Sürgü’de Alevilere oruç saldırısı

Sürgü’de Alevilere oruç saldırısı
Oruç tutmayan Alevi aileye yönelik kitlesel saldırı nedeniyle aile 2 gündür evinden çıkamıyor.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Kasabası’nda oruç tutmayan Alevi aileye yönelik kitlesel saldırı nedeniyle aile 2 gündür evinden çıkamıyor.

Çoğu kasaba dışından gelen yaklaşık 500 kişilik grubun tekbir sesleri ve sloganlarla Alevi ailenin evini yakmak istediği öğrenilirken, diğer Alevi ailelerin de dışarı çıkamadığı kaydediliyor. Gerginliğin devam ettiği kasabada, aileyi jandarma koruyor. Sürgü Belediye Başkanı ise Alevi ailenin ilçeden gitmesi gerektiğini savundu.
"Sizlere dini öğretmeye geldik" sloganları atıldı

İddiaya göre, önceki gün sahur saatinde, oruç tutmayan Alevi bir ailenin kapısının önünde uzun süre davul çalınması üzerine aile rahatsız olduğunu belirterek, davul çalınmamasını istedi. Ailenin davulcuyu uyarmasından sonra, dün gece davulcu tekrar ailenin kapısının önünde davul çalmaya başlayınca aile dışarı çıkarak davulcuyu tekrar uyardı. Ancak davulcu ısrarla çalmaya devam edince iki taraf arasında tartışma yaşandı ve kısa süreli arbede çıktı. Bu olaydan sonra çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ve önemli bir kısmı kasaba dışından gelen yaklaşık 500 kişilik grup, bugün ailenin oturduğu eve doğru tekbir sesleriyle yürüyüşe geçerek “Size dini öğretmeye geldik” şeklinde sloganlar attı.

Grubu durdurmak için jandarma havaya ateş etti

Evi kundaklamak isteyen grubu durdurması için jandarmanın defalarca arandığı, ancak jandarmanın olay yerine çok geç geldiği iddia edildi. Grubu durdurmaya çalışan jandarma, bunu başaramayınca takviye kuvvet istedi. Grubun saldırgan tavrının sürmesi üzerine jandarma havaya ateş etti.

Ailenin hayatı tehlike altında

Grup dağıldıktan sonra tekrar kundaklama girişimi olma ihtimaline karşı jandarma ekibi aileyi koruma altına aldı. Gruptan bazı kişilerin halen evin etrafında gezdiği öğrenilirken, kasabada gerginliğin devam ettiği belirtiliyor.

PSAKD ve CHP kasabaya gitti

Bu arada Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve bazı sivil toplum örgütü yetkilileri kasabaya giderek, olaylar hakkında bilgi aldılar. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, CHP belde yönetimi ve ailenin akrabaları, Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir ile görüştü.

Belediye Başkanı, ailenin sürgün edilmesini istedi

Görüşme sırasında konuşan Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, dışarıdan müdahale istemediğini ve iki tarafla görüşeceğini belirterek, davulcuya saldıran ailenin bölgeden gönderilmesi gerektiğini savundu. Buna itiraz eden CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Başkan Taşdemir'e sert tepki gösterdi. Karaman, ne zamana kadar birilerinin beldeden gönderileceğini sorarak, “Gelecek yıl yine benzer sorunlar çıkacak o zaman tekrar mı birilerini göndereceksiniz? Bu ne zamana kadar devam edecek?” dedi.

Belediye Başkanı Taşdemir, ayrıca olayın basına ve STK’lara yansıtılmadan çözülebileceğini iddia ederek, “Partiler, basın katılırsa çözemeyiz” dedi.

Haber Kaynağı: Yenigün
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget