Güler misin, ağlar mısın? - Gündüz Akgül

Şu anda Ulusal Kanal ve Halk TV de vahşeti seyrederken tüylerim ürperiyor. Otuz iki yıllık devlet görevimde iktidarın halkına böyle bir zülüm yaptığına tanık olmadım. 
Ancak AKP halk deyince sadece kendilerine oy verenleri anlıyor.
Kanıtı mı?
İşte bu sıcak olaylar sırasında hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik’in verdiği demeç.
“Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Taksim Gezi Parkı müdahalesinin ardından, "Kusura bakmayın, bu devlet, halkının güvenliğini sağlamak zorunda" dedi. (Hürriyet Haber)
Güler misin, ağlar mısın?
Bu demeç karşısında Hüseyin Çelik’e ve bu günkü Sincan mitinginde güvenlik güçlerine sinyal veren Başbakan Erdoğan’a sormak lazım.
Şu anda Gezi Parkında baskıcı politikalarınıza karşı demokratik haklarını kullanarak direnen ve ülkenin dört bir yanında onlara destek verenlere, biber gazı, tazyikli su, Toma ve copla zülüm uyguladığınız insanlar halk değil mi?
Onların güvenliğini sağlamakla sorumlu değil misiniz?
Bu nasıl bir anlayış?
Bu nasıl bir kin?
Halkın büyük bir çoğunluğu sizin bu ayrımcı düşüncelerinizi anladığı için baskıcı ve antidemokratik uygulamalarınız karşı direnişe geçmiş bulunmaktadırlar.
Sahip çıkmadığınız ve haklarını korumadığınız bu halkın, ilk seçimde sizi sandığa gömeceğinden şüpheniz olmasın.
Şimdi iktidarın tüm olanakları ile halkın üzerine gitmek, orantısız güçle zülüm yapmak olanağınız varsa da, iktidardan düştüğünüzde bu yaptıklarınızın hesabını yargı önünde verirken asıl mağdurları oynayacağınızı şimdiden görüyorum.
Tanrı sizi ıslah etsin.

15.06.2013 Saat 11.30
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget