RTE: Tarih Cahili! - Cüneyt Arcayürek

İkide bir muhalefet liderlerini ya tarih bilmiyorlar diye suçluyor ya da tarihin, “… bu iki genel başkanı terör bitmesin diye çırpındıkları için kara leke olarak kaydedeceğini, onları affetmeyeceğini” söylüyor.
Bay Başbakan, terörün sona ermesini beklemeyen, istemeyen yok bu ülkede.
Çözüm süreciyle ilgili muhalefet partilerinin açıklamalarını işinize geldiği gibi, değişik içerikte açıklayarak yine yalan söylüyorsunuz halka.
Muhalefet partileri terör sorununun çözümüne değil; sizin kapalı kapılar arkasında İmralı ve Kandil’deki terör şefleriyle yaptığınız gizli kapaklı görüşmelerde, örgüte verdiğiniz, halktan gizlediğiniz, içeriğini bilemedikleri ödünlere karşı.
Bu gerçeğe kısaca değindikten sonra gelelim tarih bilgiçliğinize.
***
İki muhalefet partisi üzerlerine düşen ulusal görevi layıkıyla yaparken, iddia ettiğiniz gibi onlar neden tarihin kara lekesi olacaklarmış?
Tarihin; çağdaşlığa soyunan bu ülkeyi baştan aşağı tersine çevirdiğiniz, laik Cumhuriyeti hastası olduğunuz Osmanlı ile bütünleştirmeye azmettiğiniz için sizi kara bir leke olarak yazmayacağını nereden biliyorsunuz?
Üstelik, sanki tarih bilgisiyle yoğrulan kafanız varmış gibi, muhaliflerinizi tarih bilmemekle suçlamanız da abesle iştigalinize canlı, ibretlik bir örnek.
Türk diyemeyen, Türklükten ve Atatürk’ten nefret eden, Türk milleti yerine sürekli millet diyen, muhaliflerini tarih bilmemekle suçlayan; velakin kitap okumadığını, okuyanların anlattıklarıyla yetinip üzerlerinde konuştuğunu itiraf eden bu Başbakan aslında tarih cahili.
Türk sözcüğünü yeni anayasadan kaldırma çabasında ama Türklerin tarihiyle ilgili ufacık bilgi birikiminden yoksun.
***
Bay Başbakan; mademki kitap okumak gibi uygar insanlara özgü nitelikten yoksunsunuz, o zaman hiç değilse Türklerin tarihiyle ilgili TV programlarını izleyiniz de cehaletinizi dışa vurmaktan uzak durmuş olasınız!
Türklerle ilgili tarihsel cehaletinizi gidermek istiyorsanız eğer; örneğin NTV’de her hafta pazartesi günleri yayımlanan “Zaman Yolcusu” adındaki belgeseli ve yapımcısı Ahmet Yeşiltepe’nin Asya’da yaptığı araştırmalarla ilgili “Türklerin İzinde” programını izleyiniz hiç değilse.
Yeşiltepe; millattan önce de, milattan sonra da Türklerin kurduğu devletleri; sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamlarını, Asya’da gezdiği ülkelerde araştırıyor. Saptadığı gerçekleri kanıtlarıyla anlatıyor.
***
Olası bile değildir ama...
RTE, “Zaman Yolcusu” veya benzeri belgeseli izlese, acaba:
Türk’ün, Türk milletinin yüzyıllara dayanan örgüsünü ve bu örgüyü ayrıntılarıyla bilen Atatürk’ü ve onun, “Ne Mutlu Türküm” diye özetlediği yüzyıllardan bugünlere uzanan tarihsel gerçeği anlayabilir mi?
Soruyu soru ile yanıtlayalım:
Kendisinin Çeçen veya Çerkez, karısının Arap kökenli olmasıyla övünen bir Başbakan’dan Türk olduğunu söylemesi ve Türk milletini savunması beklenir mi?..
RTE’den her şey beklenir ama…
... işte bu; Türk olmak ve Türk milletini savunmak beklenemez!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget