Sen de bırak artık - Rifat Serdaroğlu

Bak din kardeşim, beni can kulağıyla dinle. Dinle ki başın daha fazla derde girmesin;
Eşbaşkan arkadaşın Hüseyin Bırak Obama’nın son dönemi. O artık bırakıyor!
İsrail’de ki Ehud Bırak da bırakıyor. Bıraktı bile.
Saddam-Kaddafi-Mübarek-Bin Ali-Biraderin Berlusconi-Sarkozy çoktan bıraktılar! Gir kardeşin Esad’ın koluna, davulla-zurnayla, anınızla-şanınızla sizde beraberce bırakın.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanla, ülke gençlerinin “argo kültürünü” geliştirmek için her gün ettiğin hakaretlerle ve yaptığın gaflarla, hem sen yoruldun, hem bizi çok yordun, daha fazla kendini yıpratmadan sen de bırak artık. Ablan Tansu Çiller’in boğazdaki villasının yanında sen de bir villa al, giy haşemanı, sok ayaklarını denize,  rahat et. Bırak artık.
Ömrün boyunca çamurdan da, tahtadan da bir heykelcik yapmadın. Bırak heykeli, “korkuluk” yapıp, kargaları kovalamadın.  Bu konuda bir gün olsun eğitim almadın. Tek satır okumadın. Fakat dünyanın ödül verdiği heykel sanatçısının eserine “ucube” diyebildin.  Bırak artık!
Bale yapanları ahlaksızlıkla suçladın. Hiçbir zaman bir müzik aleti çalamadın. Nota nedir bilemedin, hayatın boyunca hiçbir klâsik müzik konserine gitmedin.
Buna rağmen dünyanın ayakta alkışladığı, gururumuz Fazıl Say’ı ülkeden kaçacak hale getirdin. Bırak artık!
Tarih okumadın. Tarih diye “Fatihin Fedaisi Kara Murat” resimli romanını elinden düşürmedin. Senaryo nedir, sinema nedir, televizyon dizisi nedir, yönetmen nedir bunları hiç bilmedin. Bunlarla ilgili de eğitim almadın.
Bilenlerin sohbetine katılmadın. Fakat aniden televizyon dizilerine ayar vermeğe kalktın. Sultan Süleyman, adalete ve kanunlara saygısından dolayı tarihe “Kanuni” olarak geçti. Avrupa Yargıçlar Birliği seni “Kanunsuz” ilan etti. Bırak artık!
Ecdadım, ecdadım diye tutturdun, ecdadımızı da böldün. Atatürk’ten öncekiler sizin ecdadınız da, Atatürk ve Cumhuriyeti kuranlar senin ecdadın değil mi? Bırak artık!
Tüm Cumhuriyet boyunca, ecdadımızın yaptığı borcun iki katını, ON senede yaptın. Üstelik ecdadımızın tüm eserlerini sattın. Yetmedi, ecdadımızın bize emanet verdiği vatan toprağına “NATO Toprağı” demekten çekinmedin. Bırak artık!
Normal olarak, T.C Başbakanlarının dizi izleyecek, boşa geçirecek, dedikodu yapacak zamanlarının olmaması gerekir. 75 Milyon insanın problemleri, dünyanın en hassas bölgesinde, başında bir de terör belası bulunan her gün birkaç vatan evlâdının şehit olduğu Türkiye gibi bir ülkeyi yönetmek ve dünyayı takip etmek zorunda olan bir Başbakan’ın “saatlerce” boş vakti olup televizyon dizileri izlemesi mümkün değildir. Bırak artık!
Bırakırsanız daha izleyeceğiniz bir sürü dizi var;
Kuzey/Güney- Ağır Roman- Öyle Bir Geçer Zaman ki- Yalan Dünya-Karadayı-Behzat Ç- Sakarya/Fırat.
Daha geride “Sosyal İçerikli” programlar var, yarışma programları var;
Haydi, Evlenelim- Seç Beni/Alayım Seni- Bizde Boş Yok/Anında Düğün-
Ben Bilmem Eşim Bilir-Helal Para…  Seç seçebildiğin kadar.
Emekli ol, bütün diziler senin. Paralı kanallar da bedava(bendensin, çaktırma). Rahat rahat seyret.
Benden söylemesi, bırak artık. Bırak, sen de kurtul biz de kurtulalım.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget