AKP, CHP'yi uyuttu - Rıza Zelyut

AKP'nin politika üretmede ve kamuoyunu yönlendirmede CHP'den çok başarılı olduğunu sadece oy dağılımı göstermiyor. AKP; politik cambazlıkta da 1 numara...
Bunun son büyük örneğini, yeni yapılacak anayasa işinde gördük. Meclis'teki partiler; Başkan Cemil Çiçek'e anayasa önerilerini sundular ya... İşte onlardan AKP'nin ve CHP'nin önerilerine bakın ne dediğimi anlayacaksınız.

AKP "TÜRK MİLLETİ"

Hani Başbakan Erdoğan, "Bütün milliyetleri ayaklarımın altına alıyorum!" demişti ya... Bu sözle Türk milleti de kendisini ayaklar altında hissetmişti ya... Belli ki millet kızmış; AKP yönetimi bunu anlamış. Ve hemen "Türk milleti" gerçeğine dönmüşler.
Başbakan Erdoğan ağzına almasa bile AKP'nin anayasa taslağında açık açık Türk Milleti deniliyor. Başlangıç kısmındaki ifade şu: ".... biz Türk Milleti; demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne dayanan bu Anayasayı egemen irademizin ifadesi olarak kabul ve ilan ederiz."
Sadece bu kadar da değil. "Egemenlik" başlığı altındaki madde de şöyle: "Madde 5ñ (1) Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir. Türk Milleti, egemenliğini seçtiği temsilcileri aracılığıyla ve halkoylaması yoluyla kullanır."
Görüyorsunuz; burada da ne Türkiyeli deniliyor ne de Türkiye halkı sözü var. Doğrudan doğruya "Türk milleti"denilmekte...

AKP'DEN MHP'YE KAYIŞ

Hükümete yakın kamuoyu yoklama kuruluşları bile gösteriyor ki AKP'nin oyları eriyor. Bunun baş nedeni; Başbakan Erdoğan'ın Kürtçülere hoş görünmek için Türk kimliğine yaptığı haksız ve ağır vuruşlardır. Millet; artık kendi kimliğine yapılan bu eleştirilerden bıkmıştır. AKP'den kaçış başlamıştır. Bu oylar da olduğu gibi MHP'ye gitmektedir.
MHP'nin oylarındaki ciddi tırmanış; bu partinin Türk Milleti kavramına sıkı sıkıya bağlı kalmasından, bölücü ve milleti inkar eden politika karşısında dik durmasından kaynaklanmaktadır. İktidar kanadı bu gerçeği anlamıştır. Ve çare olarak da Türk milleti'ne sarılmışlardır.
Helal olsun onlara... Nasıl da duruma göre manevra yapabiliyorlar... Nasıl da hemen sandığa girecek şekilde biçim değiştirebiliyorlar...

GARİBİM CHP

CHP'nin anayasa taslağının "Başlangıç" kısmı tam bir dağınıklık örneği... Tek cümlelik uzun metin; şeklen de bozuk. (Arzu ederlerse bu dilbilgisi yanlışını gösterebilirim.) Başlangıçta; bir anayasada olmayacak kahramanlık nutukları atılıyor ama ben bu nutuklarda bile bir "renksizlik" görüyorum.  Herkesi idare etmeye çalışan bu tutum yüzünden; CHP; "Türk Milleti" demekten kaçmış. Bunun yerine; "Anadoluída buluşan kadim uygarlıkların mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyeti Ahalisi" diyor. Sonra bunların ìTürk Ulusuî adıyla bir araya geldiklerini söylüyor. Sadece Türk ulusu var; o kadar.
Belli ki CHP yönetimi; Başbakan Erdoğan'ın yaptığı milliyetçilik eleştirilerinden çekindiği için toplumun yüzde 90'ını oluşturan Türk Milleti'nin adını anmaktan korkmuş; işi ulus ile idare etmiş.
Peki AKP ile BDP adı konulmamış bir koalisyon kurmuş iken ve bu iki parti her fırsatta CHP'ye küfrederken susup kalan CHP'ye vatandaş neden iltifat etsin? Hele hele CHP milletin adını bile anmaktan  korkuyor ise...

SİLİVRİ'DE HÜKÜM ÇOKTAN VERİLDİ

Si karar bekleyin...Gerekçeli karar bile çoktan yazıldı.
İddianame var ya; odur işte gerekçeli karar.
Savcı yazar; yargıç, orada istenen cezayı keser.
Bu özel yetkili mahkemelerin niçin kurulduğunu bilenler için bu acı gerçek sır değildir.
Nasıl ki Şike davasında ve Balyoz davasında iddianamede ne yazıldıysa mahkeme onu kabul ettiyse Ergenekon işinde de aynısı olacaktır.
Bugün yüreğimiz de bedenimiz de Silivri'de.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget