Nasıl da Unuttuk! - Müyesser Yıldız

16 Mart Cumartesi günü akıllar, fikirler, gözler teröristbaşındaydı. Sadece 1 yıl önce ne olduğunu hatırlayan bile çıkmadı. Oysa tüm devlet erkânı o şehitlerin tabutları başında sıra sıra dizilip, üzgün ve süzgün durmuştu.

O gün Afganistan’da NATO bünyesinde görev yapan helikopterimiz düşmüş, tam 12 şehit vermiştik. 2’si binbaşı 9 subay, 2 astsubay ve 1 uzman çavuş. Kimi nişanlıydı, kimi geride 11 aylık, 1 yaşında bebek bırakmıştı.

Şehitlerimizin adı, Şükrü Bağdatlı, Mithat Çolak, Serkan Doğan, İsmail Cem Yakınlar, Adil Erdoğan, İlker Aydın, Tahsin Barutçu, Murat Yıldız, Okan Melikoğlu, Salih Helvacı, Mehmet Akbaş, Önay Vurucu’ydu.

Genelkurmay Başkanlığı,  Olayın meydana geliş nedeninin, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacağını" duyurdu.

Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e başsağlığı dileğinde bulunup, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne minnetar olduğunu” ifade etti.

Başbakan Erdoğan da Orgeneral Özel’e taziye mesajı gönderdi, kaza nedeniyle ilgili şunları söyledi:
“Şu anda nedeni net olarak bize ulaşmış değil. Bilinmeyen bir nedenle düşüş oluyor. Ve bu düşüş sonrasında subay, astsubay, uzman er ve erbaş olmak üzere 12 kardeşimiz şehit oluyor. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, kazanın oluş nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtip,  “Teknik bir arıza gözüküyor. Ama tabii nihai değerlendirme yapılacak” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sikorsky helikopterinin kırıma uğrama nedenleriyle ilgili de bir araştırma yapılmaktadır. İnşallah bu sonuç da ortaya çıktığında, rapor sonucu da milletimize ilân edilecektir” açıklamasını yaptı.

Hadi 1 yıl gibi bir sürede o şehitleri unuttuk; Sahi nihai rapora ne oldu? Helikopterimiz niye düştü, bilenimiz var mı?

-Numan Kurtulmuş da Unuttu?-
12 şehidimizi tüm devlet erkânı unutmuşken, Numan Kurtulmuş ne alâka derseniz? Kendileri o zaman HAS Parti Genel Başkanı idi ve iktidara şu okkalı tepkiyi gösterdi:         

"Türk askerinin Afganistan’da ne işi var, ne yapıyor? Afgan halkı Türk askerini seviyor, Türk askerini gördüğü zaman sokaklara çıkıyor. Mazlum milletler bizim askerimizi sırtında taşır, ama sokaklarda dolaşamayan Amerikan askerleri, bizim askerlerimizin arkasına gizlenerek orada varlıklarını sürdürüyorlar. Afganistan’da Amerika'nın işgâline fiilen destek olarak Türk askeri oradadır. İşgal gücü değil de imar ve emniyet gücü olarak orada bulunsa da sonuçta işgal kuvvetlerine yardımcı olur pozisyondadır.”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu ve benzeri eleştirilere şöyle karşılık verdi:

“Bu devlet bazen NATO, bazen ikili ilişkiler kapsamında başka ülkelerde asker bulundurabilir; nasıl Bosna Hersek'te, Lübnan'da askerimiz varsa, nasıl Afrika'nın bazı bölgelerinde askerlerimiz varsa. Biz tek başımıza, Robinson gibi yalnız yaşayan bir devlet değiliz. Yükümlülüklerimiz, sözleşmelerimiz, üzerimize düşen sorumluluklarımız var. Muhalefet partilerinin 'Türk askerinin Afganistan'da ne işi var' demesi bu olaydan rant elde etmeye çalışmaktır.”

Kurtulmuş şimdi AKP’de ve Genel Başkan Yardımcısı. Acaba yine, “Türk askerinin Afganistan’da ne işi var? Amerika’nın işgâline yardımcı olur pozisyondadır” diye düşünüyor mudur ki? Keşke Kurtulmuş ve Arınç başta olmak üzere tüm yetkililer, sadece NATO ile başka ülkelere değil, Türkiye ve şehitlere karşı da “yükümlülükleri, sorumlulukları” olduğunu hatırlayıp, hiç olmazsa o 12 şehidimizi unutmasa, kaza raporunu milletle paylaşsaydı!..

Onları geçtik; Sadece 1 yıl öncesini hangimiz hatırlayıp, kazanın hesabını sorduk ki?.. Bizde bu hafıza oldukça, başımıza daha çok iş gelir!..

Afganistan’a kurban verdiğimiz 12 şehidimizi birinci ölüm yıldönümlerinde rahmet, minnet ve mahcubiyetle anıyorum.

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler
Müyesser YILDIZ
20 MART 2013

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget