Söyleyemediler! - Gündüz Akgül

Yandaş TV olmasına karşın HABERTÜRK Televizyonunda yapılan bazı programları izlerim. En beğendiğim program da arada bir olsa da muhalefet temsilcilerine yer veren, güncel olaylar hakkında hemen program yapan ve Didem Arslan Yılmaz tarafından yönetilen “Türkiye’nin Nabzı” programıdır.
27.06.2013 akşamı yapılan ve barış sürecini gündeme alan programa takıldım. Diğer programların aksine burada konuşmacılar tek tek alınıyor ve aynı sorular sorularak düşünceleri alınıyordu.
Önce BDP adına programa dışardan katılan Eş Başkan Meral Danış Beştaş’ı dinlerken düşüncelerini pek yadırgamadım. Çünkü her zaman olduğu gibi her konuda bir haklılık savı vardı ve aynı savları tekrarlıyordu.
Sonra sırasıyla MHP Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve CHP Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak programa canlı olarak katıldılar.
Bu yazıda programın tüm ayrıntıların anlatmayacağım. MHP ve CHP temsilcilerine sorulan bir soruya gerekli yanıtı vermedikleri inancında olduğum için onların söyleyemediklerini bu yazıda açıklamaya çalışacağım.
Gönül isterdi ki barış sürecinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan müzakerelerde silahların bırakılması karşısında devletin ne tür ödünler verildiği şeffaf bir şekilde halka anlatılsaydı.
Bu çekincemle, öncelikle barış süreci sonunda silahların bırakılmasını, şehit cenazelerinin gelmemesini, anaların artık ağlamamasını candan istediğimi belirtikten sora sorulan soruya geçmek istiyorum.
Didem Hanım, tüm konuklarına şu soruyu sordu. “Sizce barış süreci başladıktan sonra artık şehit cenazelerinin gelmemesi bir kazanç değil midir?”
Yukarda da belirtiğim gibi BDP temsilcisinin buna olumlu yanıt vererek işi geçiştirmesini geçiyorum.
Sayın Oktay Vural Ve Erdoğan Toprak’ın bu soruya, PKK’nın tamamen silah bıraktığı ve yurt dışına çıktığı söylenemez. Çünkü Hala Güney Doğuda adam kaçırılmakta, şantiye arabaları yakılmakta, haraç toplanmakta ve Cizre’de PKK özel savunma gücü oluşturulmaktadır.
Başbakan dahi Çarşamba günü akil insanlarla yaptığı görüşmede çekilmenin %15 dolayında gerçekleştiğini itiraf etmiştir.
PKK’nı bu eylemlerine karşın şehit cenazelerinin gelmemesinin nedeni ise, Başbakan tarafından verilen emirle askeri güçler artık bölgede olan olaylara karşın operasyon yapmadıkları için şehit cenazeleri gelmemektedir. Bir operasyon yapıldığı takdirde yine Şehit cenazelerinin geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İktidar artık Güney Doğuda olaylara hâkim değildir. Süreci tamamen İmralı yönetmektedir.
Ne yazık ki bunu söyleyemediler. Politik yanıtlarla işi geçiştirdiler.
AKP temsilcisinin yine Genel Başkanının bu süreçte ne kadar başarılı olduğunu söyleyeceğini bildiğim için onu izleme gereği duymadan programı kapattım. Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget