Eli sopalı polis talimatı Ankara’dan

Gezi eylemlerinde İzmir ve Antalya'da ortaya çıkan "eli sopalı" polislerle ilgili ilk bilgilere ulaşıldı... Gezi Parkı eylemleri sırasında İzmir ve Antalya’da ortaya çıkan ve kamuoyunda büyük tepkilere yol açan, “eli sopalı” kişilerle ilgili yapılan incelemede ilk bilgiler ortaya çıktı.
Taraf Gazetesi’nden Hüseyin Özay’ın haberine göre, söz konusu kişilerin sivil polis oldukları kesinleşti. Ankara’dan gelen “eylemcileri dağıtın” talimatı üzerine harekete geçen emniyet müdürlerinin, sivil polisleri sahaya sürdükleri belirlendi.
MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ İNCELİYOR
Gezi Parkı eylemleri sırasında İzmir Kordon’da görüntülenen, eli sopalı ve sivil giysili kişiler kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı. Görüntülerin basında yer almasının ardından ise İçişleri Bakanlığı, resmî polislerle birlikte hareket eden, ellerinde çivili sopalar bulunan kişilerle ilgili inceleme başlatmıştı. İnceleme hâlen devam ediyor. Ancak, “eli sopalı” kişilerle ilgili ilk bilgiler Bakanlığa ulaştı. Hükümete de, bu konu hakkında bilgi verildi.
SOPAYA SARILMIŞLAR

“Eli sopalılar” ile ilgili ilk gelen bilgilere göre, söz konusu kişilerin sahaya inme süreci Ankara’dan Emniyet’e gelen “eylemleri durdurun” talimatı ile başladı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, eylemler engellenemediği için Ankara’da “zincirleme fırçalama” olayı yaşandı. Başbakanlık, İçişleri ve Emniyet’ten, Emniyet ise il müdürlerinden eylemlerin engellenmesini istedi. Ankara’da “zincirleme fırçalama” olarak anılan talimatların ardından paniğe kapılan emniyet müdürleri ise, ellerindeki sivil polisleri de eylemlerin önlenmesi için sahaya sürdü. Sahaya çıkan polisler de, copların yetersiz kalması nedeniyle ellerine çivili sopalar alarak eylemcilere müdahale etti.
SİVİLLERİN KULLANILMASI HATA

Mülkiye müfettişlerinin, eli sopalı sivil polislerin kimliklerinin tesbit edilmesine ilişkin çalışmaları devam ediyor. Ancak, hükümet kaynakları, toplum olaylarında sivil polislerin kullanılmasını “hata” olarak nitelendiriyor. Eylemcilere sopalarla müdahale eden sivil polislere ne tür bir ceza verileceği ise, raporun tamamlanmasının ardından netleşecek.

SÖZCÜ
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget