‘Muhteşem’ Entrikalar - Cüneyt Arcayürek

Yargıya diziyi engellemesini emrettiğine göre; demek ki Muhteşem Sultan Süleyman dönemindeki Hürrem’in muhteşem entrikalarına da vârisi olmaya talip! Helal olsun!

‘Muhteşem’ Entrikalar - Cüneyt Arcayürek
Nereden nereye geldik, diyor.
Bugünlere nasıl geldiğimizi, bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini ancak RTE anlatabilir.
Ne kadar yol, köprü, havaalanı yaptığını durmadan anlatır ama sıra gerçek demokrasiye, söz ve düşünce, yazın ve medya özgürlüğüne geldi mi yan çizme rekortmeni mübarek!
Batı’nın her alanda önemli, söz sahibi, etkili kurumları, gerçek demokrasi söylemiyle öne çıkan RTE’nin, kılık kıyafetten yaşam koşullarına dek Türkiye’yi her vesileyle Doğu’nun geri kalmış toplumlarına benzetmeye çalıştığını artık gördü.
Batılı devlet adamları, siyaset uğruna zorunlu olarak Atatürk’ün her alanda çağdaşlığı öngören dünyasını geride bırakmayı içeren zorba yönetimine sessiz kalıyor.
Fakat dünya medyası artık RTE’nin Atatürk’ten uzaklaşmayı amaçlayan, Batı’dan kopma çabalarını günübirlik açıklıyor.
Güya Batı’ya çevirdiği yüzünü saklayan devir sona erdi.
Asıl amaçlarını gizleyen takıyye maskesi düştü.
Batıda gerçek yüzünü gördü!
***
Kendini Osmanlı’nın vârisi sanıyor.
Bir yandan Osmanlı’ya hayran, öte yandan Türk askerini Suudi Arabistan çöllerinde kalleşçe, alçakça arkadan vuran İngiliz uşağı bir bedevinin torunları başının tacı.
Bu ikiyüzlülüğü, tarihi gerçeği defalarca vurursun yüzüne. Umursamaz!
Türk yok, Türk değil. Osmanlı var.
“Ecdadının” atla gittiği her yere uçak koltuğunda gitmekle övünüyor.
Lakin, örneğin Gazze’de kucaklayanlarla Arap dünyasındaki gelip geçici övgü dışında elde ne var? Sıfır kere sıfır, sıfır!
Bugünlere bakarak ne günlere kaldık demeyin.
Biliriz, bilirsiniz; Araplar Türkleri sevmez.
Ama Türk’üm diyemeyen, Arap hayranı bir Başbakan var tepemizde.
***
Bir TV dizisinde aylardır izlenen “Muhteşem Süleyman” RTE’nin hedef tahtasında.
Dizideki gibi bir Sultan Süleyman yokmuş.
RTE’nin hani şu, “Bizim böyle ecdadımız yok” dediği; 1495’te doğan, 25 yaşında 1520’de tahta geçen, 1566’da 71 yaşında Hürrem’i entrikalarıyla baş başa bırakarak seferde beyin kanamasından ölen Muhteşem Süleyman var ya...
...işte bu Sultan Süleyman; sevdasına kul kurban olduğu Osmanlı tarihinin en muhteris kadını Hürrem’in, sadrazam Rüstem Paşa ile ortaklaşa düzenledikleri muhteşem oyunlarına gelerek; ordunun, âlimlerin ve halkın ölümünden sonra tahta geçmesini beklediği oğlu şehzade Mustafa’yı dilsiz cellatlara boğduran Muhteşem Süleyman!
Oğul katili bir sultan!
46 yıllık ömrünün 30 yılının at sırtında geçtiğini söylediği Süleyman’ın 16 yılı haremlik!
TV dizisi de bu dönemi, 16 yıl saray entrikalarını ve Hürrem’in, Mustafa’yı boğdurarak oğlu yetersiz Selim’i tahta geçirmeyi amaçlayan yalanlarını, düzmece oyunlarını, gece gündüz sofra başında ve tabii yatak odasında cilveleriyle Süleyman’a nasıl yutturduğunu anlatıyor.
Yargıya diziyi engellemesini emrettiğine göre; demek ki Muhteşem Sultan Süleyman dönemindeki Hürrem’in muhteşem entrikalarına da vârisi olmaya talip!
Helal  olsun!
***
Nereden nereye mi geldik?
Atatürk aydınlığından RTE karanlığına!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget