Kılıçdaroğlu:Erdoğan'a o görüşmeleri sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin terörle mücadelede akil adamlar önerisiyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''birtakım görüşmelerin yapıldığı, adımların atıldığı'' yolundaki sözlerine ilişkin, ''Sayın Başbakan'a soralım; bu görüşmeleri kimlerle, ne zaman yaptı, hangi sonuçlara ulaştı, bizim bilmemiz gerekiyor'' dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul'daki belediye başkanları ile Ataköy'deki Sheraton Oteli'nde bir araya geldi. 3 saat süren toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla güzel bir çalışma yaptıklarını, belediye başkanlarının projelerini, geçmişte yaptıklarını, bundan sonra yapacaklarını ve karşılaştıkları zorlukları anlattıklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının, ''özellikle iktidar kanadından ciddi baskılar gördüklerini, bazı projelerinin engellendiğini'' ifade ettiğini belirterek, ''Biz CHP olarak belediye başkanlarımıza güveniyoruz. Onlar, sosyal demokrat partinin yapması gereken sosyal uygulamaların tümünü başarıyla yapıyorlar. Umuyorum başarılarını bundan sonra da sürdürürler'' dedi.
Bir gazetecinin, İstanbul il teşkilatıyla ilgili sıkıntıların yaşandığı yönünde duyumların olduğuna ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Herhangi bir sorunumuz yok. Zaten il başkanımız da buradaydı. Örgütle belediye farklı alanlar. Belediye başkanları bulundukları belediyeye, beldeye hizmet edecekler. Varsa vatandaşların sorunları, o sorunlarla ilgilenecekler. O konuda da zaten bir görüş ayrılığımız söz konusu değil'' karşılığını verdi.
AKP'nin yeni anayasa çalışmaları için diğer partilere gönderdiği mektuba CHP'nin cevabının ne olacağı sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nden görüş bildirmek üzere randevu talep eden arkadaşlara randevu vereceğiz. Bizim arkadaşlar da görüşecekler'' dedi.
Sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi bir yıl daha uzatan tezkereye ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, ''Tezkere sonrası herhalde hükümet kanadı açıklama yapacaktır. Bugüne kadar bütün siyasi partiler tezkereye destek verdi. Biz de destek vereceğiz'' şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede akil adamlar önerisiyle ilgili Başbakan Erdoğan'ın, birtakım görüşmeler yapıldığı, adımların atıldığı yolundaki sözlerine ilişkin de şunları kaydetti:
''Sayın Başbakan'ın 'Biz o görüşmeleri daha önce yapmıştık' diye bir açıklaması oldu. Sizin önünüzde Sayın Başbakan'a soralım; bu görüşmeleri kimlerle, ne zaman yaptı, hangi sonuçlara ulaştı, bizim bilmemiz gerekiyor. Bir başka şeye daha ihtiyacımız var. Sayın Şerafettin Elçi'nin açıklamaları yayınlandı. Acaba Sayın Başbakan o konuda neler düşünüyor.''

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget