Bu Gençleri Dinlemek Zorundasınız - Gündüz Akgül

Taksim Gezi Parkındaki ağaçların sökülmek istenmesi üzerine çok iyi niyetlerle başlayan engelleme girişimine, Başbakanın talimatları ile yapılan orantısız polis baskınından sonra değil Türkiye’yi,  dünyanın tüm demokratik devletlerini ayağa kaldıran direnişler bu güne kadar devam edip gelmektedir.
Yıllarca bilgisayar bağımlısı, apolitik diye suçladığımız gençler, tüm engellemelere karşın direnişlerine devam ederek bizleri mahcup ettiler.
Yıllardır “Evladım olaylardan uzak dur, bir şeye karışma” diyen birçok anne ve baba çocuklarının geleceğinin bu iktidar tarafından karartıldığını gördüğü için artık onlarda meydanlarda çocuklarının yanındadırlar.
Başbakanın tüm söylemlerine karşın, bu akıllı çocuklar olay çıkarmak, kırıp dökmek, anarşi yaratmak yerine, yurt genelinde yüzlerce parkta kurdukları forumlarda oluşturdukları serbest kürsüde düşüncelerini korkmadan, ürkmeden gayet açık ve net bir şekilde dile getirmektedirler. Tek istekleri demokrasi ve özgürlük, düşünceleri alınmadan başkaları tarafından koşulsuz yönetilmeyi istemiyorlar.
Ülkenin gündemi ile ilgilenen ve yıllardır bu konuda bilgi edinmek isteyen biri olarak, bu gençleri dinlerken utandım, çünkü 70 yılı aşkın yaşamımda biriktirdiğim bilgileri, apolitik diye suçladığımız bu pırıl, pırıl gençler 20 yılda edinmişler. İletişim çağının bütün olanaklarından yararlanarak, dünyada olup bitenleri öğrenmişler, dik durmayı, özgürlüklerine sahip çıkmayı ilke edinmişler.
Bu gençler asla kindar değildirler. Tüm orantısız baskılara karşın, güvenlik güçlerine sevgi ile yanaşmaktadırlar. Serbest kürsüde konuşurken ağızlarından çıkan sözcüklerden kin değil sevgi ve saygı dökülmektedir.
Bu gençler ayni zamanda büyük bir dayanışma içinde olmayı başarmışlar. Kadıköy’deki foruma katılanların Hatay, Antalya, Maraş, Mersi ve diğer illerden gelerek destek olmayı amaçladıkları konuşmalarından anlaşılmaktadır.
Ey yetkililer ve etkililer, Ülkenin aydınlık geleceği olan bu gençleri dinlemek zorundasınız.
Atatürk’ün gençliği olma bilincinde olan bu gençleri baskı, korkutma ve sindirme ile susturamayacağınızı sizde biliyorsunuz.
Bu inat niye?

24.06.2013
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget