Bakanlıkta silahlar konuştu - Saygı Öztürk

Son dönemde yaşanan gerginlikler bakanlıklara da yansıdı. 12 Eylül 1980 öncesinde olduğu gibi bakanlıklarda bürokratlar arasında da siyasi görüş ayrılıkları tartışmalara, kavgalara döndü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda, raportör tartıştığı Hukuk Müşavirine tabanca ile ateş etmek istedi. Olay büyük korku ve heyecan yarattı, yaşananların duyulmaması için büyük çaba gösterildi. SÖZCÜ, olayın ayrıntılarına ulaştı, dün Emek Polis Karakolunda ifadeler alındı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda geçen hafta Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış ile 1. Hukuk Müşaviri İsmet Topkara arasında tartışma yaşandı. Siyasi görüş ayrılıkları, Denizcilik Müsteşarlığı’ndan gelenlere karşı ön yargılı davranıldığı, raporların defalarca değiştirildiği, bu değişikliklerin sekreter aracılığıyla müşavirlere gönderilmesinin de gerilimi son dönemde iyice artırdığı öne sürüldü. Ancak, bakanlık yetkilileri olayın siyasi olmadığını belirttiler.

Geçen hafta 1. Hukuk Müşaviri İsmet Topkara ile Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış arasında makam odasında başlayan tartışma daha sonra koridora taştı. Taraflar birbirlerinin üzerlerine yürüdü. Raportörlerden Hakan Çeliközer de, 1. Hukuk Müşavirinin yanında yer aldı, kendilerine “yalaka” dediği iddiasıyla Satılmış’a tepki gösterdi.

“Tabanca çekti, ateş almadı”
Önceki akşam mesai çıkışında, Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış ile Raportör Hakan Çeliközer karşılaştı. İki kişi arasında önce geçen hafta yaşanan olay üzerine tartışma başladı. Daha sonra taraflar birbirlerine küfürler etti. Ulaştırma Bakanlığı personeli, tarafları yatıştırmak için uğraştı v e ikisi de araçlarına doğru gitti..

Sinirlerine hakim olamayan Raportör Hakan Çeliközer, park yerinde bulunan otomobiline gitti ve silahını beline takıp Mehmet Satılmış’ın bulunduğu yere koşarak geldi. Tartışma yeniden alevlendi. Hukuk Müşaviri Mehmet Satılmış ifadelerine olayı şöyle anlattı:

“Hakan Çeliközer arabandan silahını alarak çıktı ve dışarıda silahının sürgüsünü çekerek mermiyi namluya verdi. Ben de aracımdan çıkıp bu kişinin üzerine ilerlerken şahıs elindeki siyah renkli muhtemelen 14’lü tabir edilen tabir edilen siyah kabzalı silahı bana doğrultarak tetiğine bastı. Silahın horozu düşytü ancak ateş almadı. Bu arada hukuk müşavirleri Abdülkadir Sarı, Gamze Egemen, Abdullah Ergün Bal raportörün eline sarılarak tekrar silahı ateşlemesini engellediler. Bakanlığın özel güvenlik elemanları araya girdi ve olayın büyümesini engellediler. Bu kişinin silahının ruhsatlı olup olmadığını da bilmiyorum. Kendisinden şikayetçi ve davacıyım.”

“Can güvenliğimiz yok”
Bir hukuk müşaviri de, bakanlıkta can güvenliklerinin kalmadığını, bazı kişilerin bakanlığa silahlı olarak geldiklerini, 12 Eylül öncesi manzaraların yaşandığını öne sürdü. Silah çekilen Mehmet satılmış’a 10 gün rapor verildi.

Raportör Hakan Çeliközer ise çevresine yaşanan olayın siyasi ve ideolojik yönünün bulunmadığını, geçen hafta yaşanan tartışmada ise kendisine “yalaka” dediği için Mehmet Satılmış’la aralarının açıldığını iddia etti, silah çekme iddiası konusunda ise sessiz kaldığı bildirildi. 1. Hukuk Müşaviri İsmet Topkara ise bu konuda konuşmak istemedi.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget