Azınlıkların bayram günü! - Arslan BULUT

Bu bayram, nasıl olduysa azınlıkların bayramı oldu! Gayrimüslimlere ait vakıfların daha önce el konulan malları hükümetin bir kararıyla iade ediliyor.
Bu arada cemaat vakıfları tarafından İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bir iftar yemeği düzenlendi.
Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile katıldı.

***

Cemaat Vakıfları Temsilcisi Lika Vingas, yemekte yaptığı konuşmada “AK Parti hükümeti döneminde biz gayrimüslim azınlıklar ilk defa defansif tavırlardan çıkarak daha güçlü ve öz güvenli hissetmeye başladık” dedi.
Bu ifadenin üzerinde biraz durmak gerekir..
Demek savunma yapmayı bırakıp, saldırıya geçmişler! Peki bu saldırının hedefi nedir? Ve bunu kimin sayesinde yapıyorlar?
Vingas, “Yeni anayasa için cemaat vakıfları da çalışmalara başladı. Mülkiyet haklarını, din ve inanç özgürlüğünü, kültür haklarını, örgütlenme eşitliğini öne çıkaran, evrensel insan haklarına uygun bir anayasa oluşturulması için gayret ederek katkıda bulunacağız” ifadelerini de kullandı.
O kadar heveslendiler ki Türkiye’nin yeni Anayasa’sını yapmaya bile cüret ettiler..
Kimin sayesinde?
Fener Rum Patriği Bartholomeos da onu açıklıyor:
“İftar, vakıfların, cemaatlerin mallarının iade edilmesine denk geldi. Zannediyorum Sayın Başbakanımız öyle ayarladı ki bu ikram ettiğimiz iftar yemeğine denk geldi. Kendisine şükranlarımızı arz ediyoruz. Yapılan, bir haksızlığın tamiridir, restorasyonudur. Eskiden böyle nahoş olaylar oldu fakat görüyorsunuz düzeltiliyor. Bir hukuk devleti içinde yaşıyoruz. Bunun daha iyisini de göreceğimizden eminiz. Hepinize tekrar iyi bayramlar. Sayın Başbakanımız sağolsun var olsun.”
Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva da aynı görüşte.
“Başbakan Erdoğan büyük bir olaya imza attı. Buna minnettarlığımızı daima sunuyoruz.”
Süryani Ortodoks Ruhani Lideri Metropolit Yusuf Çetin ise, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da Süryani vakıfları bulunduğunu belirterek bunları da istediklerini anlattı.

***

CHP eski Milletvekili ve avukat Şahin Mengü, karara tepki göstererek “Bu getirilen vakıflar kanunundan sonra ’Edirne’ye doğru bütün vakıf arazilerini azınlıkların eline geçirtebilirsiniz ve burada papalık benzeri bir sistem kurarsınız’ diye söyledik. Kafalarının arkasında ekümenik bir yer yaratmak olabilir. Bu yapılanlar bu oyunun parçaları mı, asıl buna bakmak lazım. Kanal projesiyle bir hudut mu çiziliyor. Özerk Kürdistan’ın yanında Batı’ya şirin gözükmek için Vatikan benzeri özerk bir bölge mi yaratılıyor?” dedi ve “Bundan aylar evvel böyle şeyler olacağı Sayın Bartholomeos’un Kastamonu’da sokakları gezerek ‘Şu evler bizim Rumlara aittir’ diye işaret etmesinden belliydi” hatırlatmasında bulundu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise yemekte yaptığı konuşmada, “Artık Türkiye yeni bir Türkiye’dir. Yeni bir Türkiye’de hepimize yetecek kadar yer var diye düşünüyorum” dedi.
İyi ama Bartholomeos, Türkiye’de yaşamış eski Hıristiyanların torunlarının da yeniden bu ülkede yerleşmesini istiyor. Onlara da yer var mı acaba?
Fener Rum Patriği Bartholomeos, 7 Mayıs 2000 günü, Orta Anadolu’da bir eski kilisede düzenlediği ayinden sonra, “Türkiye’nin AB’ye üyeliği, Anadolu’da önceden varolmuş Hıristiyan toplumların yaşadığı bölgelerde yeniden Hıristiyanların yaşamasına izin vermelidir” diye bir açıklama yapmıştı.
Abdullah Gül de Cumhurbaşkanı olmadan önce 20 bin dolara vatandaşlık satma projesini açıklamıştı.
Yeni Türkiye’de yeni tapular veriliyor ve yeni bir nüfus yapısı planlanıyor!
Müslümanların çifte bayramında azınlıklara çifte bayram yaşatılıyor!
Uyuma Türkiye!

Arslan BULUT/YENİÇAĞ

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget