Kürtçü-İslâmcı Sentez - Müyesser Yıldız

Terör örgütüyle mütarekede “yeni süreç” denilenin, tam anlamıyla “Kürtçü-İslâmcı Sentez” olduğu anlaşılmıştır.

Ocak başında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Doğu ve Güneydoğu’da bizi kardeş kılan yegâne kaynak İslâm” dedi.

Ardından Fetullah Gülen’den “İmralı sürecine” destek geldi. Barış için “el de öpülür, etek de” görüşünü savunan Gülen, Hudeybiye Sulh’unu örnek verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, teröristbaşının gençliğinde namaz kıldığını anlatmaya başladı.

2011’de PKK’lıların alternatif Cuma namazı kılma ve Kürtçe ezan okuma girişimine, “Yapılan provokasyonların arkasında 'Kürtlerin dini Zerdüştlüktür' diyenler var. Aynı kesimler, 'Kürtler İslâmı silah zoruyla kabul etmiştir' demek suretiyle Kürt vatandaşlara hakaret ediyor” diye tepki gösteren Başbakan Erdoğan, Kürtçe vaaz ve Kürtçe Kuran-ı Kerim çalışmalarının önünü açtı.

Birkaç ay öncesine kadar PKK’lıların “Zerdüşt” olduğu görüşünde ısrar eden Erdoğan, “açılımla” birlikte Asabiyet şeytandandır. Irkını, kavmini, kafatasını övmek, onunla böbürlenmek, yaratılanı aşağılamak şeytandandır” gibi dini motifler kullanır oldu.

2011’de, “Kürtleri uyutma görevini bana teklif ettiler” iddiasında bulunan İslâmcı Kürtçü Altan Tan İmralı’ya gönderilen heyette katıldı... BDP milletvekillerinin, “Zerdüşt” başına tespih götürdüğü duyuruldu.

Ve son aşama; Bugün Hürriyet’ten Hüseyin Yayman’ın yazdığına göre, teröristbaşı, BDP milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Hz. Muhammed’in hadislerinden örnekler vermiş. Hepimiz İslâm milletindeniz, ancak uluslarımız farklı olabilir” deyip, “Arap’ın, Acem’e; Acem’in Arap’a üstünlüğü yoktur” hadisini hatırlatmış.

- Dün İsa’ydı, Bugün? -
Bölücü terörü, emperyalizmin tarihi oyunu değil de “Kürt sorunu” olarak sunan ve dahi sorunların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “Türk-İslâm sentezine” dayandırılmasından kaynaklandığını öne sürenlerin, dini kullanmasına da, milletin önüne çözüm diye “Kürtçü-İslâmcı sentezi” koymalarına da şaşmamak gerek.

Elinde binlerce insanın kanı olan teröristbaşıyla “din” paydasında birleşmek, onu “hidayete ermiş” gibi göstermek öyle mi?

O, dini nasıl kullanır bilmiyorlarsa, İmralı’da ilk sorgusunu yapan bugün Silivri’de hapis olan emekli Albay Hasan Atilla Uğur’dan öğrensinler. İşte Uğur’un sorusu, işte teröristbaşının cevabı:

Soru: Din ve özellikle dinimiz İslâm konusunda seni ve örgütünü incelediğimizde inançsız ve dine karşı bir yapı hemen hissediliyor. Mesela Kandil’deki kamplardan birinde teröristlerin İslâm dini ile sözde dalga geçen gibi şarlatanlıklarını seyrettik. Sen bu hususta ne diyorsun?

Cevap: Bizim de en başından beri yani Marksist ideolojiye göre, dini afyon gibi uyuşturucu etkisi olan, insanı kimliksizleştiren, kaderci ve teslimiyetçi bir çizgiye iten bir oldu olarak kabul etmişliğimiz var. Bütün bunlara karşın halkımız son derece geridir. Zaten feodalitenin özünde de din faktörü bulunur. Ben zaman zaman dini duyguların cahil halk üzerinde büyük etkisi olduğu için dini kullandım. Ayrıca Roma’da kendimi İsa’ya yakın hissettiğimi söylemem, tamamen taktik gereğidir...

Teröristbaşının bu sözlerinden sonra Atillâ Uğur, (Abdullah Öcalan’ı Nasıl Sorguladım-İşte Gerçekler- adlı kitabından) şu yorumu yapar:

O bunları söylerken samimiydi, yani doğru söylüyordu. İnancıyla, yaşamıyla aşağıladığı halk aslında bizim kardeşlerimizdi. Yıllarca o bölgelerde görev yapmış biri olarak buna bire bir tanık oldum. Apo, dini kullanmakla kalmadı, insanlarımızın aklını, canını, kanını da kullandı. 2011 yılı itibarıyla gelinen noktaya bakıyor ve gülüyorum, Apo’nun partili müridleri Cuma günleri alternatif Cuma namazı kılıyorlar... Yani Apo’nun söylediği gibi yine dinimizi kullanıyorlar.”

Roma’da “tamamen taktik gereği İsa’ya yakındı”... Bugün İmralı’da Hz. Muhammed’den hadisler okuyor. Yok, enseyi karartamayalım, aman “süreci sabote etmeyelim”... Asla ve kat’a “taktik gereği” değildir!..

Bakalım teröristbaşına seccade götürme şerefine kim nail olacak?!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler...


Müyesser YILDIZ
25 Şubat 2013

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget