Erdoğan, “Demokrasiyi otobüs yolculuğu olarak gören otoriter bir liderdir”

Ürdün Kralı Abdullah’ı hatırlarsınız. Hani geçen hafta Ankara’ya gelmiş ve Anıtkabir’de, Atatürk’ün huzurunda gözyaşlarını tutamamıştı. İşte bu Kral Abdullah, Amerikan "The Atlantic" dergisine verdiği röportajda bakın neler söylemiş.

Türkiye Başbakanı Erdoğan, "Demokrasiyi otobüs yolculuğu olarak gören otoriter bir liderdir"

Kral Abdullah şöyle devam ediyor,” Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, ülkesinde Müslüman Kardeşler iktidarı yerleştiremiyor. Çünkü Mursi, Erdoğan gibi bu işi 6-7 yılda yapacağına bir gecede yapmak istediğinden başarısız oldu.”

Son olarak Kral Abdullah uyarıyor, “Bölgede radikal bir ittifakın doğuyor. Mısır ve Türkiye’de gelişen bir Müslüman Kardeşler hilalini görüyorum.”

Ben de Kral Abdullah’ı uyarıyorum, aman bu açıklamaların ardından Türkiye gelme. Muhalif diye bir davaya ekleyip zindana tıkarlar. Ağırlaştırılmış müebbet verip, Ürdün’ü falan unuttururlar.

Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen milletvekillerini eleştirerek, "CHP heyetleri geçmişte de diktatörlerle aynı kareye girmişti" diyor.

İyi güzel de, aynı Esad ile birkaç yıl önce aynı kareye Başbakan Erdoğan, ailecek ve kimi zaman da Bakanlar kuruluyla girmemiş miydi?

İnsan önce kendi geçmişine bakar.

Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget