Tanrı vesayet altında mı? - Yaşar Nuri Öztürk

Tan­rı ve­sa­yet al­tı­na el­bet­te alı­na­maz ama O'nu ve­sa­yet al­tı­na al­ma­ya yö­ne­lik dav­ra­nış­lar in­san ta­ra­fın­dan her za­man ser­gi­le­ne­bi­lir ve ser­gi­len­miş­tir. Bu­gün­kü dün­ya­nın sı­kın­tı se­bep­le­ri­nin ba­şın­da da in­sa­nın bu namert gi­ri­şi­mi bu­lun­mak­ta­dır.

Tanrı’yı ve­sa­yet al­tı­na al­ma tut­ku­su, Tanrı’nın gönderdiği dini ken­di he­sap­la­rı­na uy­du­ran din tem­sil­ci­le­ri­nin dün­ya­sın­da ba­rı­na­bil­mek­te­dir. Tanrı’yı ve­sa­yet al­tı­na al­ma gi­ri­şi­mi, Tanrı’nın yer­yü­zünde­ki ira­de­si­ni sap­tır­mak­la baş­lı­yor. Şirk (Al­lah'ın yetkilerini paylaştırma) il­le­ti bu ira­de sap­tır­ma­nın en ti­pik be­li­ri­şi­dir.

Tanrı, ira­de­si­ni bi­ze üç yol­la açık­la­mak­ta­dır. Bi­rin­ci­si, Kur'an'da ‘sün­ne­tul­lah’  ve ‘ka­der’ ke­li­me­le­riy­le ifa­de edi­len ya­ra­tı­lış ve ta­bi­at ka­nun­la­rı; ikin­ci­si, içsel peygamber diye anılan akıl, üçüncüsü ise pey­gam­ber­ler ara­cı­lı­ğıy­la bildi­ri­len vahiydir. Tanrı, kendi iradesindeki iyilik ve mutluluktan gereğince yararlanmayı aklın işletilmesine bağlamıştır.

Ve Tanrı, aklı tabiata da dine de komutan yapmıştır. Akıl işletilmez ise ne dinden hayır gelir ne de tabiattan. Aklı işletmeyenlerin üstüne yağacak olan, sadece pisliktir. (Yunus, 100)

İslam’ın anlamı olan Al­lah'a tes­li­mi­yet iki an­la­m içer­mek­te­dir: Ya­ra­tı­lış ve ta­bi­at ka­nun­la­rı­na ters düş­me­mek, di­nin ge­tir­di­ği mut­lu­luk öğretisine uy­gun ya­şa­mak. Bu iki­si­nin ye­ri­ne in­sa­nın ina­dı ve­ya key­fi geç­ti­ğin­de ise Al­lah'ın ira­de­si sap­tı­rıl­mış ol­mak­ta­dır. Bu sap­tır­ma­nın dinler tarihindeki suçluları daima dini temsil ettiğini söyleyenler olmuştur. Bunun içindir ki, dinin en büyük belası ve problemi, din temsilcileridir. Ve bunun içindir ki son dinin ana kaynağı Kur’an; din sınıfına, din kisvesine, resmî mabede yer vermemiştir. Çünkü bunlara yer vermek, insanı ‘tanrısal irade gaspçıları’nın keyfine teslim etmek olur. Al­lah'a tes­li­mi­ye­tin ye­ri­ni Al­lah'ı ve­sa­yet al­tı­na al­ma gi­ri­şi­mi geçince,  in­sa­nın iyi­lik ve mut­lu­lu­ğu­nu sağ­la­ya­cak olan din, in­sa­nın mutluluk ve aydınlık yo­lu­nu tı­ka­yan bir belaya dönüşür.

İSLAM’IN ANLAMI VE ŞEYTAN EVLİYASI

Tanrı’nın yer­yü­zü­ne İs­lam adı al­tın­da gön­der­di­ği me­sa­jın son ve mü­kem­mel şek­li olan Kur'an'la ku­cak­laş­mak, bir­ta­kım ara­cı ku­rum ve ki­şi­le­rin ona­yı­na bağ­lı bu­lu­nu­yor­sa Al­lah ve­sa­yet al­tı­na alı­nı­yor de­mek­tir. Bunun Kur’an dilindeki adı şirktir. Şu­nu da be­lir­te­lim:

İs­lam dün­ya­sın­da bu­gün ba­ğım­sız bi­rer din gi­bi al­gı­la­nan mez­hep­le­rin ve tarikatların hemen tümü birer vesayet kurumu gibi işletilmektedir.

İslam dünyası, Kur'an'da te­cel­li eden tanrısal ira­de­yi ha­ya­tına yön ve­rir ha­le ge­ti­re­mi­yo­r. Çün­kü İslam dünyasına yaşatılan din, tanrısal iradenin ürünü olan din değildir. Müslümanla-ra yaşatılan din, Tanrı’yı vesayet altına alan din temsilcilerinin oluşturdukları tabular yığını-dır. Kur’an, Allah’ı vesayet altına almak isteyen zihniyetlerin temsilcilerine ‘şeytan evliyası’ demektedir.

BU KİTAP OKUNMADAN OLMAZ!


Allah’a imanı ve dindarlığı kendilerine bir biçimde komisyon verilmesine bağlayan ‘şeytan evliyası’ için bir şe­yin Kur'an'da ol­ma­sı ve­ya ol­ma­ma­sı önem­li sa­yıl­ma­mak­ta­dır. Önem­li olan, Tanrı’yı vesayet altına alan ara­cı ku­rum ve ki­şi­le­rin ne söy­le­dik­le­ri­dir. Şeytan evliyasına göre, Al­lah'ın buy­ruk­la­rın­dan ya­rar­lan­mak, Al­lah üze­rin­de ve­sa­yet hak­kı kul­la­nan ki­şi ve ku­rum­la­rın im­za­sına bağlı bulunuyor. Şeytan evliyasına göre, "Bu ko­nu­da Kur'an ne diyor?" so­ru­su, sa­kın­ca­lı ve teh­li­ke­li bir so­ru­dur. "Bu ko­nu­da ec­da­dı­mız, ule­ma­mız, efen­di­le­ri­miz, mollalarımız, fa­lan risale, fi­lan ri­va­yet ne di­yor?" di­ye so­ra­cak­sı­nız.

Tanrı’yı vesayet altına alma kahpeliğinin ürünü olan ‘şirk’, kitlelere, bizim yeni yayınlanan kitabımız ‘Din Maskeli Allah Düşmanlığı: ŞİRK’ adlı eserimizde Kur’an’ın verileri istika-metinde ilk kez anlatılıyor. Gerçeği arayanların vicdanlarına iletmeyi bir görev sayıyorum.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget