Duy da inanma, Ankaralılar Başbakan Erdoğan'a minnettarmış...

Melih Gökçek kafaya koymuş, bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacak... Bunun için her yolu deniyor. Ancak Başbakan Erdoğan'ın niyeti farklı. Erdoğan'ın kafasında kesinlikle Melih yok. Kim var diye soranlara duyumlarımı aktarıyorum...

Öncelikle düşünülen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'dir.... Melih Gökçek'le pek birlikte göremeyeceğiniz bir isimdir Veysel Bey...

Sonra kim var? Her ne kadar İstanbul için düşünüldüğü söylense de, Ali Babacan var, Mehmet Ali Şahin var ve son olarak 2 Ankaralı Milletvekili, Haluk İpek ve Salih Kapusuz var... Eğilim yoklaması bu isimler arasında yapılıyor, ancak Veysel Tiryaki'nin şansının, hısımlıktan da ötürü biraz fazla olduğu söyleniyor.

Melih Gökçek ise bu durumların farkında. O yüzden Başkentin bilbordları, özellikle Başbakan Erdoğan'ın geçtiği yollardaki (Aydınlıkevler, Esenboğa) reklam panoları farklı konularla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a övgüler dizen afişlerle dolu.

Tekrar dönelim Melih Gökçek'in adaylık için denediği yollara... Bu durumun son örneği İsrail'in özür dilemesi oldu. Belli ki, grafikçi, reklamcı, afişçi, matbaacı 24 saat hazır bekliyor. Özür diledi haberi geldi, ekip anında işi bitirdi... Ertesi gün, sabah saatlerinde eve dönerken gördüklerim karşısında ağzım açık kaldı.. Az kalsın kaza yapıyordum, afişlerde yazanları okumak isterken kaldırıma çıkıyordum. Melih'in bu hızına pes dedim. Reklam panoları, Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun fotoğraflarının kullanıldığı, "Sayın Başbakanım, bize bu gururu yaşattığınız için size minnettarız" yazılı afişlerle donatılmış.

Bu afişler hangi parayla hazırlatıldı, bu panolar hangi parayla tutuldu soran yok. Sorun da alın başınıza belayı.

Bu yazıyı 2 gün önce paylaşacaktım, ancak biraz sanal aleme ara vereyim, kafam dinlensin dedim.

Melih Gökçek'in son numarasını Başbakan Erdoğan gördüğünde, "Helal olsun Melih beye" demiş midir diye hiç düşünmüyorum, çünkü adaylık için ne yapsa bir daha olamayacağını biliyorum.

 

Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget