İskilipli Atıf'tan BBP'ye - Rıza Zelyut

İskilipli Atıf'tan BBP'ye
Büyük Birlik Partisi'ni (BBP)  MHP'den ayrılan bir grup kurdu.  Bunların MHP'den niçin ayrıldıkları her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.  Şaşıracaksınız ama; CHP'li Hüseyin Aygün, AKP'li Ordu Milletvekili İhsan Şener ve BBP sanki aynı iklimdeler.  Bir ortakları daha var. 1926'da yargılanıp asılan İskilipli Atıf...  Hani şu İngiliz Dostları Derneği'nin üyesi... Hani şu Yunan ordusu İzmir'e çıktığında "Bu ordu padişah efendimizin ordusu sayılır; onun dostudur." diye bildiri hazırlayan... Bunu Yunan uçakları ile Anadolu'ya attıran İskilipli haini...  Bunu, nereden mi çıkardım?  Başka gazetelerde göremediğim ama dünkü Güneş'te yer alan haberden çıkardım.

ŞEHİTLERE HAKARET

 Bursa'da bir şehitler anıtı dikilmiş. Bu anıt; Bursa'nın Yunan işgalinden kurtarılması için savaşırken şehit olan 14 askerin aziz ruhunu temsil ediyormuş.  Gel gör ki Bursa'daki BBP'liler bu şehit anıtından rahatsız olmuşlar; kaldırılmasını istemişler.  Bursa'nın AKP'li yöneticileri de "Hay Allah  sizden razı olsun; iyi ki istediniz; biz de bundan çok rahatsızdık." havalarında anıtı yıkmışlar.  Her halde; anıtın kaidesinde yazan "Bu savaştan sonra Osmanlı gitti, Cumhuriyet kuruldu." cümlesi onları rahatsız etmiş.  Ama gerçek tam da bu değil mi? Kurtuluş Savaşı sadece Batılı sömürgeci devletlere karşı yapılmadı. Osmanlı Devleti'nin İstanbul'da bir saraya sığınmış son padişahı hain Vahdettin; Milli Mücadele'yi boğmak için Hilafet ordusu denilen bir ordu kurmadı. Emrindeki Şeyhülislam Dürrizade'den, "Kuva-yı Milliyecileri (Milli Ordu) katletmek Müslüman'ın görevidir" anlamında fetva almadı mı? Kurtuluş için mücadele eden komutanları da aydınları da Kürt Mustafa Divanı denilen mahkemede idama mahkum ettirmedi mi?  İşte BBP bu çizgiye arka çıkıp şu anki devletine tavır alıyor.  İskilipli Atıf gibi...  "Rumlara soykırım yaptık!" diyen Hüseyin Aygün gibi...  "Yunan kaynaklarında bizimle savaş ettikleri yazmıyor; bizim şehitlikler uydurma!" diyen AKP'li İhsan Şener gibi...  Zihinleri mikrop kapmış, kimliksiz liberaller gibi.  Türkiye Cumhuriyeti ile mücadeleyi hayat şartı kabul eden BDP'liler gibi...  İşte bu farklı elbiseli kimlikler Osmanlı'nın gitmesini, Cumhuriyet devletinin  gelmiş olmasını bir türlü hazmedemiyorlar.  Bu süreçte Yunanlıların mağlup edilmesi de canlarını sıkıyor olmalı ki "Bu anıtı kaldırın!" diye kampanya yapmışlar.  Ve BBP ile AKP işbirliğinin sonucunda anıt kaldırılmış.  İskilipli Atıf haini her halde çok sevinmiştir.

BURSALILAR NEREDESİNİZ?

 Anlıyorum ki; Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Yunan ordusu ile savaşarak onları bozguna uğratması; Bursa da dahil olmak üzere Türkiye'yi kurtarması; bu sözde demokrat; sözde dindar kesimi çok üzmüş, çoook! Bu ekip; şimdi televizyonlarında, gazetelerinde, hatta uyduruk tarih dergilerinde Atatürk'e, cumhuriyete saldırıyorlar; küfürler yağdırıyorlar.  Bu ittifak; Yunanlıları dost kuvvet olarak görüyor olmalı. O anıt o yüzden yıkılmış.  Şimdi sözüm Bursa'nın vatansever insanlarına!  Daha ne zamana kadar siyaset uğruna; Mehmet Akif üstadın dediği gibi "bu hayasız akın" karşısında sessiz kalacaksınız?  Bursalı şehitlerin kemikleri sızlıyor; o acıyı vicdanınızda duymuyor musunuz?  O anıtı oraya yeniden diktirmezseniz; vebali boynunuzdadır; bilmiş olasınız.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget