İşte, Türkiye'nin PKK tarafından bölünme haritası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Eyalet sistemini” tartışmaya açarken, terör örgütü PKK’nın Antalya, Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye,Gaziantep, Sivas, Giresun, Trabzon, Ruze, Erzurum, Tokat’ı da içine alan illeri de kapsayan 12 sözde ”eyalet” oluşturduğu, örgüt içi yazışmalarda, görevlendirmelerde “eyalet” isimlerinin kullanıldığı, bunların da haritalarında ayrıntılı olarak yer aldığı belirlendi.

Terör örgütünün sınır ötesine silahlı ya da silahsız nasıl gideceği tartışılırken, bazı kaynaklar bunun bir sorun yaratmayacağını, “seni beni görmedin, beni seni görmedin” uygulamasının tek çözüm yolu olduğunu bildirdiler. Asıl sorunun teröristlerin çekilmesinden çok, sınır içine girmesi olduğunu ifade eden kaynaklar, “Nisan ayı teröristlerin Türkiye’ye girmeye başladığı dönemdir. Giriş ve çıkış yolları farklıdır. Şu anda giriş yollarının tutulmasına ağırlık veriliyor. Teröristlerin ne yapacağı belli olmaz” görüşende.

Türkiye’yi parça parça etti ettiler

Teröristlerin "Eyalet" yapılanmasında, yalnız Doğu ve Güneydoğu illeri değil, Akdeniz Bölgesindeki illerin bazılarına da içine aldığı belirlendi. Örgütün ele geçirilen haritalarında, sanık ifadelerinde, örgüt içi yazışmalarda kullandığı eyaletler ve kapsadığı iller şöyle:

SERHAT EYALETİ: Kars, Ardahan, Iğdır illerinin tamamı, Ağrı'nın (Tutak, Patnos ilçelerinin batı kesimi hariç) tamamı, Van'ın Erciş, Çaldıran, Muradiye ilçeleri, Erzurum'un Şenkaya, Olur, Artvin'in Şavşat, Borçka, Murgul ve Ardanuç ilçelerini kapsıyor.

ERZURUM EYALETİ: Bingöl'ün (Genç ilçesi hariç) tamamı, Muş merkez, Varto, Bulanık, Malazgirt, Elazığ'ın Karakoçan, Erzurum'un Aşkale-Horasan hattının güneyi, Ağrı'nın Tutak, Patnos ve Eleşkirt ilçelerinin batı kesimi, Erzincan-Tercan ile açılım alanı olarak Bayburt, Trabzon, Rize'yi kapsıyor.

DERSİM EYALETİ: Tunceli, Erzincan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin bir kısmı, Kovancılar, Baskil, Ağın, Keban ilçeleri, Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerinin bir kısmı, Bayburt, Gümüşhane, Giresun'un güneyini kapsıyor.

KOÇGİRİ EYALETİ: Sivas (Kızılırmak'ın doğusu), Malatya'nın Hekimhan, Arguvan, Arapkir ilçeleri (Yamadağları bölgesi), Tokat ve Ordu illerini kapsayan yöreyi sözde "Koçgiri Eyaleti" olarak ilan ediyor.

AMED EYALETİ: Diyarbakır'ın Bismil, Çınar ilçeleri hariç tamamı, Elazığ, Maden, Palu, Arıcak, Sivrice, Akçakaya ilçeleri, Bingöl'ün Genç, Muş'un Hasköy ve Korkut ilçelerinin bir kısmını kapsayan sözde "Amed Eyaleti"ni oluşturuyor.

GARZAN EYALETİ: Batman ve Bitlis'in tamamı, Siirt'in Baykan, Şirvan, Kurtalan ilçelerinin bir kısmı ile Van'ın Bahçesaray, Hizan, Gevaş ilçelerini kapsayan alana "Garzan Eyaleti" adı verildi.

ZAGROS EYALETİ: Hakkari yöresine sözde "Zagros Eyaleti" adını veren. Kuzey Irak'a yakınlığı nedeniyle teröristlerin en çok bulunduğu alanlardan birisi. Yörede bazı aylar 800-900 arasında terörist bulunuyor.

BOTAN EYALETİ: Şırnak, Hakkari'nin Çukurca ilçesi, Van'ın Çatak, Bahçesaray ve Gevaş'ın bir bölümü, Siirt Merkez, Pervari, Kurtalan ve Eruh ilçeleriyle, Şırnak iline mücavir Kuzey Irak topraklarını kapsayan bölgeye sözde "Botan Eyaleti" adını veren örgütün önemli silahlı birimleri bu sözde eyalette gizleniyor. .

MARDİN EYALETİ: Mardin'in merkez, Dargeçit, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli, Şırnak'ın İdil, Güçlükonak, Batman'ın Gercüş, Hasankeyf, Diyarbakır'ın Çınar ilçelerini kapsayan sözde alana "Mardin Eyaleti" adı verilmiş.

GAP (RUHA) EYALETİ: Mardin'in Kızıltepe, Derik, Mazıdağı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesini kapsayan sözde "Gap-Ruha Eyaleti" örgütün militanları en az bulundurduğu alanlardan birisi.

GÜNEYBATI EYALETİ: Gaziantep'in (İslahiye hariç) tamamı, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya'nın Hekimhan, Arguvan, Arapkir ilçelerinin bir kısmı, Kilis'i kapsayan yöreye sözde "Güneybatı Eyaleti" adı verildi.

TOROS-AKDENİZ EYALETİ: Hatay, Adana, İçel, Antalya, Osmaniye, Gaziantep'in Islahiye ve Nurdağı ilçelerini kapsayan sözde "Toros-Akdeniz Eyaleti" örgütün üslenmek ve taban edinmek için en ağırlık verdiği yerler arasında.
----

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget