“Düşürün” demekle düşülmez - Can Ataklı

Fenerbahçeli tüm taraftarların ve Fenerbahçe yönetiminin büyük hayal kırıklığı içinde çok üzgün ve hatta öfkeli olduğu kesin.

Taraftar öfkesini çeşitli şekillerde gösterebilir. Ancak gelinen noktada Fenerbahçe yönetiminin son derece sakin ve sağduyulu olması gerekir.

Duygusal tepkiler şu an itibarıyla taraftarlarda ve hatta rakip takımı tutanlarda etkili olup prim yapabilir ama sonuç alınamayacak girişimler tarihe yazılacaktır ve Fenerbahçe’nin “hata” çetelesinde duracaktır.

Futbolcuların ve taraftarların “Madem Avrupa’ya gidemiyoruz o halde Birinci Lig’de işimiz ne, bizi İkinci Lig’e düşürün” taleplerine yönetimin de destek vermesi hem hukuksal hem de stratejik olarak yanlıştır.

Fenerbahçe büyük haksızlığa ve hatta zorbalığa uğramış olabilir, ama unutmayalım ki Türkiye bir hukuk devletidir ve “düşürün beni” dediğinizde buna “peki” diyebilecek bir kurum yoktur.

Federasyon bu talebe cevap bile veremez çünkü hukuksal olarak öyle bir talepte bulunulamaz.

Fenerbahçe yönetiminin yapması gereken, hiç paniğe kapılmadan, oluşturulan düşmanlık ortamını hiç germeden ve hatta diğer kulüplere zeytin dalı uzatarak hukuki anlamda ne yapılabilecekse her şeyi yapmalıdır.

Duygusallığa kapılıp “düşürülme” istekleri Fenerbahçe taraftarını bilemekten ve düşmanlık ruhunu tüm benliklerine sardırmaktan öte hiçbir işe yaramayacaktır.

Ne yazık ki Türk futbolu “akılsızca” kaosa itildi. Bunu çözecek güç başta Fenerbahçe olmak üzere bu spora gönül veren tüm takımların yöneticilerinde ve taraftarlarındadır.

Türk futbolu üzerinde oynanan bu çirkin oyunu tüm takımların orta “spor ruhu” çözecektir. Buna inanalım.



*****


Bayram öncesi son fıkralar

İki gün sonra bayramı kutluyoruz. Bugünden bayram havasına girmek için

Yıldırım Tuna fıkralarıyla şenlenelim;

Neden erkek?

Şehirdeki fabrikaya işçi olarak yıllardır sadece ‘Evli Erkek’ alınınca feminist dernekler “Böyle ayrımcılık olur mu?” diye ayağa kalkıp fabrikayı basmışlar. “Bir dakikada size durumu izah edeyim” demiş fabrika müdürü, “Özellikle sırf evli erkek istihdam ediyoruz çünkü;

- Bu tip erkekler verilen emirleri tartışmadan yerine getirirler,

- İtilip kakılmaya, aşağılanmaya alışkındırlar,

- Ne söylerseniz söyleyin cevap vermeden susarlar,

- Ben bağırdıkça asla surat asmazlar, hiçbir şey olmamış gibi güne devam ederler..!”

İyi savunma

Savunma avukatı söz almış, “Sayın Erkek jüri üyeleri..” diye başlamış, “Karar verirken kendinize sormanız gereken bence şu olmalı... Amacınız şu muhteşem güzellikteki müvekkilemi rutubetli, karanlık bir hücreye kapatmak mı? Yoksa deniz kenarındaki küçücük dairesindeki üzeri ayna kaplı yatağında pembe saten çarşafının üzerinde sizlerin yapmış olduğu bu iyiliğin ezikliği altında ne isterseniz yerine getirecek bir ruh halinde onu aramanızı beklemesini sağlamak mı?..”

Dağılın

Amiri yeni mezun polisi denemek için ona “İzinsiz gösteri yapan bir topluluk bul, kalabalığı dağıt bir görelim..” demiş, genç polis epey arayıp yol kenarında bir kalabalığı tespit edince hemen megafonu eline alıp “Dağılın.. Size söylüyorum dağılın..!” diye bağırmış, birkaç kişi hareketlenmiş, “Oradan çekilin diyorum size..!” diye sert bir komutla yinelemiş, miğferini giyip plastik kalkanı ile kalabalığı ittire ittire herkes dağıtmış. “Nasıldım?..” demiş genç polis amirlerine doğru dönüp gülümseyerek. “İyiydin, iyi de” demiş yaşlı amiri somurtarak, “Orası otobüs durağıydı..!”

Evdeki koltuklar

Küçük kızın anne ve babası bir akşam tam yan dairelerine taşınan yeni komşularına ‘Hoş geldiniz’ ziyaretine gitmişler, ertesi sabah bu sefer küçük kızları kapıyı çalınca evin hanımı ‘sanırım dün gece bir şeylerini unuttular’ düşüncesi ile kapıyı açmış, “Affedersiniz oturma odanızdaki koltuklarınızı ben de görebilir miyim?..” demiş küçük kız. “T..Tabii” demiş kadın şaşırarak, kız içeri girip bir müddet koltuklara baktıktan sonra “Teşekkür ederim..” demiş kapıdan çıkarken, “Hiç de öyle tipleri, deseni iğrenç değil.. Benim midemi falan bulandırmadı doğrusu..!”

Uçurtma

- Doktor, işim nedeniyle hep rüzgarda kalıyorum... Bana ne tavsiye edersiniz?..

- Bir uçurtmaya ne dersin?.. Şu pasajda acayip güzelleri var...

Şovalye ruhu

- Hakim bey karımı seviyorum... Arabanın kapısını açıp onu dışarı almam tamamen bir jest, bir şövalye ruhu adeta...

- Saçmalıyorsunuz... Arabayı 120 km. hızla sürerken kapıyı açıp onu ayağınızın tabanı ile dışarı ittirmenizin jestle, şövalye ruhu ile ne alakası var?.. Delirtmeyin beni..!

Somali fıkrası

Somali’ye götürülen heyette bir sanatçı tek ayakkabı ile yürümeye çalışan bir çocuk görüp “Ay canııımmm” demiş o kadar yol gidip ilgilendiğini belgeletmek için foto muhabirlerini yanına çağırarak, “Ayakkabını mı kaybettin?” diye sormuş. “Yok..” demiş çocuk sevinçle yürümeye devam ederek, “Bir tane buldum..!”



*****


Gani Yıldız’dan

Eskiden, “Futboldan anlarım” diyebilmek için oyun sistemlerini ve kurallarını bilmek yeterliydi. Şimdilerde futboldan anlamak için, önce “engin bir hukuk bilgisi”ne sahip olmak gerek!



***


Meclis Başkanı Çiçek, “Yeni anayasa hazırlığı sırasında, tek şubesi olan sivil toplum örgütünü bile dinleyeceğiz” demiş. Tek şubesi olan sivil toplum örgütünün bile “dinlendiğinden” zaten şüphemiz yok Sayın Meclis Başkanı!



***


Döviz kurunda ve doğalgaz alış maliyetlerindeki artışa bağlı olarak elektrik ve doğalgaza zam yapılması gündemdeymiş. Toplumdaki elektriği ve yandaş basının iktidara verdiği gazı kullanıma sokabilirsek zama gerek olmaz!



***


İnternette filtre uygulaması 22 Kasım’a ertelenmiş. O tarihe kadar sistem test edilecekmiş. Keşke bu testi ÖSYM yap(ama)sa ve uygulama başlamadan kaldırılsa!



***


AKP’li Hüseyin Çelik, terörle mücadelede yeni dönemi, “Devlet, halka güvercin, teröriste şahin olacak!” diye tanımlamış. Umarız yeni dönem, devletin bu mücadelede keklik gibi avlanmasının da sonu olur!



***


ÖSYM, “barkodlu sınav” dönemini başlatıyormuş. Demek ki bundan sonra, “Satılan mal geri alınmaz!” misali, “Yapılan sınav iptal edilmez!” kuralını duyabiliriz!

Örgütün son numarası; asker kıyafetiyle dolaşan teröristler. Belki de gerçek askerler cezaevinde olduğu için bu kadar rahat hareket edebiliyorlardır!
Can Ataklı/VATAN

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget