O gazi Sözcü'ye konuştu - Saygı Öztürk

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Partisinin grup toplantısında “bir gaziden gelen mektubu” okudu. SÖZCÜ o gaziyi buldu. Gazi Koray Gürbüz, Başbakanın “gazilik bir sektör haline geldi” sözlerine isyan ediyor, “Madem bu iş o kadar güzel, karlı bir sektörse , Başbakan ve AKP’ li milletvekilleri de bu işe girip, çocuklarını da bu işe soksunlar.”
“Şehit ailelerini ve gazileri deney tahtasına çevirdiler”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, bir gaziden gelen mektubu okudu. SÖZCÜ o gaziyi buldu. 1998 yılında Siirt Karadağlarda girdiği çatışmada teröristler tarafından “öldü diye” bırakılan gazi astsubay Koray Gürbüz, özellikle Başbakan Erdoğan’ın “şehitlik, gazilik bir sektör haline geldi” sözlerine isyan ediyor, şehit aileleri ve gazilerin hükümet tarafından “deney tahtası yapıldığını” belirtiyor.

Gazi Koray Gürbüz, “Vatan sevgisini, ölüm korkusunu, fedakarlığı, ayakların, kolların, gözlerin değerini, acıyı, savaşın ne olduğunu, barışın önemini bilen biz gaziler ve şehit aileleri olarak Başbakan Erdoğan’ın şehit aileleri ve gaziler için son dönemde yaptığı açıklamaları duyunca hemen şüpheleniyoruz. Çünkü ne zaman sayın Başbakandan gaziler, şehit aileleri yada teröre karşı mücadele söylemleri duysak, ardından bu ülkeyi bölmek isteyenlerle müzakerelerini duyuyoruz. Maalesef artık öyle bir hale geldi ki PKK ve Abdullah Öcalan ile görüşmek olağan hale geldi, bu durumu eleştirenler yadırganmaya başlandı” diyor.

İşte, övündüğü dönem böyle
Gazi Koray Gürbüz, Kılıçdaroğlu’na gönderdiği mektubunda sorunları şöyle anlattı:

“Başbakan, 2002 den bugüne kadar yaptıkları icraatları överek anlatırken, biz Şehit aileleri ve gazilerin gözünde ise bu dönem kısaca askerimizin başına çuval geçirildiği, uçağımızın düşürüldüğü, ülkemizin savaşın eşiğine geldiği, komutanların ‘terörist’ diye içeri tıkıldığı, petroitler gelip kurulduğu, Oslo sürecinin yaşandığı, savaşa yönelik tezkerenin çıkarıldığı ve Suriye ile savaşa başlamak için bahaneler arandığı, savaş tamtamlarının çalındığı, teröristlerin Habur’dan getirilip hakimlerin, savcıların ayaklarına götürüldüğü, terör örgütünün başındaki caninin affedilmesine yönelik girişimlerin yaşandığı, terör örgütü ile yapılan/yapılacak yeni bir açılım öncesinde ‘teröristleri incitmeme-küstürmeme’ kaygısının yaşandığı, BDP ile anayasa yapıldığı ve sıfır terörle teslim alınan ülkeyi 2012 yılında yüzlerce şehit ve gazi verilir duruma getirildiği bir dönemdir.

Çocuklarını bu işe soksunlar
Hangi ülkede bir başbakan, milletin karşısına çıkıp, ‘Biz şehit ailelerine şuradan şu kadar, şuradan bu kadar tazminat, gaziye şu kadar aylık veriyoruz’ der. Başbakan ‘gazilik ve şehitlik sektör oldu’ sözleri yenilir yutulur değil. Bu nasıl bir sektördür? Ülke için kolunu bacağını vereceksin, şehit olacaksın sonrada o ülkenin başbakanı bu olaylara ‘sektör’ olarak bakacak. Ben de madem bu iş bu kadar güzel, karlı bir sektörse o zaman Başbakan ve AKP’ li milletvekilleri de bu işe girip, çocuklarını da bu işe soksunlar.
Başbakan, Şehit Ailelerinin ve Gazilerin aldığı tazminatları tek tek sayarken, Şehit Ailelerinin 450 bin lira tazminat aldığını, Gazilerin de 6 bin lira aylık aldığını söyledi. Ben, Başbakanın yerinde olsam bunu kim kendisine söyletmiş ise onun makamına mevkisine bakmadan görevden alırım, Çünkü bu tamamen yalan.

Bedelli parası Myammar’a gitti
Başbakan, bedelli askerlikten elde edilecek gelirin şehit aileleri ve gazilere dağıtacaklarını söyledi. Oysa bırakın verilmesini, bu paralarla Myanmar’da şehitlik yapıldı.

Üç yıl önce, Başbakan Şehit Ailelerine ve Gazilere 2.iş hakkı verileceğini söyledi. Bu hak sadece şehit ailelerine verildi. Gaziler unutuldu. En azından tedavi esnasında kendi iş hakkını ailelerine verenlere bu ikinci hak verilmeliydi. Şehit Ailelerinin ve Gazilerin maaşlarına zam dediler yapılmadı, Madalya maaşı dediler, yine yapılmadı.
Başbakan, konuşmasında ‘Harp Malullerine faizsiz konut kredisi verileceğini’ söyledi. Bu da yapılmadı. Şehit Ailelerini ve Gazileri deney tahtasına çevirdiler. Başbakan, halkımızın bam teli olan Şehit ve Gazilerin adını kullanarak istediği desteği aldıktan sonra, her zamanki gibi söylediklerini unuttu.

Terör ve teröristler saygı görüyor
Terörün, teröristlerin saygı gördüğü, terörle mücadelenin, askerin, askerliğin, onurun anlaşılamadığı, küçümsendiği, Şehitlerin ve Gazilerin siyasi malzeme olarak görüldüğü bir Türkiye atmosferinde Şehit Ailelerine ve Gazilere yapılanlara anlam vermenin mümkünü yoktur. Teröristlerin saygı gördüğü bugünkü atmosfere, savaşın, ölümün, sakat kalmanın, yoksunluğun, onurun, kardeşliğin ne olduğunu bilmeyen bedbahtların savaş çığlıklarının karışmaya başladığını hep birlikte gördük ve anlaşılan o ki görmeye devam edeceğiz.

Biz elbette vatan toraklarına nifak tohumları, nefret duyguları ekmek istemiyoruz. Barış ve kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Ancak, teröriste terörist gibi, vatansevere vatansever, Gaziye, Gazi gibi davranılmasını istiyoruz. Dahası Vatan hainlerinin ülkemizde söz sahibi olmasını bizi yönetmesini istemiyoruz.

Kimsenin uşağı olmayacağız
Vatanımızı, milletimizi ilgilendiren her yerde var olmak istiyoruz. Ancak birilerinin uşağı olmak istemiyoruz. Bu Millet; şehitlerin ruhlarına, gözü yaşlı, mağrur analarına, babalarına, kanlarıyla vatan topraklarını kutsayan gazilerine haykırma, halkı ile kucaklaşma yetkisini vermiştir. Bu yetki ve hak hiçbir siyasi otorite tarafından alınamaz.”

162 bin şehit yakını, gazi ve eşi ulaşımdan parasız yararlanıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine halen 39 bin 240 şehit yakını, 39 binz 82 gazi ve yakını, 84 bin 260 muharip gazi ve eşi olmak üzere 162 bin 582 kişinin toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz yararlandığını, Deniz yollarının şehirlerarası hattından da yararlandırılması için çalışma yapıldığını söyledi. Bakan, vazife malulleri (şehit) yakını, gazilerin çocukları, anne ve babaları ile muharip gazilerin de ulaşımdan yararlandırılmasını hedeflediklerini, bunların sayısının da 47 bin 490 olduğunu kaydetti.

65 yaşından büyük vatandaşlar 12 il’de ücretsiz, 12 il’de kısmen ücretli, 23 il’de indirimli, 3 ilde kısmen indirimli olarak ulaşımdan yararlanıyor. 31 zil’de ise normal tarife uygulanıyor.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget