunuzu verir misiniz sorusunu yüzde 49 evet, yüzde 14 hayır, yüzde 37 bilmiyorum diye yanıtlıyor
* * *
Bu dar kapsamlı çalışma, yıllarca din sömürüleriyle uyutulmuş Türk halkının ülke ve halt çıkarlarına uygun proje ve programlar üreten, şok sloganlarla ülke halkını uyandıran, heyecanlandıran, bilinçlendiren partilere yönelebileceğini gösteriyor.
Sinsi amaçlan uğruna basta laiktik olmak üzere Atatürk'ün tüm çağdaş devrimleri bir bir yok ediliyor
Dış politikada ise rezilliğin bini bir para. Kıymeti kendinden menkul Davudoğlu'nun imam diplomasisiyle Osmanlı'nın hasta adamı "mevta adam" haline getiriliyor. Kuzey Suriye'yi PKK ile yengeniz yaptırarak Güneydoğuda Sevr hortlatılıyor. Bir yanda ülkeyi parçalanma ve savaşın eşiğine getiriyor, diğer yanda krema komuta kademesini zindana attırarak orduyu çökertip düşmanların ekmeğine yağ sürüyorlar. İşte Türkiye'yi bu aklı evveller yönetiyor
Türk halkı ise hâlâ güzellik uykusunda.
CHP "Hangi ulusal çıkar gereği Suriye'yle dalaşıyor hiç yoktan Ortadoğu batağında Türkiye'nin başını belaya sokuyorsunuz" diye bunları rezil rüsva edemiyor Atatürk "bir millet uyanıyor" sloganıyla halkı ateşleyip mucizeler yaratıyor.
Atatürk'ün partisi 81 İlde "Ülkene sahip çık" mitingleriyle halkı şahlandırıp bunların başına gök kubbeyi indiremiyor. ' Bu olayların binde biri başka bir ülkede yaşansa halk bunları meşe sopasıyla kovalardı.
Başbakan CHP,ye şükretsin. Ya Türkiye'deki muhalifler de Esad muhalifleri gibi olsaydı?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget