Polisleri bu kez sıraya valilik dizdi - Saygı Öztürk

polisleri bu kez sıraya valilik dizdi
Hatay’ın Dörtyol ilçesi Emniyet Müdürlüğü binasında yaşanan skandal giderek yeni boyutlar kazanıyor. Polisi “sürgüne göndermekle” tehdit eden AKP Gençlik kolları Başkanı Ömer Uzun ile AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nun istekleriyle iki Emniyet mensubunun başka ilçelere gönderilmesi Emniyet içinde “sahipsiz ve siyasete yem edilmiş personeliz” değerlendirmelerine yol açtı.

Polis memuru Alper Atilla’nın “sürgünle” tehdit edilmesi üzerine, personelinin hakkını koruyan Komiser Yardımcısı Murat Emer’in valilik tarafından görev yerinin değiştirilmesinin üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Hatay Valiliği, olayı araştırmak yerine, polisleri göğüslerine numara koydurup milletvekili oğlunun karşısına çıkarılması görüntülerinin basına kim tarafından sızdırıldığı araştırıyor.

Polisleri yine dizdiler
Daha önce milletvekili oğlunun karşısına dizdirilen Dörtyol Çevik Şube’de görevli 23 polis, bu kez, valilik tarafından görevlendirilen soruşturma heyeti karşısına çıkarıldı. Tatil günü olmasına rağmen 10 polisin ifadesine başvuruldu, teşhis görüntülerinin basına kim ya da kimler tarafından verilmiş olabileceği konusunda bilgileri olup olmadığı sorusu yöneltildi. Polisler,birer suçlu gibi gece yarısına doğru ellerinde numaralarla arkadaşlarını sürgünle tehdit eden kişiler karşısına çıkarılmalarının üzüntüsü içinde olduklarını belirttiler.

İfadesi alınan kişiler, CD’lerin kim tarafından basına sızdırılmış olabileceği konusunda bilgilerinin olmadığını söylediler. O görüntülerin 29 Haziran’da çekilmesine rağmen, ancak bir ay sonra ortaya çıktığını kaydeden görevliler, Dörtyol Emniyet müdürlüğünün böyle olumsuz bir olayla gündeme gelmesinden de üzüntü duyduklarını kaydettiler.

Komiser Yardımcısı kutlanıyor
Komiser Yardımcısı Murat Emer’in, personeline sahip çıkması ve sürgün pahasına siyasi güç karşısında eğilmeyip dik durduğu için meslektaşları tarafından tebrik yağmuruna tutulduğu, bunun için çok sayıda kişinin Dörtyol Emniyet Müdürlüğü’nü aradığı bildirildi.
Komiser Yardımcısının ve polisin tayinin durdurulmasını da isteyen Emniyet mensupları, bunun gerçekleşmesi halinde valilik ve emniyet yetkililerinin de baskıcı siyaset karşısında dik durmuş olabileceğini dile getirdiler. Olayların daha az olduğu Hatay’ın Altınözü ilçesine atanan Komiser Yardımcısının da, meslektaşlarına, “Sırf siyasilerin dediği olmasın diye Dörtyol’da kalmak isterdim” dediği bildirildi.

“Darp izi yok”
Milletvekili oğlunun “Emniyet’te darp edildiği” iddialarına karşılık, ifadesine başvurulan Emniyet mensupları ise dövme olayının yaşanmadığını ve bunun doktor raporuyla da sabit olduğunu belirttiler.
Vekil oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, “kemara görüntülerinin olmadığı yerlerde kaba yerlerime vurdular” iddiasını ifadesi alınanlar şöyle cevaplandırdı:

“Türkoğlu’nun şikayeti üzerine doktora sevk edildi. Doktor raporunda, ‘şişlik ve darp izi yoktur’ denildi. Kaba yerine vurulsa bile şişlik yok. Kendisi içeriye götürülmek istendiğinde direndi. O sırada telefonu bile elinden alınmadı, telefonla konuşuyordu. Emniyet’in önüne 50-60 kişi topladılar. O gün kendimizi büyük bir baskı altında hissettik.”

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget