Gürsel Tekin: 'Pisliğin ana merkezi AKP'dir.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde partisini eleştirdiğini ve ağza alınmayacak sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde partisini eleştirdiğini ve ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini belirterek, “Başbakan unutma ki bu tarihçenin hiçbir yerinde pislik yoktur. Ama nerede pislik var söyleyeyim. Deniz Feneri’nde, akbillerinizde, imar yolsuzluklarında, Haramizadelerde ve yetim hakkında pislik var. Pisliği arayacaksınız ana merkezi tam da sizin ifade ettiğiniz gibi AKP’dir” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın kızı Eylem Gürkan’ın düğününe katılmak üzere dün Edirne’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, geceyi kentte geçirdikten sonra bugün partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarında Başbakan ;Erdoğan’ı hedef alan Tekin, mitinglerde ağza alınmayacak sözlerle partisinin eleştirildiğini söyledi. Tekin, “Başbakan Erdoğan, en son bütün çevredeki illerin kamu görevlilerini çağırarak sözde miting yapıyor. Bir mitinginde CHP ile ilgili ağza alınmayacak, çünkü bizim ağzımıza yakışmıyor. Ancak başbakanın ağzına yakışacak cümlelerle ilgili kendisini şiddetle kınıyorum. O cümlelerin tamamını başbakanın kendisine iade ediyorum” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın miting konuşmalarında toplumun iç barışını zedeleyecek, olayları körükleyecek ifadeler kullandığını belirten Tekin, şöyle devam etti:
“Olmayan demokrasiye her türlü zararı verecek ifadeler kullanıyor. Nüfusunun yüzde 99′u Müslüman olan bir ülkede başbakanın en kutsal değerleri olan cami üzerinde siyaset yaparak çok çirkince cümleler kullanması kabul edilebilir bir anlayış değildir. Türk toplumu da inanmadı. Bir başbakan varsayalım ki buna benzer bir olay olsa da bir sorumlu başbakan kamuoyuyla bunu paylaşmaz. Sonuçta bunun yalan olduğu ortaya çıktı. Yalanlar dizisi bitmedi sürekli benzer yalanlar, toplumun ayrıştırılabileceği örneğin son dönemlerde, ülkenin en değerli varlıkları olan Alevilerin ayrıştırılması için hedef gösterilmesi için çok ciddi çabalar sarf etti. 3-4 gün sonra biliyorsunuz Sivas katliamının yıl dönümü. Daha acımız dinmemişken, bu ülkede alevi vatandaşlarımızın uğradığı haksızlıklar ortadayken, Sayın Başbakanın bu ifadeleri kullanması büyük bir talihsizlik, aymazlıktır.”
Gürsel Tekin: 'Pisliğin ana merkezi AKP'dir.'

“BESMELEYİ SİYASETE ALET EDİYOR”
CHP’nin tarihinin hiçbir yerinde ‘pislik’ olmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP’nin tarihine baktığınız Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, halkçı Ecevit’i görüyorsunuz. Deniz Baykal’ı, Altan Öymen’i, Hikmet Çetin ve yolsuzluklarla mücadele eden yetimin hakkını arayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyorsunuz. Bu tarihçeye baktığınız da bunun içerisinde nerede ne var. Elbette siyaseten eleştirilebilir. Ama Başbakan unutma ki bu tarihçenin hiçbir yerinde zaman pislik yoktur. Ama nerede pislik var söyleyeyim. Deniz Feneri’nde pislik var, akbillerinizde, imar yolsuzluklarında, Haremizadelerde ve yetim hakkında pislik var. Pisliği arayacaksınız ana merkezi tamda sizin ifade ettiğiniz gibi AKP’dir. Bunu anlatmaktan zorluk çekiyoruz. Milletle bu kadar kavga edip değerlerine saldırması yetmedi. Şimdi Türkiye’nin sanatçısı, işadamını, onu tarif et bunu tarif et, en son gün elinde bir tek silah kalmıştı ‘besmele’. Sayın Başbakan müsaade et, bu yüzde 99 yurttaşımızın en kutsal, en değerli varlığını kendi siyasetine alet edeceksin.”
“AKP’NİN İMAJI BOZULDU”
Gazetecilerin Taksim Gezi Parkı’nda olanların ardından ülke imajının zedelenip, zedelenmediğini sorması üzerine konuşan Tekin, şöyle konuştu:
“Tam tersine yılda 300 milyon dolar civarında Türkiye’nin tanıtımı için paralar harcanıyor. Elbetteki oradaki olayları yaratan yurttaşlar değil. Keşke demokratik hukuk kuralları içerisinde devlet görevlileri davranmış olsaydı daha şık bir manzara ortaya çıkardı. Brezilya’da olduğu gibi. Ama ceberutça, baskıcı bir anlayış kullanılınca bu fotoğraflar herkesi rahatsız etti. Ve birçok insan sizin her yıl harcamış olduğunuz 300 milyon dolarla değil, bu milletin vicdanıyla dünyada Türkiye’yi tanımış oldu. Eğer bir imaj bozukluğu varsa oda AKP iktidarıdır.”
(DHA)
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget