Vatandaşa gaz, yandaşa ihale - Saygı Öztürk

Türkiye günlerdir ayakta… Bayrağını, Atatürk posterlerini alan meydanlara iniyor. Yaratıcı zekalarıyla sloganlar üretiyor. Saat 21.00’den sonra hep “aynı hava”dan tencere-tava sesleri yükseliyor. Biber gazı, gaz bombası, tazyikli su, hatta çivili sopalarla göstericilere saldırılıyor, yerlerde sürükleniyor ama “yılgınlık yok, direnişe devam” deniliyor. Bunlar yaşanırken “yandaş” kazanmaya, birileri de Başbakan’ın gözüne girmek için nafile çabalarına devam ediyor.

Hükümet karşıtı gösterilere, Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının katılmaması için kesin talimat var. Görülenler hakkında işlem yapılacağı söyleniyor. Şimdiye kadar katılmış olanlara da özür dilemeleri ve bundan sonra katılmayacaklarını söylemeleri, Başbakan’ı karşılamaya gelmeleri halinde işlem yapılmayacağı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Başbakan’ın nasıl karşılanacağını göstermek” için günlerdir hazırlık yapıyor. Belediye çalışanlarının tamamının araç plakları alındı. Başbakanı karşılamak için araçlarıyla denilen saatte bulunmaları istendi. Minibüsçülere, taksiciler odalarına, özel halk otobüsçülerine kaçar araç göndermeleri gerektiği söylendi. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanı “Başbakan’ı şu kadar araçla karşıladık” diye böbürlenecektir. Üstelik onlara biber gazı sıkılmayacak, üzerlerine çivili sopalarla yürünmeyecek, gaz bombası atılmayacak, “yol ver gidelim, Kızılay’ı ezelim” diye slogan da attırılacaktır.

Siz gaz yerken, onlar ne yapıyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtiçinden yükselen tepkileri önemsemiyor ama artık ABD’den, Avrupa Birliği’nden polisin tutumunu eleştiren açıklamaları duyunca “vurun-kırın” emrini biraz askıya aldı.

Göstericiler arasında da yollara, duvarlara Başbakan’a ağır hakaretler içiren, çoğunluğun asla onaylamadığı küfürler yazılıyor. Bunların yazılmaması, yazılanların ise derhal silinmesi ve bu çirkinliklere son verilmesi gerekir.

Sizlere gaz sıkılırken, çivili sopalarla “sivil polisler” üzerinize saldırırken, bu karambolde “yandaş” ihalesini alıyor, kazancına kazanç katmaya devam ediyor, üstelik bu olup bitenlerden kimsenin haberi bile olmuyor. Biz, sizi haberdar edelim.

Mehmet Zeki Peker, AKP’nin Bitlis 3. sıra milletvekili adayıydı. Önündeki iki adayın seçilmesi hemen hemen garanti olduğu için Zeki Peker seçilebilmek adına daha çok çalıştı, daha çok emek ve para harcadı. AKP Bitlis’ten iki milletvekili çıkardı, Peker ise seçilemedi.

Seçimlerin üzerinden kısa süre geçmişti. Bitlis-Kesan Deresi yol ihalesinin açıldığı cuma günü akşam saatlerine doğru ilan edildi. Pazartesi günü saat 09.00’da ihale yapılacağı belirtildi. İhale duyurusundan bile firmaların çoğunun haberi olmadı. İtirazlar oldu, “işin aciliyeti” gerekçe gösterildi. Sonuçta ihale 14 milyon 603 liraya milletvekili adayı Zeki Peker’in şirketine verildi. Biz de bu durumu 17 Kasım’da, Peker’in işlerinin adaylıktan sonra açıldığını duyurduk.

Van-Erciş depremi ve sonrası

Van ve Erciş’te meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem can-mal kayıplarına neden oldu. TOKİ tarafından konut yapımlarının kimlere ait firmalara verildiğine ve bu kişilerin özelliklerine bakalım:

- Pekhan İnşaat’ın sahibi Mehmet Zeki Peker, AKP’nin Bitlis 3. sıra milletvekili adayıydı. Seçilemedi. Ancak firması hemen her önemli ihaleyi alıyor. Başbakan Erdoğan’ın Bitlis ziyaretinde de Peker, kürsüde Başbakan’ın yanındaydı. Peker’in gelecek seçimde de partisinden aday olması bekleniyor.

- Hüsamettin Peker de Bitlis’in tanınan isimlerinden. Hüsamettin Peker, AKP’den milletvekili seçilemeyen Mehmet Zeki Peker’in ağabeyidir.

- Niyazi Bayramoğlu da, AKP’den milletvekili seçilemeyen Peker‘in ağabeyi ile ticari ilişki içinde… Erciş’te daha önce yaptırılan TOKİ konutları ihalesini Hüsamettin Peker kazanmış, ancak işlerini Niyazi Bayramoğlu’nun firmasına yaptırmıştı.

Emniyet Müdürlüğü binası ihalesi de “yandaş”a AKP’li olmayan müteahhitlere davetiye usulüyle hemen hemen hiç iş verilmiyor. İhale almanın sihirli formülü ya AKP’den aday olacaksınız ya da AKP’nin önde gelen isimlerinden biri olacaksınız. Konuştuğum müteahhitler yaşananlardan alabildiğine rahatsız… Ancak “belki davet ediliriz, iş verilir” umuduyla sessiz kalmayı tercih ediyorlar.

Bitlis’in Rahva bölgesine büyük bir Emniyet Müdürlüğü binası yaptırılacak. İhale için davetiye çıkarılıyor. Küçük yerlerde kimlerin davet edildiği, davet edilenler arasındaki ilişkiler bilinir. Sonuca bakalım: 56 milyon liraya yaptırılacak olan Bitlis Emniyet Müdürlüğü’nü de, yine AKP’nin 3. sıra milletvekili adayı Zeki Peker yapacak. Belki bu binanın açılışını da milletvekili olarak yapabilir.

AKP’den milletvekili adayı olmak önemli ihaleleri almanın sihirli bir anahtarı olarak görülüyor. Yalnız adaylar değil yakınlarının da onlara yol arkadaşı olduğu anlaşılıyor. Yani vatandaşa gaz, yandaşa ihale… Gelin de, Başbakan’ın yaptıklarına kızmayın.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget