Kim kafatasçı? - Rıza Zelyut

Türkiye'deki siyasal atışmalar yüzünden bilimsel gerçekler bile ters yüz ediliyor. Herhalde danışmanlarının verdiği yanlış bilgiler yüzünden Başbakan Erdoğan Türk milletini kafatasçı sanıyor.  Sayın Başbakan; Salı günü Türkiye'de 1930'larda kafatası ölçümleri yapıldığını söyleyip bunun kafatası milliyetçiliği olduğunu vurguladı. Böylece; bugün kendisine karşı çıkanları, ırkçı, katil konumuna getirdi... Ama bu kafatası ölçümünün niçin yapıldığını bilmediği de ortaya çıktı.

*Bilinmelidir ki  19. Yüzyıl'dan başlayarak antropoloji, özellikle de fiziksel antropoloji bilim dalı olarak insan bedenini incelemiştir. Böylece insanları üç gruba ayırmışlardır: Dolikosefal (uzun kafa),  Brakisefal (kısa kafa),  Mezosefal (orta kafa).

Bu ölçümler 1960'a kadar Batının bütün üniversitelerinde yapılmış ve kimse de bunu kafatasçılık yahut ırkçılık olarak reddetmeye kalkışmamıştır. Antropoloji bugün de bir bilim dalı olarak üniversitelerde öğretilmektedir.

*Batılı emperyalist siyasetçiler; Türkleri, Mongol (Moğol) kafa grubu insanlar arasında göstermişlerdir. Böylece Türkleri "gelişmemiş" yani aptal ilan etmişlerdir. Mongol (!) Türkleri adam etmek -oraya medeniyet götürmek- adı altında da Osmanlı Devleti'ni parçalayacak adımları atmışlardır.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra işte bu ırkçı görüşü çürütmek için 1930'larda Türkiye'de 60 binden fazla kafatası ölçülmüştür. Bu ölçümlerin sonucunda; Türklerle bazı Avrupalı grupların aynı kafatası ölçülerine sahip insanlar olduğu gerçeği ortaya konulmuştur.
Yani; 1930'larda Türkiye'deki bu antropoloji çalışmaları; kafatasçılık yapmak için değil; Batılılıların Türkleri aşağılayan iddialarını çürütmek için yapılmış bilimsel çalışmalardır. Bu çalışmalar; Anadolu'da yaşamış olan insanlar üzerinden yürütülmüştür. Cumhuriyet rejimi bu ölçümleri kullanarak başka milletleri kötülememiştir.

HERKESİN MİLLETİ VARDIR

Bugün dünyadaki bütün devletler; bir millete dayanır. ABD'deki 250'den fazla etnik yapı (Yani bizdeki Kürt, Çerkezç, Laz, Arap gibi etnik yapılar) orada tek potada eritilerek Amerikan milleti yaratılmıştır. Almanya; 2007'de uyum yasası çıkartarak Almanya'da yaşamak isteyenleri Almanca öğrenmek zorunda bırakmıştır. Neden kimse Almanya'ya ırkçılık suçlamasında bulunamıyor?
Şu temel gerçeği unutmayınız: Milliyetsiz insan; ailesiz insan gibidir. Nasıl ki her insanın bir ailesi var ise; o insan ailesine kan bağı ve ruh bağı ile bağlı ise; her insanın yine milleti vardır. Millet; insanlık âleminin aileleri gibidir. Bugün Türk milleti de Türklerin ortak ailesidir.
Bu milli kimliği reddeden insan; ailesini reddeden kişi gibidir.
Tanrı bizleri o tip insanlar arasına katılmış olmaktan korusun...

TÜRK BAYRAĞI

Türk milletinin büyüklüğünü yok etmeye çalışanlar; şimdi Türk bayrağına taktı. Bayrağa; "Türkiye Bayrağı" demeye kalkıyorlar.
O ay-yıldızlı bayrak sadece Türkiye bağrağı değildir. O bayrak; bugünkü Moğolistan, Türkistan, Kazakistan, Ukrayna, Romanya, Macaristan, Kuzey Hindistan, Afganistan, İran, Anadolu, Balkanlar, Arnavutluk, Mısır, Arabistan, Tunus-Fas-Cezayir gibi çok geniş bir coğrafyada dalgalanmış; buralarda Türk bayrağı diye adlandırılmıştır.
Birileri hazmedemese bile, Türk bayrağı Türkiye'nin çok ötelerinde halen dalgalanan bir bayraktır. Onu bugünkü Türkiye sınırlarına hapsetmeye çalışanlar; bayrak tarafından yenilgiye uğratılacaktır.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget