Alçaklar Taraf'ı - Rıza Zelyut

Gazetecilik değil de casusluk, tetikçilik yapan ve işi gücü iktidarı övmek olan Taraf Gazetesi'nde dün "Brakisefal Türkleri" başlığı vardı. Bu Amerikan Taraf'ı, bu casus Taraf'ı, bu iktidar Taraf'ı; aralarında benim de bulunduğum 300'den fazla aydına, akademisyene, politikacıya, yazara, "kafatasçı" diye hakaret ediyordu.
Halbuki yayımladığımız bildiride; Türk milletinin temel talepleri sade ve olgun bir üslupla dile getirilmişti.
İşte bu siyasal tetikçiler; buna bile dayanamamış; bizleri alçakça bir yaklaşımca kafatasçı ilan etmişlerdi.
Bu millet düşmanları bilmeliler ki:
Türk adını anayasadan çıkarttırmayacağız. Türk milletini sizler gibi milliyetsizlere paspas yaptırmayacağız. Çağdaş cumhuriyeti, "açılım-süreç oyunu" oynayan gericilerle Kürtçülerin ittifakına kurban ettirmeyeceğiz. Biliyoruz ki Türk düşmanlığını kendisine din edinmiş dinsiz takımının devri de gelip geçicidir. Türk milleti sessizdir, sakindir ama yeter artık dediğinde de 2002 Kasım'ında olduğu gibi siyasal kıyameti yaratır.

ÇOĞUNLUK DESTEKLİYOR HA!

Televizyonlarda durmadan tekrarlanıyor: "Süreci destekleyenler çoğunlukta..."
ANAR diye bir şirket araştırma yapmış da Karadeniz halkının yüzde 58'i terör elebaşısı Öcalan ile yürütülen bu görüşmelere, "İyi oldu!" diyormuş.
Bu hangi Karadeniz halkı acaba?
Anketi, Rize'deki AKP'lilerle mi yaptı bu ANAR?

ANAR SANA KİM KANAR?

Çözümcüler, Türk devletini PKK'ya muhtaç duruma düşürdüler. Kendi şirketlerinin masa başında imal ettiği rakamlarla milleti ölüme razı etmeye çalışıyorlar.
Televizyonlar da bu psikolojik savaşın yayın üssü gibi çalışıyor.
Haydin; durmayın! Eğer halkın çoğu istiyorsa, çıkartın yasayı; götürün referanduma...
Milletin dediği olur; diyen siz değil misiniz?
Götürün şu çözümünüzü referanduma da sorun şu millete?
Görün o zaman sakalınız ak mıdır kara mıdır?

NOT OYUNU

Çarşamba günü minicik not artırımını yapan  Standard&Poors (SP) geçen sene Mayıs başında notumuzu pozitiften durağana çevirmişti. Notumuzu düşüren SP'ye Başbakan Erdoğan gürlemiş ve "Artık ben seni bir kredi derecelendirme kuruluşu olarak tanımıyorum!" demişti.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tepkisini; ìRapor 9 ay önce yazılmış gibi. Saç baş yolduracak vahim hatalar var. Zaten uluslararası piyasalar da onları dikkate almıyorî biçiminde dile getirmişti.
Şimdi ise aynı bakan, "Not artışları hükümetimizin uygulamalarının ve başarılarının teyididir." diyerek SP'yi övüyor.
Geçen yılki not indirimini; iktidarımızı destekleyen medya; politik bir tutum olarak göstermişti ve İsrail etkisine bağlamışlardı. Şimdi ise  SP bir anda dost kuvvet haline geldi.
SP'nin açıklamasından da açıkça anlaşılıyor ki  bu yarım notun altında; ABD tarafından dayatılan ve adına "Çözüm Süreci" denilen; PKK'nın isteklerini kabul ettirme süreci var. SP; bu notu çözüm sürecini desteklemek için vermiş bulunuyor.
Elbette diğer bir sebep de hükümetin İsrail ile başlattığı yeni ilişkiler dönemidir.
İktidar artık İran, Suriye, Irak gibi güney komşularımızı dost ülkeler olmaktan çıkartmış; rakip ülkeler konumuna sokmuştur.
Bu ülkeler; ABD'ye ve İsrail'e karşı olan devletlerdir. İşte bu üç devletin çökertilmesi ile hem İsrail rahatlayacak hem de Amerika... Notun bir sebebi de budur.
Bu uzak vadeli minicik nottan; Türkiye'yi faiz üzerinden soyanlar faydalanacak. Borsa-tahvil-döviz-faiz ilişkisine dikkat edin bu acı gerçeği görürsünüz.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget