Erdoğan: ‘Polise talimatı ben verdim’

Erzurum'da konuşan Erdoğan Gezi direnişçilerini 'işgal kuvvetleri' olarak nitelendirdi.
Erdoğan miting sırasında “herkes polise emri kim verdi diye soruyor. Açıklıyorum emri ben verdim” dedi. Ardından da Gezi direnişçilerini “işgal kuvvetleri” olarak nitelendirip “meydanı işgal kuvvetlerine mi bırakacaktık” dedi.
iŞTE O KONUŞMADAN SATIR BAŞLARI
Yüz yıl önce nasıl dostlarımız bizim için seferber olduysa, bugün de dünyadaki tüm kardeşlerimiz destek veriyor. Bugün Viyana’da miting varç Gezi yalan, hedef talan. Dertleri bu. Ama bu millet size bu yolu açmayacak. İşte ne güzel yazmışlar, oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Olay budur. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz, o zaman sandık geliyor.
Oyunu millet bozar, finali sandık yazar, orada herkes boyunun ölçüsünü alır.
Türkiye’deki bu son olaylar karşısında kardeşlerimiz sokaklarda bizim için gösteriler yaptılar. Onlar çok uzak diyarlardan bizlere desteklerini gönderdiler.
Biz de şimdi buradan onlara sesimizi göndereceğiz. Ankara’da toplanan yüzbinler yeri göğü inlettiler. İstanbul’da toplanan milyonlar seslerini çok uzak diyarlara gönderdiler. Düşmanı çatlattılar. Bugün ben sizlerden öyle bir haykırış bekliyorum ki, bütün Doğu, Güneydoğu, Batı, Kuzey. Tüm yer yüzü sizi duysun. Hazır mıyız? Hazır mıyız?
‘YER GÖK “ALLAH’U EKBER”DİR
Erzurum’da yer Allah’u ekberdir. Gök Allah’u ekberdir. Bu Allah’u ekberi hiç kimse sarsamaz. Onlar Tweetlerle, Facebooklarla saldırsınlar. Evel Allah benim dadaşımın iradesi var iradesi. Bu iradenin üzerinde biz irade tanımıyoruz. Bunlar önce milli iradeye saygıyı öğrenecekler. Öyle Taksim meydanında Gezi’yi bahane ederek ortaya çıkanlar sandıkta cevabını alacaklar.
Bir milyon haber, yalan haber yayınlasınlar, bunlar tutmaz. Yapmadılar mı? Tweetlerle sadece bu işi yaptılar. Sadece sizin yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer. Ve yatsı da bu mum söner. Hepsi biraraya gelsin, üzerimize yürüsünler Allah’ın izniyle ya fettah der bu tezgahları alt üst ederiz.
Millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bozdu. Bunlar milletin hiç sesi çıkmaz zannediyordu. Bunlar biz yakarız yıkarız ama millet ses çıkarmaz diyorlardı. Bunlar milleti aşağıladılar çünkü. Koyun dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler, şuanda da makarnacı, kömürcü diyerek aşağılıyorlar.
‘SOSYALİST GEÇİNENLERİN ÇOĞU…’
Bunların çoğu şimdi Bodrum’dadırlar, yatlarında tatil yaparlar. Bunlar o çığırtkanlık yapan var ya, Mesele Gezi Parkı değil hala anlamadın diyen var ya, bunlar yeri geldiği zaman boğaza karşı viskisini yudumlamayı bilirler.
Bu millete yaraşan ağırbaşlılıktır. Dün işte burada bir partinin Genel Başkanı vardı değil mi? Bakınız ağzından çıkan ifadeleri kulağı duymuyor. Bu ülkenin başbakan’ını seversin, sevmezsin. Ama hakaret etme bir insani ağıza yakışmayacak ifadeleri kullanmak asla bir siyasetçiye yakışmaz.
‘İNTERNETTE NASIL TERTİP KURDUKLARINI DEŞİFRE EDECEĞİZ’
Siz hiç merak etmeyin, bunları en küçük detayına kadar deşifre etmeye devam edeceğiz. İnternette nasıl tertipler kurduklarını deşifre edeceğiz.
‘SİZİ ÇEVRE DİYE ALDATTILAR’
Ama ben burada özellikle gençliğize bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu oyuna çok kötü geldiniz. Sizi çevre diye aldattılar. Siz de bu tezgahın içine düştünüz. Sizi kullandılar. Bak şimdi karşımda benim binlerce genç var. Bunlar nerenin genci? Bu ülkenin gençleri değil mi? O tweet olanlar, Facebooklarda dolaşanlar bu gençleri nereye koyacaksınız?

SÖZCÜ
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget