AKP'li ne diyor? - Rıza Zelyut

İhsan Arslan diyor ki: "Türkiye'nin istediği, PKK'nın tümden silah bırakmasını beklemek yanlıştır ve sonuç vermez." Buyurun ey AKP'liler; yorumunu siz yapın...

AKP'li ne diyor? - Rıza Zelyut
Dün; Başbakan Erdoğan grup konuşmasında yine MHP'ye ve CHP'ye vurdu. Sanki içine düştüğümüz şu terör bunalımını onlar böyle coşturmuşlar gibi...
Ama gelin bir AKP'li siyasetçinin; İhsan Arslan'ın dediklerine bakın... Bay Arslan AKP Diyarbakır Milletvekili idi...
Bir ayağı Barzani tarafında... Bir ayağı Amerika'da, birisi de Türkiye'de...
Pazartesi günü Akşam Gazetesi'nde Şenay Yıldız ile yaptığı konuşmada düşündürücü şeyler söyledi.
İhsan Arslan konuşmasında; bir tarafa PKK'yı koyuyor bir tarafa Türkiye Cumhuriyeti'ni...
İki tarafın mücadelesinde kimsenin bir adım ileri gidemediğini söylüyor.
Ona göre; PKK 0, Türkiye Cumhuriyeti 0.
Hatırlayın: Kuzey Irak'taki PKK'lıların elebaşısı Murat Karayılan geçenlerde ne demişti: "Biz Türk ordusunu yenemedik; Türk ordusu da bizi yenemedi." Yani maç 0-0 bitmiş.
AKP'li eski vekil; aynısını söylüyor.

PKK MUHATAP

Yapılan genel seçimler anlamlı bir gerçeği gösteriyor: PKK'nın siyasal uzantısı olan partiler yüzde 6 dolayında oy alıyor. Geldiğimiz noktada bu yüzde 6, yüzde 94'ü esir almış durumda. Bugün çözüm süreci denilen süreçte; hükümetin PKK'yı muhatap aldığını İhsan Arslan da söylüyor. Dediği şu: "Şimdi çözme iradesinde mutabakat (anlaşma) oldu ve devlet daha önce muhatap almadığı PKK'yı muhatap da kabul etti. Şimdi anlaşmanın içeriğinin nasıl olacağı tartışılıyor."
Doğudaki AKP'lilerle BDP'liler aynı şeyi söylüyor; bunun adı demokratikleşme oluyor. Aynı gerçeği MHP dile getirince suç oluyor...

100 YILLIK

Türkiye'deki Kürtçü/ayrılıkçı hareketi izleyen birisi olarak PKK'nın arkasında 100 yıllık bir süreç bulunduğunu "Dersim İsyanları ve Seyit Rıza Gerçeği" isimli kitabımda yazdım. PKK, kuruluş sloganında olduğu gibi "Birleşik Büyük Kürdistan" hayali için harekete geçirilmiştir.
Kürtçü hareketin 100 yıllık bir geçmişi olduğunu AKP'li İhsan Arslan da kabul ediyor ve diyor ki: "Bugün sorun sadece terörden ibaret değil. Devasa bir Kürt Sorunu'na dönüşmüştür. Ki bu sorun 100 yıldan beri bu coğrafyada vardı."
Peki Başbakan Erdoğan bunları hiç söylüyor mu?
Yetmiyor, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu; 35 bin kişinin kanını akıttıran terör elebaşısı için; "Öcalan Türkiye için bir şanstır." diyebiliyor.
AKP'ye verilen oyların yüzde 90'ı Türk milletinin oyu iken o oyları alan AKP'li vekiller Galip Ensarioğlu'nun yüzde 1'i kadar bile siyasi cesaret gösteremiyorlar.
Üstüne üstlük İhsan Arslan diyor ki: "Türkiye'nin istediği, PKK'nın tümden silah bırakmasını beklemek yanlıştır ve sonuç vermez."
Buyurun ey AKP'liler; yorumunu siz yapın...

MHP HAKLIDIR


Şu andaki siyasi manzara gösteriyor ki hükümet, bundan sonra BDP ile birlikte yürüyecektir. Bülent Arınç; "CHPve MHP bizimle olmazsa BDP'ye gideriz." diyerek durumu açıkça ortaya koymuştur. BDP yöneticileri ikide bir "Kürdistan"dan söz ederek bölücü fikirlerini açıkça ortaya koymaktadırlar.
Şimdi; iktidar; anayasayı değiştirme gerekçesi altında BDP ile bir büyük koalisyon kurmak üzeredir.
MHP; Türkiye'yi parçalayacak bu gelişmeyi görmüştür; millet adına tavır takınmıştır.
"Vur de vuralım, öl de ölelim!" sloganı bu bölücü/yıkıcı gelişmeye karşı milletin bir haykırışıdır.
Bellidir; günü geldiğinde bu millet PKK silahına karşı göğsünü gerecektir.
Umarım ki Başbakan Erdoğan milletin bu haklı tepkisine kızmak yerine sözünü ettiği "bahar havası"nın "hazan mevsimi" olduğunu anlar.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget