Yüce Divan’da yargılanacaklar

Silivri'de Ergenekon Davası'nı izleyen CHP'li vekillerden açıklama.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen Ergenekon Davası'na katılan CHP milletvekilleri Umut Oran, Muharrem İnce, Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Aytuğ Atıcı, Bülent Tezcan, Sakine Öz, Aylin Nazlıaka, İsa Gök, Kadir Gökmen Öğüt ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı duruşmayı izledi.

O KOLTUKTA SEN NE DİYE OTURUYORSUN?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, mahkeme salonunda yaşananları anlatarak, "Yasama'nın üyeleri olarak sağlıklı koşullarda bu duruşmayı izlemek istediğimizi söyledik. Gazetecilerle birlikte orada oturmak istedik. Kimseyi oturtmadı" dedi.

Mahmekenin, yasama üyelerine saygısızlık yaptığını söyleyen İnce, "Böyle bir mahkemeyi Adalet Bakanı'na soruyorum. Adalet Bakanı, o koltukta sen ne diye oturuyorsun? Sen de milletvekilisin. Milletvekillerine, medyaya saygısızlık yapan bir mahkeme bu. Burada gaz, soğuk, yağmur altında insanlar buraya gelmiş, 45 milletvekili duruşmayı izliyor, ama Mahkeme Başkanı o koltuklara milletvekillerini, basını oturtmuyor, onları boş tutuyor. Ama şundan herkes emin olmalı ki, CHP milletvekilleri, örgütlerimiz burada direnmeye devam edecektir. Onlara, zamanı geldiğinde adaletin herkese lazım olduğunu göstereceğiz, onlar da bunu görecek" diye konuştu.

Ergenekon Davası duruşmasını izlemek üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gelen CHP’li milletvekillerinden Umut Oran, “İnsanlar orada yakınlarını görmek için, yargılanan insanların acısını paylaşmak için gelmişlerdi fakat her türlü zulme, her türlü işkenceye, her türlü eziyete maruz kaldılar” dedi.


Oran, “Bugün bu senaryoyu yazanlar, bu mahkemeleri bile mumla arayacaklar. Çünkü onlar Yüce Divan’da yargılanacaklar” diye konuştu.

Oran, sanıklara destek vermek isteyen vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen duruşmanın ardından ANKA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Oran, duruşma öncesinde İçişleri Bakanı Muammer Güler’le, vatandaşların can güvenliği konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için görüşme yaptıklarını, ancak yaşananların ardından vatandaşın can güvenliği konusunda endişelerinin olduğunu söyledi. Güvenlik güçleri ve Jandarma Komutanıyla irtibat halinde olmalarına karşın, bu manzaraların yaşandığına işaret eden Oran, “Amaç vatandaşın saçının teline zarar gelmemesiydi. Bugün yine mahkeme başkanıyla da görüşme yaptık. Bizim çabalarımıza rağmen, insanlar yine biber gazı yediler, coplandılar, barikatlar konuldu. Maalesef istenmeyen olaylar yaşandı” dedi.

-"BU SENARYOYU YAZANLAR, BU MAHKEMELERİ MUMLA ARAYACAK"-

Davanın zaten soru işaretleri içeren ve “siyasi” bir dava olduğunu söyleyen Oran, “Buraya gelen insanların hepsinin elinde Atatürk bayrağı, Türk Bayrağı var; acılı eşler, yaşlı anne-babalar, çoluk-çocuk, bebekler.. İnsanlar orada yakınlarını görmek için, yargılanan insanların acısını paylaşmak için gelmişlerdi fakat her türlü zulüm, her türlü işkence, her türlü eziyete maruz kaldılar. Ve koskoca mahkeme yarım saat bile toplanmadan bitirildi” dedi.
Oran, “Bugün bu senaryoyu yazanlar, çizenler, oynatanlar, onlar bu mahkemeleri bile mumla arayacaklar. Çünkü onlar Yüce Divan’da yargılanacaklar. Bu ülkeyi bu hale sokan anlayış, yargıyı bu hale sokan anlayış mutlaka bunun bedelini ödeyecek” diye konuştu.

-"SİLİVRİ'DE BİR İKTİDAR MİLLETVEKİLİ GÖRMEK İSTERDİM"-

AKP'li milletvekillerine de seslenen Oran, “İktidar partisi milletvekilleri adaleti sağlayacaklarına dair, insan hakları ihlalleriyle ilgili mücadele edeceklerine dair şerefleri ve onurları adına ant içtiler. Bugün o milletvekillerinden bir tanesini Silivri’de görmek isterdim. Orada yargılanan da bu ülkenin vatandaşı, oraya gelen 40-50 bin kişi de bu ülkenin vatandaşı. Bu ülkenin vatandaşının can ve mal güvenliğinden sorumlu olan, adaletin sağlanmasından sorunlu olan AKP’li bir tane milletvekili görmek isterdim” dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget