İslâm dünyasına neden Amerikan pisliği yağıyor? - Arslan BULUT

Önce şu mektubu okuyalım:
“25 Ağustos 2011 akşamı, CNN Int’de Anderson Cooper’ın programında, Libyalı asiler konuşturuldu. Libyalılar ’Biz Amerikalıları seviyoruz’, ’Bu CNN kamerası mı? Sizi seviyoruz!’ diyorlardı.
Benzer sözler Mısır, Tunus ve Suriye’de de duyuluyor. Muhalifler, iktidar olma hakkı tanınınca işin arkasında ABD veya başka güçler var mı diye bakmıyor. Aynı durum Türkiye için de geçerli değil miydi? Muhalif olanlara iktidarı verirken ABD, Orta Doğu ve Türkiye’deki hareketlerinde rahatlama sağlamadı mı?
Libya’da Kaddafi gidince insanlar üzerindeki baskılar azalacak mı? Mısır’da azaldı mı, Bahreyn’de azaldı mı? Türkiye’de azaldı mı? Suriye’de azalacak mı?
En ağır karizma bozgununu Türkiye yaşadı. ABD’nin bulaşmak istemediği ülkelere mesajını iletmek için onlarla iyi ilişkiler kuran Erdoğan, Kaddafi’den aldığı ödül, Esat ile yapığı ortak bakanlar kurulu toplantısı ile ortada kaldı.
Türkiye, iktidarını değiştirdi ama çocuklarının istikbalini ABD’nin eline bıraktı. Baskı ortamında Turkiye’de de ileride şimdiki iktidarı adam etmek için isyanlar çıkarılacak ve hep aranan güç ABD olacak muhalifler için! Demokrasiden uzaklaşıyorsanız ABD’nin kucağına gidiyorsunuz demektir!” 
Doc. Dr. Melis Sezer (Kanada)

***

Nitekim, Trablus’un büyük bölümünde denetimi ele geçirdiği belirtilen isyancı güçler, yakaladıkları Kaddafi yanlılarını işkenceden geçirdikten sonra öldürüyor..
Amerikancılık bu işin doğasında yok ama, örgütlenmeyi Amerika yaptığı için bu kadar insan Amerikan bayrağını öpüyor veya elinde taşıyor ve kendi vatandaşını boğazlayabiliyor!
Iraklılar da Saddam’dan kurtulmak için ABD’den medet umuyordu ama namuslarını da kaybettiler, şereflerini de.. Zaten 1.5 milyon Iraklı öldürüldü, milyonlarcası da ülkeyi terk etti.

***

İsyancıların Trablus’a girdiği haberi üzerine, Beyaz Saray önünde toplanan bir grup Kaddafi karşıtı, şükür namazı kılmıştı biliyorsunuz.
Peki Türkiye’de durum nedir acaba?
Halk arasında yaptığım sohbetlerde edindiğim bilgilere göre, özellikle camilere devam eden cemaatin yüzde 90’ı, Suriye’de Beşar Esat’ın katliam yaptığına, Alevilerden oluşan yönetimin Sünnileri katlettiğine inanıyor. Dolayısıyla Amerika’yı destekliyor!
Peki gerçek nedir? Suriye’den yeni geldim. Suriye’de, saldırıları yapanlar radikal İslamcı, yani Sünni örgütler! Öldürdükleri insanlar Alevi.. Hatta Aleviler, hükümete “Bizi niçin korumuyorsunuz?” diye öfkeli.. Hama’daki katliamları yöneten, fiili livata suçundan ordudan atılmış general Arur, Suudi Arabistan’dan yayın yapan bir korsan televizyonda  “Ne var bunda” diyerek kendisini savundu. Yani pisliği anlatmaya kelime bulamıyorum.

***

Türkiye’den de biliyoruz. Bazı cemaatler, bazı tarikatlar kendi aralarında diyalog yapamaz ama, Amerika’nın verdiği talimat söz konusu ise dinlerarası diyalog da yapar, “La ilahe illallah Muhammedûn Resulullah” ın son bölümünü de kaldırır, yani Hz. Muhammetsiz İslam’a da razı olur!
Samimi insanların,  “Hazreti Muhammed’i devre dışına çıkartırsan o senin kıldığın namaz Allah’ın Kur’an’da beyan ettiği namaz olmaz. Ne olur? Beden eğitimi hareketleri olur. Namazda kime salât okuyoruz? Resulullah (SAV) Efendimize, Ehl-i Beyt’ine... O’nun aile efradına salatüsselam okuyoruz. Nerede okuyoruz? Namazda okuyoruz. Allah ve Cenabı Resulullah ve O’nun aile efradı var. Allah böyle murat ediyor, sen O’nu devre dışına çıkartıyorsun”  uyarılarını dinlemez.

***

Yapılan iş nedir peki? Bu kadar insan münafık mıdır ki, İslam’a aykırı bu söylemleri kullananların peşinden gidebiliyor!
Münafık değilse bile akılsız oldukları kesin!
Tabloyu  “İslam’ın içini boşaltıp, insanları duyarsız hale getirebilmek için, o boşalan İslam’ın içine Hıristiyanlık akaidini yerleştirip, ’canım o da olur, bu da olur’ tarzında bir Müslüman tiplemesine insanları getirdiler”  diye özetlemek de mümkün ama  “Allah, aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır!”
Hem de Amerika’nın pisliklerini yağdırır!

Arslan BULUT/YENİÇAĞ

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget