Silivri Hakimi: “Asma Diye Bir Ceza Yok” - Müyesser Yıldız


Geçen Cuma Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un isyanına tanıklık ettim. Dün de JİTEM’in kurucusu olduğunu söyleyen emekli Albay Arif Doğan’ın, “21 yıl dağlarda çarpıştım. Bedeli bu muydu? Suçum, PKK’lı olmamak mı? Ne yaparsanız yapın, kimse beni vatanımı, milletimi, bayrağımı, sancağımı, ezan sesini sevmekten vazgeçiremez”  infialini gördüm.

70 yaşındaki Arif Doğan’ın söyledikleri kadar, “Asın beni”  talebine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin verdiği şu cevap da tarihe geçecek nitelikteydi:

“Böyle bir yetkimiz yok... Asma diye bir ceza yok...”

Oksijen tüpüne bağlı olarak tekerlekli sandalyesiyle sanık kürsüsüne gelen emekli Albay Arif Doğan, kısa konuşmasında savunma yapmayıp, adeta Türkiye’nin başına gelenleri özetledi ve bunlara isyanını dillendirdi. İşte Doğan’ın o çarpıcı sözleri:

“Savunma yapmaya gelmedim. Ben olduğum için geldim. CIA’yı, KGB’yi, FBI’yı bilirim, ama Ergenekon’u tanımıyorum. Neyini müdafaa edeyim Ergenekonun?.. Varsa biri söylesin, anlatayım. 

“21 sene Cudi Dağı’nda, Gabar Dağı’nda çarpıştım. Cezası bu mu? Suçum vatanı sevmem mi, PKK’lı olmamam mı? Gözüm  kör oldu. Bacaklarım tutmuyor, benden ne istiyorsunuz? En son 3 mermi yedim. Beni burada yargılamakla zaten öldürdünüz.”

“21 yıl eşime kocalık edemedim, kızıma babalık edemedim. Bırakın da torunlarıma dedelik yapayım. "  

“Ben JİTEM’ciyim, JİTEM’i kurdum. 21 yıl dağlarda çarpıştım. Her gün öğretmenlerimiz öldürülüyordu. Ben öğretmenlere 10 bin kaleşnikof dağıttım. Biri unutulmuş. Bununla beni silah kaçakçılığıyla suçluyorlar. Allah’tan korkulsun, Peygamber’den utanılsın. Bana ne lâyık görüyorsanız 2-3 misli ceza verin. Elinizi ayağınızı öpeyim asın beni."  

“Vatanımı seviyorum, ama devleti artık sevmiyorum. Bu Atatürk’ün devleti değil. “

“Binlerce şehit vermişiz. Habur’dan geçiyorlar. Öcalan bayraklarıyla gösteri yapıyorlar. Bizi susturacağınıza onları susturun.”

“Barzani, Talabani el pençe divan dururlardı. Sonra öğrendik ki, özel pasaportlar vermişler, özel törenler yapmışlar. Yapanlar kahrolsun! Onun için hakkımı T.C.’ye helal etmiyorum.”

“T.C. beni mahkûm ederse, kendini mahkûm etmiş olur.”

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler
Müyesser YILDIZ
15 Haziran 2013

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget